Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Παράταση στο lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα


Την παράταση του αυστηρού lockdown, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας....
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλίας στην ενημέρωση της Παρασκευής οι λοιμωξιολόγοι τάχθηκαν υπέρ της άποψης «να πάνε όλα πίσω», ουσιαστικά, κατά μία εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα θα παραταθούν: 

Το lockdown και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας πλην συγκεκριμένων, περιορισμένων εξαιρέσεων 

Το «πάγωμα» των λειτουργιών της αγοράς που είχαν ανοίξει στις γιορτές (αγορές μέσω click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια κλπ.). 

Και ενώ τα δημοτικά θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η απόφαση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία προς το παρόν συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση, παραπέμπεται για την επόμενη εβδομάδα. 

Τα παραπάνω φαίνονται σε συμφωνία με τις πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις των ειδικών τις τελευταίες μέρες, καθώς οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορονοϊού, συνεπεία της αυξημένης κινητικότητας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 


agriniopress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο