Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Αθανάσιος Κασόλας : Ξεκάθαρη θέση της δημοτικής μας ομάδας είναι ότι είμαστε υπέρ των έργων που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αδειοδοτημένα πλήρως και χωρίς καθυστερήσεις.


1) Για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Βόνιτσας θα πρέπει να σημειώσουμε τα εξής : Είμαστε υπέρ του έργου τόσο για την αναπτυξιακή του προοπτική όσο και για την χρησιμότητα του στην τοπική κοινωνία, έχουμε όμως να επισημάνουμε τα ακόλουθα.....
Διαβάστε περισσότερα »
Που οφείλεται η υπερβολική καθυστέρηση στην ένταξη του έργου? Έχει περάσει ήδη μια δημοτική θητεία 2014-2019 και μάλιστα 5ετης επί δημαρχίας του κ. Αποστολάκη. Προφανώς τόσος χρόνος χρειάστηκε μάλλον, προκειμένου να γίνει η νομιμοποίηση του, κάτι που σε άλλους δήμους απαιτεί 2-3 μήνες.

Ο χρόνος και η ανάπτυξη του τόπου έχει πολύ μεγάλη σημασία κ. Δήμαρχε. Δεν πάει με τους ρυθμούς σας….

Με ρυθμούς χελώνας, αν αναλογιστούμε την 35ετια που χρειάστηκε και ανέφερε στο δελτίο τύπου της η δημοτική αρχη. Αν είναι ποτέ δυνατόν να χαιρόμαστε για αυτή την ταχύτητα και να βγάζουμε δελτίο τύπου.

Ήσασταν 25 χρονών τότε κ. Αποστολάκη…

Επίσης το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης που είναι μόλις 3.905μ2 είναι αρκετά μικρό, όπως επίσης πολύ μικρής έκτασης είναι και οι κτιριακές υποδομές, μόνο 300μ2, για τις χρήσεις που θέλουμε και πρέπει να αναπτυχθούν.

2) Για την σύνταξη μελέτης και την κατασκευή Σ.Φ.Η.Ο με τίτλο «Σχεδία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Σ.Φ.Η.Ο» έχουν ενταθεί 252 από τους 332 δήμους όλης της Ελλάδας.

Τι ιδιαίτερο κάνατε εσείς που δεν το έκαναν οι άλλοι δήμοι?



3)Όσον αφορά την χρηματοδότηση του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχέδιων με θέμα «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Βόνιτσας», είναι κάτι που σας καλέσαμε να κάνετε για την πλατεία της Βόνιτσας, που δυστυχώς επιλέξατε να την τσιμεντάρετε και να ανέβει το κόστος σε μεγάλο ύψος, χωρίς κανένα προφανές κέρδος για τους δημότες. Αντιθέτως, μειωθήκαν οι κοινόχρηστοι χώροι της κατά όνομα πλατείας και μόνο.

Για ποιο λόγο είστε υπερήφανος κ. Δήμαρχε ? Που υποβάλλετε τελευταία μέρα πρόταση και πήρατε το μικρότερο ποσό μόνο 16.733€ από τα 32 έργα που ενέταξε το Πράσινο Ταμείο στις δυο συνεδριάσεις του στις 14/12 και 23/12 που φαίνονται στον παρακάτω πινάκα.. 




4) Όσον αφορά τα δυο έργα που ενταχθήκαν πρόσφατα και το ένα έχει ανάδοχο, θα πρέπει να σημειώσουμε τα εξής: Στο έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ» ήταν έτοιμη η μελέτη από την δημοτική αρχή της περιόδου 2010-2014. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΓΩΝΙΑΣ». Ήταν έτοιμη η μελέτη από την δημοτική αρχή της περιόδου 2010-2014, κάτι που και στις δυο περιπτώσεις αποκρύψατε, με σκοπό να τα καπηλευτείτε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δημοπρατείτε έργα μας 7 χρόνια μετά, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για την μεγάλη καθυστέρηση-χαμένος χρόνος που υπάρχει. Οι ρυθμοί σας είναι εξαιρετικά αργοί. Η εποχή δεν μπορεί να σας περιμένει.

Ας είστε ιδιαίτερα φειδωλός στα δελτία τύπου σας, καθώς η μικροπολιτική στο 2021 δεν περνάει και δεν έχει απήχηση στους δημότες. «Κατάλαβες τώρα…..»

ΥΓ1: Στον γραπτό σας λόγο κ. Αποστολάκη να μην μιλάτε το ίδιο με τον προφορικό σας λόγο, τουλάχιστον να καταλαβαίνουν οι δημότες τι λέτε στις γραπτές ανακοινώσεις σας…-

ΥΓ 2: Έχουμε 2021 από το 1987 που ξεκίνησε το τουριστικό καταφύγιο και από τα 34 αυτά χρόνια, εσείς ήσασταν δήμαρχος τα 15 χρόνια. Αυτό τα λέει όλα….

ΥΓ3: Το Λιμενικό Ταμείο έχει πρόεδρο αν θυμάμαι καλά, ώστε να ανακοινώσει ό,τι έχει σχέση με αυτό…

5 σχόλια:

  1. Τι έργα να κάνουν μωρέ? Αυτους τους νοιάζει πως θα ρουφήξουν το δήμο μας μέχρι το μεδούλι. Ένας κι ένας. Τρώνε και πίνουν στην υγεία των κοροιδων. Θανάση μη φοβάσαι τίποτα. Είμαστε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι σωστή και επικόδομητικη αντιπολίτευση με στοιχεία και αναφορές σε πραγματικά γεγονότα . Συνέχισε έτσι αρχηγέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΎΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ.ΕΝΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΆΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΆΖΕΙ ΤΊΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρέπομαι πραγματικά που τους ψήφισα. Αλλά μας έλεγαν προεκλογικα. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως. Τα ρουσφέτια σε δικούς τους και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος πρέπει να τελειώσουν. Θανάση συνεχίσε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΣΟΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΥΣΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΣΟΛΑ.Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο