Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. ο Καθηγητής Χρήστος Σιάσος


Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. «ΕΕΣΥΠ» ολοκλήρωσε σήμερα τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. Στο νέο Συμβούλιο συμμετέχει και ο Καθηγητής Χρήστος Σιάσος.......
Διαβάστε περισσότερα »
Ο κ. Σιάσος, που γεννήθηκε στο Κάτω Κεράσοβο του Δήμου Αγρινίου και που όλοι τον γνωρίζουμε για την προσφορά του και τις δραστηριότητές του στο Νομό μας και όχι μόνο είναι συνταξιούχος Καθηγητής - Συγγραφέας και Αρθρογράφος. Δίδαξε επί τριάντα οκτώ χρόνια στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παρακολούθησε και έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές στη γενέτειρά του. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στο Πειραιά. 

Ακολούθησε Ανώτερες σπουδές στην Αθήνα, παίρνοντας το Πτυχίο του Μηχανολόγου. Στη συνέχεια γίνεται Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε). Διορίζεται Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Σχολή Αεροπορίας Στρατού. 

Για την πληρέστερη μόρφωση του παρακολούθησε σεμινάρια μακράς διάρκειας: Δημόσιας Διοίκησης, Πληροφορικής, Δημοσιογραφίας, ως επίσης Συνέδρια, Ημερίδες, Συμπόσια Φορέων, Δήμων, Νομαρχιακών και Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων. 

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα υπηρέτησε τη Δημόσια Εκπαίδευση από όλες τις Διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, σε Αθήνα και Αιτωλοακαρνανία, ως Επόπτης, Προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης, Λυκειάρχης και Τομεάρχης. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ενέταξε την Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες διοργανώνοντας, από κοινού, Σεμινάρια, Εκδηλώσεις, Σχολικές Αδελφοποιήσεις με Σχολεία Εξωτερικού, Πολυεταιρικές Σχολικές Συμπράξεις και πολλές άλλες δραστηριότητες. 

Με σεβασμό στις Ηθικές Αρχές, τα Εθνικά Ιδεώδη, με Αξιοπρέπεια, Ειλικρίνεια, με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας πρόσφερε, επί σειρά ετών, μεγάλο έργο στην Εκπαίδευση, Ιδιωτική και Δημόσια. 

Διακρίθηκε από Φορείς της Πολιτείας για την Άριστη απόδοση στο έργο του. Του αναγνωρίστηκε από Πολιτειακούς Φορείς, Ήθος, Επιστημονική, Διδακτική, Διοικητική Ικανότητα και Υπηρεσιακή Ευσυνειδησία. 

Υπηρέτησε την Εκπαίδευση μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού ήταν μέλος επί σειρά ετών της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και της Νομαρχιακής Λαϊκής Επιμόρφωσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Συμμετείχε σε Επιτροπές Αξιολόγησης, Πολιτικού και Εκκλησιαστικού Προσωπικού. 

Δίδαξε, επί σειρά ετών, μαθήματα της ειδικότητάς του στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου. Ήταν υπεύθυνος Καθηγητής σε Διπλωματικές - Πτυχιακές εργασίες των σπουδαστών του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου και συμμετείχε σε Επιτροπές Αξιολόγησης των. 

Ως αιρετός υποψήφιος συμμετείχε στα υπηρεσιακά Συμβούλια της Α΄ & Δ΄ ΕΛΤΕΕ Αθηνών και Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. 

Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου (ΙΧΘΥ.Κ.Α.) Α.Ε. του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως μέλος του Δ.Σ. με άριστη συνεργασία. 

Σήμερα, ως Ιδρυτικό μέλος, συμμετέχει ενεργά, ως Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας σε Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων, Συνδέσμων και Φορέων, διοργανώνοντας παράλληλα, Συνέδρια, Ημερίδες και Εκδηλώσεις Πολιτιστικού περιεχομένου. Με τη σύμπραξη και άλλων φορέων και Δήμων, ασχολείται με πολιτιστικό έργο. 

Έχει συγγράψει πέραν των δεκαπέντε βιβλίων, της ειδικότητάς του, αλλά και βιβλία με ξεχωριστή θεματολογία αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ιδιαίτερη Πατρίδα του. Αρθρογραφεί σε Εφημερίδες, Περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, τοπικού, Αθηναϊκού και Εκκλησιαστικού τύπου, σχολιάζοντας θέματα καθημερινότητας, πολιτιστικά, λαογραφικά, εκπαιδευτικά, θρησκευτικά και πάντα με θετική ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό. Για την αρθρογραφία του, έλαβε τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και εφημερίδες. 

Ευχόμαστε στον κ. Σιάσο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο