Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021


Προς: Τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αμφιλοχίας......
Διανύουμε το έτος 2021, διακόσια (200) χρόνια από την έναρξη της επανάστασης και του ιερού αγώνα της παλιγγενεσίας του Ελληνικού Έθνους. Όλοι οφείλουμε να συμμετάσχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του τόπου μας με εστίαση και εμμονή στο όνομα “Βάλτος”, όνομα και περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένα με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες και ταυτισμένα με το Ελληνικό Κράτος καθώς αποτελούν έναν από τους “θεμέλιους λίθους” του. 

Οφείλουμε επίσης να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες Βαλτινούς προγόνους μας οι οποίοι εκεί στα βουνά του Βάλτου, στα 400 χρόνια σκλαβιάς, κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας και του πατριωτικού φρονήματος. Μαχόμενοι μέσα από πράξεις άφθαστης γενναιότητας και αυταπάρνησης, πολεμώντας τη βαρβαρότητα του τυράννου δυνάστη του Έθνους, πέρασαν στην αιωνιότητα… 

Λευτέρωσαν τον τόπο μας με τους αγώνες τους, τον πότισαν με το αίμα τους, τον ανάστησαν, τον στέριωσαν με τη θυσία τους. Μας άφησαν παρακαταθήκη αιώνια τον τόπο τούτο και θα τον ήθελαν με το όνομα που τον λευτέρωσαν και τον παρέδωσαν στους απογόνους τους. Τον θέλουν με το όνομά του: Βάλτος!!! 

Όμως, οι γιορτές και οι εκδηλώσεις τελειώνουν και σύντομα ξεχνιούνται. Εάν ως Δημοτικό Συμβούλιο θέλετε να τιμήσετε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι, να εισαγάγετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Αναφορά – Αίτηση των 833 συμπατριωτών μας Βαλτινών (αρ. πρωτ. 17021/2-7-13) που παραμένει ακόμη αναπάντητη σχεδόν οχτώ (8) χρόνια και να αποφασίσετε τη μετονομασία του Δήμου σε Δήμο Βάλτου με έδρα την Αμφιλοχία. Είναι η μοναδική ονομασία που ενώνει και δεν διχάζει τους δημότες. 

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής 

ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 

- ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 

- ΓΚΑΝΑΒΙΑ ΝΤΙΝΑ 

- ΚΑΠΠΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 

ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

- ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 

- ΤΡΙΜΠΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

2 σχόλια:

  1. Έχετε ακούσει τη παροιμία που λέει "εδώ ο κόσμος καίγεται και το γατί ξυρίζεται"?

    Ε, αυτό ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κάτω στου Βάλτου τα χωριά"
    Με το τραγούδι σου Αείμνηστε Τάκη Καρναβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο