Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Καταγγελία: «Μια άδικη πρωτοχρονιά για βιοπαλαιστές στο Περδικάκι Βάλτου»


H Αφροδίτη Κατσαδούρη , κόρη του ζεύγους από το Περδικάκι στο οποίο επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο για την λειτουργία -παρά την απαγόρευση- καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκφράζει με κείμενό της την έντονη διαμαρτυρία της, κάνοντας λόγο για “εξάντληση αυστηρότητας” εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, χωρίς μάλιστα επαρκή αιτιολογία......
Στο κείμενο της εκφράζεται η εκδοχή της οικογένειας για το περιστατικό, ενώ είναι σαφείς οι αιχμές όχι μόνο κατά της εξουσίας αλλά και κατά της μνησικακίας, που όπως αφήνεται να εννοηθεί επέδειξαν κάποιοι πολίτες – χωριανοί.
Να σημειωθεί πως στη μητέρα και τον πατέρα της καταγγέλλουσας, επιβλήθηκαν πρόστιμα τριών και πέντε χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. 

Γράφει συγκεκριμένα η κ. Κατσαδούρη: 

«Παραμονές πρωτοχρονιάς το Α.Τ Εμπεσσού εξάντλησε όλη του την αμείλικτη αυστηρότητα και επέβαλε το εξουθενωτικό, ανήκουστο και άδικο πρόστιμο των 8.000 (!) ευρώ στην επιχείρηση των γονιών μου, η οποία εδρεύει σε ένα μικρό χωριό του ορεινού Βάλτου Αιτωλ/νιας, εν ενόματι Περδικάκι, αφού συνέλαβε τη μητέρα μου, ύστερα από επώνυμη και μετά ανώνυμη, και μετά πάλι επώνυμη και στο τέλος ανώνυμη καταγγελία. 

Να σημειωθεί ότι η μητέρα μου οδηγήθηκε στο Α.Τ Εμπεσσού χωρίς να της επιδοθεί πρόστιμο εκείνο το βράδυ. Στη συνέχεια οδηγήθηκε αργά το βράδυ στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αγρινίου, όπου υπέστη σωματικό έλεγχο, πέρασε ολόκληρη νύχτα στο κρατητήριο. 

Την επόμενη ημέρα, όταν η μητέρα μου αφέθηκε ελεύθερη, μετέβη οικειοθελώς στις 13.40 στο Α.Τ Εμπεσσού -προκειμένω να υποβάλλει αίτημα σχετικά με τα στοιχεία του καταγγέλλοντος- τότε της επιδόθηκε το πρόστιμο. 

Η επιχείρηση μας είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σύμφωνα με την αστυνομία διαπιστώθηκε παράβαση της Κ.Υ.Α από τις 14-12-2020, αφού «εξυπηρετούσε τέσσερις καθήμενους πελάτες να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά». 

Οι δε «θαμώνες», οι οποίοι αδίκως ορίσθησαν ως «παραβάτες» και «καθήμενοι» από την αστυνομία, έφεραν μαζί τους το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης και παρόλ’ αυτά έλαβαν κλήση από τον αξιωματικό αστυνομίας με την αιτιολογία «ότι δεν έφεραν το έντυπο μετακίνησης». 

Οι δε «θαμώνες» ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ πουθενά στην κλήση της μητέρας μου, ΠΟΣΑ και ΠΟΙΑ ακριβώς άτομα ήταν, τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, ούτε αν συνελήφθησαν ΕΝΤΟΣ του καταστήματος ή ΕΞΩ από αυτό. 

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας μου, ιδιοκτήτης της επιχείρησης ΔΕΝ παρίστατο ποτέ εκεί, εισέπραξε όμως το πρόστιμο με το οποίο το κράτος τον τιμωρεί για παράβαση των μέτρων και αναστολή της επιχείρησης μέχρι τις 13-1-2020 (!) – ημερομηνία παρελθούσα. 

Της δε μητέρας μου, της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3000 ευρώ ως προσωρινής υπευθύνου (!) ενώ γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά για την γυναίκα του ιδιοκτήτη. 

Στην ίδια οικογένεια συνεπώς, εν μέσω τέτοιας οικονομικής εξουθένωσης και κρίσης, ενός εργασιακού και ψυχολογικού αδιέξοδου, με τις μικρές επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν και να κινδυνεύουν με κατάρρευση, τα όργανα της τάξεως θέλησαν να επιδείξουν ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ την αυστηρότητα τους και την κατά γράμμα τήρηση του νόμου, και πάντα με την πρόφαση της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, επέβαλαν το εξωφρενικό πρόστιμο των 8.000 ευρώ στον μεροκαματιάρη πατέρα μου και την άνεργη μητέρα μου. 

Το πρόσωπο της εξουσίας σε συνδυασμό με την μνησικακία που μας περιβάλλει, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, δείχνουν, γαυγίζοντας, τα κοφτερά τους δόντια. 

Η κατσίκα του γείτονα πρέπει να σφαγιαστεί γιατί δεν πρέπει να αναπνέει. Το κυνήγι της σάρκας και των μαγισσών έχει ξεκινήσει – και κανείς αδύναμος, φτωχός, βιοπαλαιστής δεν θα γλυτώσει. Ο ανθός των παράνομα ισχυρών είναι αυτός που θα επικρατήσει. Ο χωριανός θα σκοτώνει τον χωριανό, και ύστερα αναπαυμένος από τον δικό του χαμό, ευτυχισμένος θα γελάει. 

Το μοντέλο της εκδικητικότητας που επιδεικνύει η εξουσία, κρατική και όχι μόνο, θα ισοπεδώνει, χωρίς φραγμούς, ακόμα και στις πιο αδύναμες ομάδες πολιτών. 

Τα κατώτερα ένστικτα του καθενός, έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια και γυρνούν από εδώ και εκεί διαβολικά, περιμένοντας το επόμενο τους θύμα. 

Δεν τους νοιάζει αν είσαι φτωχός, αν πεθαίνεις μπροστά στα δικά τους μάτια, αν τους ξεκουφαίνεις με τους κύκνειους οδυρμούς που αφήνεις… 

Δεν τους νοιάζει που παλεύεις παλικάρι, Ακρίτας από 5 χρόνων, με όλα τα ακραία φυσικά φαινόμενα της φύσης -βροχές, αέρηδες, καταιγίδες, χιόνια- για να τις μεγαλώσεις, να τις δεις να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, να φεύγουν από εδώ για να φτιάξουν τις ζωές τους, δεν τους νοιάζεις, ποτέ δεν θα τους νοιάξεις. 

Δεν τους νοιάζει που από τα 18 σου τους έχεις αφιερώσει μια ολόκληρη ζωή, αιώνια πίστη στα κοριτσίστικα όνειρα τους, πραγματοποιώντας κάθε φορά όποιο όνειρο τρελό σου ψιθύριζαν παιδικά στο αυτί, και εκπληρώνοντας τον ρόλο σου ως «σούπερ μαμά» ακόμα και στην πρώτη άσπρη τρίχα που εμφανίστηκε στο τριαντάχρονο πια κεφαλάκι. 

Δεν τρέφω αυταπάτες περί ευαισθητοποίησης κανενός, δεν ζητώ ειδική μεταχείριση ούτε και θέλω να εγχειρήσω τη μαυρίλα που οι άνθρωποι κουβαλάνε. 

Ποιος το είπε, εξάλλου, ότι στις μικρές κοινωνίες η ευτυχία δεν τελειώνει τα αποθέματά της και ότι αέναα οι άνθρωποι, χωρίς κακία, θα σου χαμογελάνε. Ζητώ την κρατά γράμμα τήρηση του νόμου, η οποία ποτέ δεν τηρείται, όταν τα ίδια όργανα της τάξεως ΔΕΝ έχουν αποδείξεις και εγγράφως αποδεδειγμένα έχουν σφάλλει. 

*Σήμερα απορρίφθηκε η ένστασή μας, την οποία καταθέσαμε προ ημερών με τον δικηγόρο μας, με τη δικαιολογία ότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον». 

agriniopress.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κακο χωριο τα λιγα σπιτια λενε.επισης να ψοφηση η κατσικα του γειτονα.ο κακος κοσμος ειναι παντου ,οχι μονο στο περδικακι.

Ανώνυμος είπε...

Καμία δικαιολογία για τη λειτουργία του καταστήματος, όσα αναφέρει η κόρη δεν δικαιολογούν τίποτα, αντίθετα ενισχύουν το δίκιο, όπως φαίνεται έρμηνευσατε το νομό όπως θέλετε και αδιαφόρησατε για τη δημόσια υγεια,Ο νόμιμος και οι επιπτώσεις εφόσον παράβιασθουν ήταν γνωστές αλλά αδιαφόρησαν για να κερδίσετε λίγα ευρώ και περίμενετε οι αστυνομικοί να κάνουν την πάπια και να πάνε αυτοί κατηγορούμενοι και ηθικά και ποινικά, λάθος σας ας ενδιαφεροσασταν για τους συνανθρώπους σας γιατί από κάτι τέτοια φτάσαμε στους 5000 νεκρούς, κυρία μου κανένα μενός και τίποτα από όσα λέτε μόνο εφαρμογή του νόμου που προυπηρχε, δεν τον έφτιαξαν σε μια μέρα τους μόνοι οι αστυνομικοί αυθαιρετα και τον εφαρμόσαν σε ββάρος σας, υπήρχε όπως τόσοι άλλοι και σας πείραξε που τον εφαρμόσαν, αν ήταν σε άλλον δεν θα σας πείραζε, δείξτε επίτελους υπευθυνότητα και ανθρωπιά και κατάλαβετε ότι υπάρχει πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη και αφήστε τις ψευτοαντιρρήσεις

Ανώνυμος είπε...

Πολλά λόγια αναφέρει ο συντάξας
κατά πως φαίνεται η γραφή , δικηγόρος , δίχως , να μας αναφέρει : Γιατί ήταν ανοιχτό το καφενείο ; Σχεδόν παντού στα ορεινά χωριά του Ξηρομέρου , τα καφενεία είναι ανοιχτά . Πίνουν Τσίπρα...

Ανώνυμος είπε...

Οτι παρανόμησαν,παρανόμησαν αλλα ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. Ας επιβάλλουν πρόστιμα και σε ολους τους άλλους που παρανόμησαν(ιερείς και στους υπολοιπους προστρεχοντες στις εκκλησίες) και οχι διαφορετική αντιμετώπιση.
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
Κράτος-μπάχαλο.

Ανώνυμος είπε...

Πρόστιμο στο ρουφιάνο...

Ανώνυμος είπε...

Η εξουσία δείχνει τα αιχμηρά δόντια της. Με όργανα νέους Ιαβέρηδες. Τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των δύο αυτών μεροκαματιάρηδων συνανθρώπων μας, είναι τιμωρία προς παραδειγματισμό. Ώστε ο φόβος να απλωθεί για όσους δεν...συμμορφώνονται με τις όποιες υποδείξεις. Μόνο για τους αδύνατους.Οι ισχυροί μπορούν να κηρύττουν την ανυπακοή στους νόμους τις πολιτείας και να παρανομούν, επιδεικτικά και θρασύτατα και χωρίς συνέπειες. Αδιαφορώντας για την διασπορά του φονικού κορονοϊού που κάθε μέρα στέλνει στο θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας. Τι δεν καταλαβαίνουμε;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά το ποιο ανησυχητικό ακόμα και από τα κρούσματα του ιού και την επιδημία είναι το ποσό πολύ ρουφιάνοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Περιμένουν με το τηλέφωνο στο χέρι μη δουν τίποτα αμέσως να καταγγέλλουν κατά τα άλλα θέλουμε και πόλεμο με την Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

Παντού ανοιχτά μαγαζιά είναι και ολοι κάθονται στα όρθια και πίνουν τον καφέ τους αυτούς πηγαν να γράψουν δεν είναι αν θα βγάλουν δεκα ευρω δεν μπορούμε άλλο επιγδησε ο κόσμος και οι νόμοι να είναι ίδιοι για ολοι την Ελλάδα αντε παλι

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζεις ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νομούς κανείς μεγάλο λάθος.Αλλο τι λένε τα χαρτιά και άλλο η ζωή.

asenapaei είπε...

φιλε11:11 ο 12:08 λεει πολλες ανακριβιες και ρωταω,ο μεσος ορος ηλικιας των θανοντων,ποιος ειναι σε συγκριση με προηγουμενα χρονια?για τους αστυνομικους ξερουμε οτι 1η 2 θα πληρωσουν την νυφη.οι αστυνομικοι σιγουρο τοχω οτι ξεκινησαν απο αγρινιο,μετα απο καταγγελια.οι 5 000 νεκροι ειναι ολοι απο την γριπη η και απο αλλα αιτια?ο φιλος 11:11 σου περεγραψε επακριβως τι συμβαινει στα χωρια.το ονομα μου ειναι στεφανος και οχι ενα νουμερο βασει της ωρας καταχωρισης

asenapaei είπε...

προς την κα κατσαδουρη,ενα μεγαλο μπραβο για την αιχμηροτητα της γραφης σου!