Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τέλος στο Πανεπιστήμιο-Σχολή στο Αγρίνιο


       Τον δρόμο τους για το Συμβούλιο της Επικρατείας  πήραν τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του Σχεδίου «Αθηνά».Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας με 36 Προεδρικά Διατάγματα. Από αυτά, 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ.
      Σύμφωνα με τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, καταργούνται τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας. Αναλυτικότερα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (Ν. 3794/2009) καταργείται και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο (παραμένει η ίδια)............



        Επίσης, καταργείται το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας (Π.Δ. 92/2003) και τα περιουσιακά του στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ οι καθηγητές του μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζουν τις σπουδές τους.
       Η σχετική διαδικασία για την δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων βρίσκεται πλέον στο τελικό της  στάδιο ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
           Με 13 Προεδρικά Διατάγματα επέρχονται μετονομασίες, ιδρύσεις σχολών, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων σε ΤΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα, τα 13 αυτά διατάγματα αφορούν τα ΤΕΙ: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο