Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου :Συνέλθετε και μην λαϊκίζετε με τα ακέραια καιρικά φαινόμενα κύριε Δήμαρχε μέσα απο το Facebook ,που είστε γαντζομένος ολη την ημέρα .


Συνέλθετε και μην λαϊκίζετε με τα ακέραια καιρικά φαινόμενα κύριε Δήμαρχε . 
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν ενίοτε μεγάλες καταστροφές και σε προοδευμένα κράτη ,ακόμη και στο πιο πλούσιο Κράτος του Κόσμου την Αμερική ..... 
Η χωροθέτηση και η μελέτη κατασκευής των εγκαταστάσεων του Βιολογικού του Αστακού έγινε επί Δημαρχίας του κυρίου Σαμάρα ,ύστερα από υπόδειξη των ειδικών ,αφού δεν υπήρχε άλλο καταλληλότερο μέρος ,μιας και ο υποθαλάσσιος αγωγός σε μήκος 800 μέτρων μόνο εκεί μπορούσε να γίνει διαφορετικά, θα ήταν πλησίον του οικισμού του Αστακού . 

Αφού από τότε που τελείωσαν τα κτίρια, έγινε και άλλη φορά ακραίο καιρικό φαινόμενο με αποτέλεσμα να κατεβάσει το βουνό τεράστιους βράχους και χαλίκια , την περίοδο που ήσασταν Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό της συζύγου του κυρίου Πυθαγόρα Σαμαρά κυρίας Ντίνας Κουμανδράκη Σαμαρά ,θα έπρεπε να είχε γίνει πάνω από τις εγκαταστάσεις ένας τσιμεντένιες τοίχος ,ο οποίος θα εξέτρεπε τα νερά και τα φερτά υλικά στην άλλη άκρη της χαράδρας και έτσι δεν θα υπήρχε το φαινόμενο ,που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά στα τελευταία 100 χρόνια . 

Αυτό που δεν έγινε μέχρι χθες πρέπει να γίνει τώρα .
Έτσι την 1/1/2007 που ανέλαβε Δήμαρχος Αστακού ο Παναγιώτης Στάικος παρέλαβε την μελέτη έτοιμη και εγκεκριμένη γι αυτό το σημείο και με υπάρχουσα πίστωση 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τον προκάτοχό του κύριο Πυθαγόρα Σαμαρά και βάλανε ως Δημοτική Αρχή στην θητεία Παναγιώτη Στάικου ως Δημάρχου και άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ( υπάρχει η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φαίνεται το ακριβές ποσόν και παρουσιάστε την να φανεί ένα ευρώ λιγότερο ) για να φθάσει το έργο στην ολοκλήρωση του αγωγού ( εκτός 100 μέτρων ) και όλων των κτιρίων ,το οποίο δημοπρατήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.!!!! 

Μόνο (6) μηνών και απαιτούσε διεθνή διαγωνισμό , δηλαδή έπρεπε να δημοσιευόταν και στις Βρυξέλες η δημοπρασία . 

Και επίσης τα έργα ξεκίνησαν αμέσως με την εγκατάσταση του εργολάβου και συνεριζόντουσαν αδιαλείπτως μέχρι το πέρας της θητείας του Παναγιώτη Στάικου την 31/12 /2010 . 

Από τότε έχουν περάσει 10 χρόνια . 

Και ολοκληρώθηκαν και τα σφαγεία του Αστακού με κόστος 2.800.000 ευρώ, εκτός του προβιολογικού τους ( που διασπά το αίμα ) για να πέσουν μετά τα λύματά του μέσα στον Βιολογικό Καθαρισμό της Πόλης και να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του συνόλου των λυμάτων με καθαρότητα 95% της ποσότητας, που θα κατέληγε στον αποδέκτη , ο οποίος είναι η θαλάσσια περιοχή της Βλύχας και σε απόσταση από την στεριά 800 μέτρα . 

Αναλάβετε τις ευθύνες σας και κάντε αυτό που πρέπει και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια . 

Αφήστε λοιπόν τα φαιδρά υπονοούμενα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πάνω από τις εγκαταστάσεις ένας τσιμεντένιες τοίχος ,ο οποίος θα εκτρέπει τα νερά και τα φερτά υλικά στην άλλη άκρη της χαράδρας. 

Υ.Γ. 

Και για την υπερχείλιση του Χειμάρρου Γεροπόρου και του Βάρνακα οι Προηγούμενοι Δήμαρχοι είναι υπεύθυνοι ;;;; 

Αναλογιστείτε τις τεράστιες ευθύνες σας και αφήστε την εκτόξευση της προσφιλούς σας λάσπης.!!!! 

Αστακός 3/1/2021 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης 

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου 

12 σχόλια:

  1. Και εσεις κ. Σταικο βαλατε και τα σφαγεια δηπλα για να κλεισετε τελειως το στομιο του χειμαρου για να εχουμε μεγαλητερες καταστροφες.Εαν οπως λετε γινει ο τσιμεντενιος τοιχος που θα στοιχισει οσο και ο βιολογηκος,ξερεις οτι καθε χρονο πρεπει να καθαριζεο ο δημος την πισω πλευρα του τοιχου απο τα φερτα γιατι θα μπαζοθει και θα ερθουν παλι εκει που ερχοντε σημερα,μηπως αντιλαμβανεσε ποσο θα στοιχιζει αυτο???το οποιο θα μετακιλα στους δημοτες???γιατι ο βιολογηκος λειτουργει ανταποδοτικα.Απλως κανατε ενα εργο κοστοβορο και προβληματικο που εμποδιζει και τη λειτουργια των σφαγειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Στάικο,

    Κατ’ αρχήν συνέλθετε και μην ανακριβολογείτε συνειδητά σχετικά με την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού. Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε – και εσείς ακόμη καλύτερα – ο αρχικός σχεδιασμός τοποθετούσε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού όχι στο σημείο που είναι σήμερα αλλά στην θέση « Αλμυρίκι» ο οποίος είχε υποδεχθεί στους μελετητές και αυτοί συμφώνησαν ότι ήταν απολύτως κατάλληλος. Μετά όμως και για συγκεκριμένους λόγους άλλαξε η μελέτη παρ΄ότι ο μελετητής είχε εκφράσει τεκμηριωμένα σαφέστατη προτίμηση υπέρ της αρχικής θέσης. Δεν είναι σωστή η αναφορά σας ότι ήταν οι μελετητές οι οποίοι παρουσίασαν τις δύο θέσεις ως εξ΄ισου κατάλληλες. Ουδέποτε συνέκριναν τα συν και τα πλην και κατέληξαν να προτείνουν στον Δήμο ως πλέον κατάλληλη αυτή που είναι σήμερα. Τους υπεδείχθη αρχικώς η πρώτη και έγινε αποδεκτή παρά την σαφέστατη προτίμησή τους αλλά λόγω έλλειψης άλλης θέσης αποδέχθησαν την υφιστάμενη θέση. Εσείς τότε δεν θυμάμαι να εκφράσατε αντίθεση άποψη. Ελπίζω να υπάρχουν ακόμη στο αρχείο του Δήμου οι σχετικές εισηγήσεις και οι μελέτες από τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.
    Μέμφεστε σήμερα τον κο Δήμαρχο ο οποίος κατήγγειλε το αυτονόητο, γιατί επί της θητείας της δημοτικής αρχής στην οποία ήτο δημοτικός σύμβουλος δεν δημιουργήθηκε ένας τσιμεντένιες τοίχος ,ο οποίος θα εξέτρεπε τα νερά και τα φερτά υλικά στην άλλη άκρη της χαράδρας. Παραλείπετε όμως να αναφέρετε γιατί δεν δημιουργήθηκε ή δεν προβλέφθηκε η δημιουργία αυτού του τοίχου επι της θητείας σας, αφού ήδη γνωρίζατε το πρόβλημα;
    Αναλάβετε λοιπόν πρώτα εσείς τις ευθύνες σας για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το παιζει λαλιτσα ο ψηλοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Άλλη αμαρτία η χωροθέτηση όσο και η κατασκευή των σφαγείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψεύδεστε κύριε 4:46 .
    Πηγαίνετε αύριο κιόλας και βρήκε την απόφαση ανάθεσης της Μελέτης του Βιολογικού ,η οποία έγινε από το Συμβούλιο του κυρίου Σαμαρά ,στην οποία απόφαση εγώ δεν έχω καμία θέση .
    Εάν η μελέτη έγινε από εμένα ή άλλαξε από εμένα ,εγώ δηλώνω όχι απλά θα παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος ,αλλά θα φύγω και από τον Αστακό .
    Όσο γιατί το τοιχίο δεν έγινε επί των ημερών ,σας απαντώ :για τον απλούστατο λόγο και τα 8 χρόνια που ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού ,όπου εκεί υπήρχαν από το 1970 τα παλιά σφαγεία ,ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί τέτοια φαινόμενα και ποτέ στα παλαιά σφαγεία μέχρι και το 2006 επι θητείας του κυρίου Σαμάρα που λειτουργούσαν κανονικά και είχε παραγγείλει και έναν κλίβανο καθ υπόδειξη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής πάλι δεν υπήρξε τέτοιο φαινόμενο ,όπως δεν έγινε κάτι παρόμοιο μέχρι την λήξη της θητείας μου ως Δημάρχου Αστακού την 31/12/2010 .
    Με τέτοια χονδροειδή ψεύδη προσφέρετε κάκιστες υπηρεσίες στον Δήμαρχο ,για τον οποίο δήθεν νοιάζεστε .
    Πότε θα πείτε μια φορά αλήθεια ;
    Σιωπάσετε επι τέλους τότε , αν δεν έχετε αληθή επιχειρήματα ,αλλά μόνο ψέματα και συκοφαντίες .
    Παρακαλώ να δημοσιευτεί
    Ευχαριστώ πολύ
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά τα μπάζα.θέλουν κάθε φορά που βρέχει ξανά και ξανά και ξανά καθάρισμα και πλήρωνε φορολογούμενε σαν 'κορόίδο'
      [[[λεφτά υπάρχουν]]]]

      Διαγραφή
  6. Ποια είναι τα ακέραια καιρικά φαινόμενα; Μέχρι τώρα ξέραμε τα ακραία, τώρα έγιναν ακέραια; Άντε και του χρόνου μισά.... Ουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κύριε Στάικο. Ασφαλώς και δεν ψεύδομαι. Ίσως θα πρέπει να ξαναδιαβάσετε, με προσοχή αυτή τη φορά σας παρακαλώ, το σχόλιο μήπως και καταλάβετε τι αναφέρω το οποίο προφανώς κατάλαβαν όλοι οι υπόλοιποι αναγνώστες εκτός απο εσάς. Υποπτεύομαι όμως ότι σκοπίμως απαντάντε άλλα αντι άλλων. Εάν δεν το καταλάβετε και πάλι τότε σας υπόσχομαι να επανέλθω. Πάντως ψέματα δεν λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Στάικο, αναφερόμενος στο σχόλιό μου με παραπέμπετε να πάω να βρω την απόφαση ανάθεσης της μελέτης του Βιολογικού για την οποία εσείς δεν έχετε καμία θέση και ότι εσείς δεν κάνατε ή δεν αλλάξατε την μελέτη. Σας καλώ και εγώ να πάτε να βρείτε στο αρχείο του Δήμου τις εισηγήσεις του μελετητή και για τις δύο προτεινόμενες θέσεις και να τις δημοσιοποιήσετε.
    Ξαναδιαβάστε, με νηφαλιότητα, το σχόλιό μου και θα διαπιστώσετε ότι εγώ σας διόρθωσα σχετικά με το ιστορικό της χωροθέτησης του βιολογικού αναφέροντας ότι ο αρχικός σχεδιασμός τοποθετούσε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού όχι στο σημείο που είναι σήμερα αλλά στην θέση « Αλμυρίκι» ο οποίος υποδείχθηκε στον μελετητή και αυτός συμφώνησε ότι ήταν πλέον κατάλληλος. Άλλαξε όμως η μελέτη για λόγους που και εσείς γνωρίζετε παρά τις αντιρρήσεις του μελετητή. Κατά συνέπεια λανθασμένα αναφέρατε ότι «δεν υπήρχε άλλο καταλληλότερο μέρος μιας και ο υποθαλάσσιος αγωγός σε μήκος 800 μέτρων μόνο εκεί μπορούσε να γίνει διαφορετικά, θα ήταν πλησίον του οικισμού του Αστακού» Η δική σας θέση για την αλλαγή που υπήρξε θυμίστε μας ποια ήταν τότε; Εσείς το 2007 που αναλάβατε την δημαρχεία και παραλάβατε την μελέτη, γνωρίζοντας τις αντίθετες απόψεις του μελετητή τι κάνατε; Ισχυρίζεστε ότι η μεταφορά φερτών υλικών από την χαράδρα οφείλετο στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σοβαρά; Η χαράδρα αυτή λέτε να δημιουργήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια. Απλώς η κατασκευή του Βιολογικού στο πιο ακατάλληλο σημείο του Βιολογικού και μετέπειτα των Σφαγείων ( έργο δικό σας) δημιούργησε το αδιέξοδο.
    Είναι προφανές λοιπόν ότι υπερασπίζεστε την θέση του Βιολογικού διότι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε και την δική σας αστοχία με την χωροθέτηση των σφαγείων.
    Τώρα όσον αφορά το δίλλημα που σας κατατρέχει τόσα χρόνια, αφού το επαναλαμβάνετε συνεχώς, εάν θα παραιτηθείτε από Δημοτικός Σύμβουλος ή εάν θα φύγετε και από τον Αστακό αυτό εναπόκειται στην συνείδησή σας. Μην ρωτάτε συνεχώς γιατί θα πάρετε απαντήσεις που δεν θα σας αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Για τ σφαγεια θα μα πεις τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για τα σφαγεία είπα και ήταν πικρό το ποτήρι που ήπιες και στον εξυπνάκια 3:03 θα του πω μια λέξη μόνο,που λέει ο λαός μας :
    Χαρτιά μιλάνε στόματα παύουν .!!!
    Κατάλαβες ;
    Ε όχι δεν κατάλαβες ,γιατί όχι δεν σε βοηθάει το μυαλό σου ,γιατί κάτι απλό σοβαρό φταίει και το ξέρεις πολύ καλά και κάποιος άλλος αρμόδιος .
    Παναγιώτης Σταικος
    Πρώην Δήμαρχος Αστακού και για την ακρίβεια : Ο Δήμαρχος των Μεγάλων Έργων ,που σας είναι πυρακτωμένο σίδερο μέσα στην ψυχούλα σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε ‘σείς Αστακινοί γιατί σας πονάει τόσο , που εσείς και τα τζάκια σας είχατε τα σφαγεία εκεί που είναι η πλαζ Στράτου και βρέθηκε ο Σταικος και έκανε το Λύκειο ,το Δημαρχείο ,τον Βιολογικό ,τα νέα σφαγεία ,τα κλειστά Γυμναστήρια ,τα ανοιχτά γυμναστήρια ,την παραλιακή πλατεία ,τα μηχανήματα του δήμου τον δρόμο του κάμπου του Αστακού ;
    Κέρνα τους Στάικο κέρνα τους .
    Μην τους λυπάσαι .
    Ρίχτους τα όλα με όση δύναμη έχεις ,γιατί αυτοί δεν κάνουν σαν άνθρωποι ,αλλά σαν οχιές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο