Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Κρούσματα ξανά σε σχολεία – Έκλεισαν τμήματα


Μόλις δύο μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Ποια τμήματα κλείνει το υπουργείο Παιδείας.Τμήματα δημοτικών σχολείων θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες ημέρες καθώς παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού..... 
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας απο χθες 12/1 έως και τις 24/1 κλειστό θα είναι τμήμα της τρίτης Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου ενώ έως τις 25 του μήνα δεν θα λειτουργεί τμήμα της δευτέρας Δημοτικού των “Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη”, στη Λάρισα. 

Από σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του, το 2ο Δημοπτικό Σχολέιο Πόλεως Καλύμνου.
Παραλληλα, κλειστό παραμένει από σήμερα τμήμα του 3ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό η εκπαιδευτικός. 

Σε δηλώσεις της στο Mega η διευθύντρια του σχολείου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα ήταν ασυμπτωματική και όταν ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν προσήλθε την δεύτερη μέρα του σχολείου, προκειμένου να κάνει και η ίδια τεστ. 

Το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία χτύπησε το πρωί της Δευτέρας με μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, που αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. 

Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα. 

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). 

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν. 

agriniopress.

5 σχόλια:

  1. λες και το κανουν επητιδες .. την προηγουμενη φορα μολις ανοιξαν τα σχολεια γεμισε ο τοπος παλι covid. ανοιγουν και κλεινουν τα σχολεια .. ολη ωρα . αφου βλαιπουν .. η δεν βλαιπουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δημοτικό Αστακού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουμε μπλέξει άσχημα με τούς άχρηστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο