Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Κρίμα χιλιάδες τόνοι λεμονιών να μένουν στα αζήτητα

 


Χιλιάδες τόνοι λεμονιών μένουν στα αζήτητα.« Δεν θα πρέπει να ιδρυθεί επιτέλους ένας φορέας – για παράδειγμα ο συνεταιρισμός- που να συγκεντρώνει αυτές τις περίσσιες ποσότητες – ακόμα και από τους ιδιώτες- και να αξιοποιούνται ανάλογα;», σημειώνει αναγνώστης του agrinionews.gr. Γράφει συγκεκριμένα:

Όλοι μας βλέπουμε κάθε χρόνο τις λεμονιές μας να είναι φορτωμένες με τους πολύ χρήσιμους καρπούς των, τα λεμόνια.

Δυστυχώς όμως ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτής της μεγάλης ποσότητας των ιδιωτικών κυρίως περιβολιών χρησιμοποιείται.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πέφτει υπερώριμο στο έδαφος και σαπίζει.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια βορειοευρωπαίοι ακριβοπληρώνουν την αγορά λεμονιών και κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας τα στερούνται.

Δεν θα πρέπει να ιδρυθεί επιτέλους ένας φορέας – για παράδειγμα ο συνεταιρισμός- που να συγκεντρώνει αυτές τις περίσσιες ποσότητες – ακόμα και από τους ιδιώτες- και να αξιοποιούνται ανάλογα;

agrinionews.gr

5 σχόλια:

  1. Θα το λύσει το θέμα ο Σπηλιος αμέσως !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δέν πειράζει λεμόνια είναι και της Αργεντινής.
    "λεφτά εμείς οι Έλληνες δόξα το λαό έχουμε" υγεία να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερωτικά έχει γίνει προσπάθεια και όχι μόνο για τα λεμόνια. Από ιδιώτη. Όταν για παράδειγμα όποιος έχει 5 λεμονιές θέλει να βγάλει τη χρονιά, όπως καταλαβαίνετε κανένας δεν θα βγει μπροστά για να καταστραφεί.
    Πάντως υπάρχουν ιδιαίτερα φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα και μορφές εταιρειών, όπως οι κοινσεπ, που ενθαρρύνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Χωρίς συνέργειες και συνεργασίες δεν θα μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει τη νέα εποχή. Δείτε και τους "μεγάλους". Για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και νέα έργα ΟΛΟΙ συνεργάζονται. Η πιο συνήθης μορφή που την ξέρετε όλοι είναι οι κοινοπραξίες. Συνήθως για τεχνικά έργα. Θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στα αγροτικά για παράδειγμα. Με μία κοινσεπ συνεργάζονται 5 άτομα. Αντί για 5 λογιστές θα ασχοληθεί 1 λογιστής. Αντί ο καθένας να απασχολεί 1 ή 2 εργάτες, θα μαζεύουν οι 5 και των 5. Και σ αυτή την περίπτωση θα υπάρχει οικονομία. Και για την προώθηση της παραγωγής αντί για να φτιάξουν 5 ετικέτες διαφορετικές, θα βγάζουν 1 κοινή. Και με μια μεγαλύτερη παραγωγή θα υπάρχει καλύτερη τιμή. Αλλά και εμπιστοσύνη στην αγορά ότι θα ξαναβρεθεί το προϊόν και του χρόνου. Διαφορετικά ο κάθε μικροπαραγωγος θα είναι στα νύχια κάθε επιτήδειου για να του παίρνει τσάμπα την παραγωγή. Αν δεν εμπιστευθεί ο ένας τον άλλο δεν θα υπάρξει προοπτική. Μιλώ εξ ιδίας πείρας. Ρωτήστε και βάλτε τα κάτω από μόνοι σας. Και κάντε λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πορτοκάλια απούλητα τα μήλα πεταμένα
    Μάνος Λοϊζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κί εμείς ακόμα σύριζα ΠΑΣΟΚ/ ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο