Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Απόφαση – «βόμβα» υπέρ συνταξιούχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο (έγγραφο)


Αναδρομικά πέντε ετών -για το διάστημα από το 2013 έως το 2018- αντί για το 11μηνο, επιδίκασε σε συνταξιούχο το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως έκανε γνωστό η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.) τονίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο νόμος Βρούτση (ν. 4093/2012) είναι αντισυνταγματικός μέχρι και σήμερα....
Διαβάστε περισσότερα »
 Το θέμα δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. 

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που στην πρόσφατη απόφασή του με αριθ. 439/2020 (Ολομέλεια) επιδίκασε αναδρομικά μόνο έντεκα μηνών σε όλους τους συνταξιούχους. 

Το Συνέδριο αναγνώρισε την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των 35.838,48 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό. 

Ακολουθεί το σκεπτικό και όλη η απόφαση (αριθ. 363/2020, τμήμα ΙΙ) 


aftodioikisi.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς για τους συνταξιούχους η απόφαση αυτή δεν προσθέτει τίποτε θετικό για τα αναδρομικά.Και γίνομαι συγκεκριμένος: Με την 1439/2020 απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας, ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του του 2015 και κούρεψε τα αναδρομικά από πενταετίας σε έντεκα μήνες (10/6/2015-12/5/2016). Η απόφαση αυτή δεσμεύει τα Πρωτοδικεία και Εφετεία. Σε όλες τις αγωγές που δικάστηκαν από τα Δικαστήρια μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, οι αποφάσεις, με βάση την τότε απόφαση του ΣτΕ του 2015, επιδίκαζαν αναδρομικά πενταετίας. Τέτοια είναι και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεδομένου ότι η αγωγή δικάστηκε στις 17.1.2019. Οι αποφάσεις αυτές θα αλλάξουν στον επόμενο βαθμό. Τελικά, τα αναδρομικά των διαφορών των κύριων συντάξεων έχουν κλείσει με την πρόσφατη καταβολή τους στους δικαιούχους. Αυτό που εκκρεμεί, είναι τα αναδρομικά από δώρα εορτών και επίδομα αδείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τα αναδρομικά από τις μειώσεις στις επικουρικές, τα οποία η Κυβέρνηση αρνείται να καταβάλλει. Ζητήματα που αναμένεται να κριθούν από το Συμβούλιο Επικρατείας στη δίκη που θα γίνει στις 15.1.2021. Οι συνταξιούχοι, και μόνο εκείνοι που έχουν ασκήσει αγωγές, μπορούν να ελπίζουν. Κρατώντας όμως μικρό καλάθι, δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση,αναδρομικών ενδεκαμήνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . Οι συνταξιούχοι, και μόνο εκείνοι που έχουν ασκήσει αγωγές, μπορούν να ελπίζουν
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο