Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Σε εξέλιξη το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αστακού. Ένα σύντομο ιστορικό του έργου.


Από τον Νοέμβριο του 2020 έχει εγκατασταθεί στο έργο της «Ανάπλασης παραλιακού μετώπου Αστακού» ο εργολάβος και προχωρά η υλοποίηση του. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα από 29 Οκτωβρίου με απόφαση Δημάρχου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα σημεία εξέλιξης του έργου (δείτε εδώ).....
Με αφορμή αυτό θα κάνουμε μία πολύ σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του έργου. 

· Η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε επί της δημοτικής αρχής του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και το τέλος του 2013, δεν είχε καταστεί εφικτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και επίσημα τότε ενημερωθήκαμε ότι αιτία ήταν, πως ο φάκελος που υπεβλήθη, παρά τις προσπάθειες από τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, δεν ήταν πλήρης τεχνικά λόγω και της έλλειψης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και ότι βούληση της Περιφέρειας είναι το έργο να ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις και προσθήκες από την πλευρά της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου (δείτε εδώ). 

· Επί δημοτικής αρχής του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, παρότι ξαναβγήκε η δράση, δεν είχαμε κάνει επικαιροποίηση των υπαρχόντων μελετών, ούτε φροντίσαμε να εκπονήσουμε και κάποιες επιπρόσθετες μελέτες που απαιτούνταν ώστε να συμμετέχουμε στην δράση, με αποτέλεσμα ο Αστακός να μείνει απ' έξω και έτσι την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επίσημο δελτίο τύπου (δείτε εδώ), μας ενημέρωσε για τις αστικές αναπλάσεις σε δέκα Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους 16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014 - 2020, με τον Αστακό να είναι απ' έξω. 

· Σαν Blog, με σχετικό μας άρθρο εκείνη την περίοδο, ασκήσαμε πολύ σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη για την αδράνεια της να αφήσει ένα ώριμο και σημαντικό έργο για την πόλη του Αστακού να χαθεί και να μην πατήσει στην σημαντική προεργασία που είχε κάνει η δημοτική αρχή του κ. Πυθαγόρα Σαμαρά (δείτε εδώ) και προτρέπατε να κάνει κινήσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι και να συμμετέχουμε ως Δήμος Ξηρομέρου όταν ξαναβγεί η δράση. 

· Η δράση πράγματι βγήκε αμέσως μετά την Άνοιξη του 2018, με την δημοτική αρχή του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη να ασχολείται αυτή την φορά με το θέμα. Επικαιροποίησε τις μελέτες και φρόντισε για την εκπόνηση κάποιων επιπρόσθετων μελετών που απαιτούνταν και το έργο εντάχθηκε όπως αναμενόταν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μιας και ήταν ένα έργο ώριμο, που η Περιφέρεια είχε δηλώσει εξ αρχής και σε όλους τους τόνους την βούληση της να το εντάξει στο ΕΣΠΑ, αρκεί ο φάκελος της αίτησης ένταξης του έργου να είναι πλήρης, κάτι το οποίο τελικά συνέβη. 

· Επί της δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, έτρεξε πολύ γρήγορα ο διαγωνισμός, υπήρξε προσωρινός (δείτε εδώ) και οριστικός ανάδοχος (δείτε εδώ), υπογράφηκε άμεσα η σύμβαση με τον ανάδοχο (δείτε εδώ) και κατόπιν ξεκίνησε το έργο. 

mytikaspress

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γαλουνη τα έργα σου...

Ανώνυμος είπε...

απο τα ποιο ομορφα μερη του νομου ο αστακος. πρεπει να παρεται το λιμανι απο εκει που ειναι και να το πατε προσ το γηπεδο .χαλαει ολοι την ομορφια του αστακου... αποψη μου ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

απο τα ποιο ομορφα μερη του νομου ο αστακος. πρεπει να παρεται το λιμανι απο εκει που ειναι και να το πατε προσ το γηπεδο .χαλαει ολοι την ομορφια του αστακου... αποψη μου ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Ναι, θα το κανονίσουμε.. Αχαχαχα..