Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Θανάσης Παπαθανάσης : Το φαρμακείο στηρίζει την μεγάλη εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού




«Το φαρμακείο στηρίζει την μεγάλη εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.....
Διαβάστε περισσότερα »
Αναφέρθηκε στη στήριξη που θα προσφέρουν τα φαρμακεία μετά το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας ως κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για το κλείσιμο των ραντεβού των συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες. Επίσης επισήμανε ότι η προτεραιότητα των πολιτών για τα ραντεβού θα γίνεται από το Υπουργείο Υγείας και την εθνική επιτροπή εμβολιασμού με βάση το ΑΜΚΑ τους.

«Οι τρόποι για να κλείσουν οι πολίτες ραντεβού είναι δύο. Είτε αυτόματα μέσω της άυλης συνταγογράφησης όσοι ασφαλισμένοι έχουν εγγραφεί, είτε μέσω πλατφόρμας που θα ανοίξει στα φαρμακεία όπου θα προσέρχονται με το ΑΜΚΑ τους οι ασφαλισμένοι και θα παίρνουν μέσα από το σύστημα το διπλό ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μιας και το εμβόλιο της Pfizer Biontech είναι δύο δόσεων την 1η μέρα και την 21η μέρα. Ο εμβολιασμός στην πρώτη φάση θα γίνεται στα 1.100 εμβολιαστικά κέντρα που δημιουργούνται γι’αυτό τον σκοπό. Στην επόμενη φάση όπου θα εισαχθούν και εμβόλια άλλων εταιρειών τα οποία θα μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασίες ψυγείου τα φαρμακεία είναι έτοιμα να συνδράμουν και με τη διενέργεια εμβολιασμών. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι στα 11.000 φαρμακεία της χώρας τα οποία είναι πιστοποιημένα για τον αντιγριπικό εμβολιασμό πραγματοποιήθηκαν φέτος 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη υγειονομική προστασία μέσα σε μόλις 2,5 μήνες. 

Εν μέσω της πανδημίας αποδείχθηκε η τεράστια αξια του φαρμακείου το οποίο ως πυλώνας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στήριξε με κάθε τρόπο το εθνικό σύστημα υγείας και τους πολίτες. Έτσι και τώρα σε αυτή την τεράστια εκστρατεία για να πετύχουμε τον στόχο της «Ελευθερίας», όπως λέγεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, οι φαρμακοποιοί θα μπούμε και πάλι μπροστά στηρίζοντας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης. 

Το link της παρουσίας του κ. Παπαθανάση στον ΣΚΑΙ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο