Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΑΥ: Συνέντευξη των Δημάρχων Ξηρομέρου και Πόρου στο IONIAN. (Βίντεο)

 Στο προσωπικό email του πρώην Δημάρχου Ξηρομέρου η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το συμβούλιο περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2019.


    Σε παρέμβαση τους στο βραδινό δελτίο του IONIAN με τον Δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση, χτες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφέρονται στο φλέγον θέμα των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), που προχωράν  σε όλη την χώρα σε εφαρμογή του Ειδικού Χωροταξικού που ψηφίστηκε μέσα σε μία νύκτα το 2011, με τον Γενικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό να εκκρεμεί, παρότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη έως 21 Μαρτίου του 2021 να τον έχει ολοκληρώσει.
 
Γιατί άραγε δεν προχωρά ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός; Ποιοι τον εμποδίζουν;
 
Αναλογιστείτε την στρέβλωση που υπάρχει. Ενώ το Γενικό Χωροταξικό του θαλάσσιου χώρου εκκρεμεί, προχωρά με διαδικασίες fast track το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, έτσι ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες και να δημιουργήσουν ισχυρά τετελεσμένα, ένας κλάδος ευνοημένος διαχρονικά από το κεντρικό κράτος.
Οι δύο Δήμαρχοι σε απόλυτο συντονισμό εδώ και πάρα πολύ καιρό, προωθούν το θέμα σε κάθε επίπεδο και στην ομάδα μπαίνουν και έχουν μπει ήδη δυναμικά και άλλοι Δήμαρχοι παράκτιων περιοχών, που θίγονται με όλα αυτά τα σχέδια.
Φυσικά το θέμα έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα της ΚΕΔΕ ως από τα πιο σοβαρά.
 
 
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


25 σχόλια:

  1. Γιάννη Τριανταφυλλάκη που έβλαψαν οι ιχθυοκαλλιέργειες τον Αστακό; Στον Πόρο δουλεύουν 20 νοματαίοι, στον δήμο σου 300 και πας να σηκώσεις μπαϊράκι;
    Κόκκινο χαλί θα έπρεπε να στρώνεις αλλά νομίζεις πως ποντάρεις στο άλογο που θα κερδίσει την κούρσα.
    Πλανάσαι πλάνη οικτράν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΟΜ ΕΙΣΥ ΕΙΣΑΙ?ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ .

      Διαγραφή
  2. Μπράβο δημαρχε. καταστρέφεται ο τόπος μας τόσα χρονια. η άφιξη τους στη περιοχή μας εξαφάνισε την αναπτυξη και τον τουρισμό .εχουμε το πιο όμορφο μέρος και κάποιοι το χαρισαν για να πάρουν λεφτά. Ο κόσμος τους ξέρει . Είσαι η ελπίδα αυτού του τόπου και όλοι το ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10,54 μ.μ. εσένα μπορεί να σε ενδιαφέρει να έχεις δουλειά στα ιχθυοτροφεία και καλά κάνεις
    τους ρωτάς όμως τους χιλιάδες κόσμο που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους με τα λάδια τους 10-15 μερες το καλοκαιρι σε καθαρές παραλίες.
    δική σου εξ' ολοκλήρου είναι η θάλασσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10,54 μ.μ. εσένα μπορεί να σε ενδιαφέρει να έχεις δουλειά στα ιχθυοτροφεία και καλά κάνεις
    τους ρωτάς όμως τους χιλιάδες κόσμο που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους με τα παιδια τους 10-15 μερες το καλοκαιρι σε καθαρές παραλίες.
    δική σου εξ' ολοκλήρου είναι η θάλασσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τις υπόλοιπες 350 ημέρες τι θα τις κάνομε τις παραλίες... Θα τις στρώνουμε με τσουγκράνα μέχρι να έρθεις να λιασεις τη σάπιο κοιλιά σου κ να τρως λαχανοπτα από τα ταπερακια της μάνας σου. Ωραία ανάπτυξη ευαγγελιζεσαι απ τον καναπέ της Αθηνας

      Διαγραφή
    2. ο ήλιος και η θάλασσα είναι να χαίρονται οι άνθρωποι.

      Διαγραφή
  5. Φίλε 10.54, πράγματι οι ιχθυοκαλλιέργειες που υπάρχουν σήμερα έχουν δημιουργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας. Και υπάρχουν συμπατριώτες μας, όπως εσύ, που τώρα έχουν ένα εισόδημα. Κάτι που, στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης και μεγάλης ανεργίας, κανένας δεν μπορεί να αγνοεί. Συνεπώς, σωστά, κατά τη γνώμη μου, δεν τίθεται από το Δήμο θέμα απομάκρυνσή τους. Παρότι, πέραν πάσης αμφιβολίας, βλάπτουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και φρενάρουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Όμως άλλο αυτό και άλλο η επέκτασή τους. Και μάλιστα σε διαστάσεις που τελικά θα είναι η ταφόπετρα για το μέλλον της περιοχής. Αυτό είναι το πρόβλημα και οι συνέπειές του. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό. Αν νοιαζόμαστε για τον τόπο μας. Και να είμαστε ΌΛΟΙ μαζί στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα το Video με πολύ προσοχή.Ο Δήμαρχος Πόρου με έπεισε. Η θέση του καθαρή. πλήρης και τεκμηριωμένη. Και η όλη εικόνα του δείχνει ένα αποφασισμένο Δήμαρχο – Ηγέτη στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της περιοχής του. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Δήμαρχο Ξηρομέρου. Αν συνέχιζα και ήθελα να είμαι ειλικρινής θα έπρεπε να γίνω σκληρός. Ίσως και να μην ήταν και στην καλύτερη μέρα του.Συμβαίνει και αυτό για όσους εκτίθενται στην τηλεόραση.Την άλλη εκδοχή, αγαπώντας τον τόπο μου, ειλικρινά την απεύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι έπρεπε να πει ο δήμαρχος ξηρομερου; Να κλείσουν οι ιχθυοκαλλιεργιες και να φύγουν και να βγουν στην ανεργία 500 ατομα; Επαναστάτες της φακής . Πολυ ώριμη τοποθέτηση ο δήμαρχος . Δυναμικός ,ρεαλιστής ,διεκδικητικός ,έξυπνος. Με λίγα λόγια : ΗΓΕΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. 12.47 στην Κεφαλλονιά εγκριθηκε η ΠΟΑΥ εκεί απ ότι ανακοινώθηκε. Και βγήκαν και ανακοινώσεις. Και θα βγουν και οι αποφάσεις σύντομα και για όλες τις υπόλοιπες ΠΟΑΥ.νομιζω οτι έχουν αποφασίσει και για την ΠΟΑΥ
    Εχιναδων και Αιτωλ/νιας. και τζάμπα θα πάει ο αγώνας που γίνεται από
    ο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:34 τα ξέρουμε τα κόλπα σας
    Επιτέλους ένας Δήμαρχος Ξηρομέρου που έχει πάρει την υπόθεση πάνω του, που πιστεύει ότι αυτό που πάει να γίνει θα είναι καταστροφή για τον τόπο.
    Περιμένουμε ότι θα δοκιμάσετε να κάνετε τα πάντα για να λυγίσετε την αντίσταση. Ανώνυμα στο διαδίκτυο θα βάλετε τα παπαγαλάκια σας με το αζημίωτο να προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια. Θα σκάσουν και φανερά οι υποστηρικτές σας που μέχρι τώρα κρύβονταν.
    Θα βγείτε στο ξέφωτο ένας ένας εσείς που ξεπουλάτε τον τόπο για ίδιο όφελος τόσα χρόνια με πρώτο απ όλους τον πρώην Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΊ ΣΤΗΝ ΚΆΛΠΗ. ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΈΤΕ ΕΣΕΊΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΊ.
      ΕΊΣΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟΣ ΌΤΙ Ό ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΊ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ?

      Διαγραφή
    2. Ολο το ξηρομερο ,η αιτωλοακαρνανια και κατι εξωγηινοι το ξερουν

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ,
      Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΆΛΠΗ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΟΙ ΔΉΜΑΡΧΟΙ.
      ΕΣΎ ΝΟΜΙΖΕΙΣ Ό,ΤΙ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΊ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ?
      ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ?

      Διαγραφή
  9. Φίλε 2:18, είπα τις απόψεις μου για την τηλεοπτική εμφάνιση του Δημάρχου. Τον οποίο σε διαβεβαιώ ότι και τον ψήφισα και τον υποστήριξα ενεργά, χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά. Μεταξύ των άλλων, για να απαλλαγεί ο τόπος μας από το αλήστου μνήμης καθεστώς Γαλούνη - Πανταζή. Δικαιούμαι να θέλω το Δήμαρχο ποιο ευθύ και αποφασιστικό. Ιδίως, όταν πρόκειται για ένα καθοριστικό για το μέλλον της περιοχής μας πρόβλημα, που πράγματι το βρήκε συνειδητά, και όχι από λάθος, ναρκοθετημένο από τον προκάτοχό του. Ίσως τον αδικώ, θα πουν αρκετοί. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Όμως, είμαι βέβαιος ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει υποστηρικτές που αντί επιχειρημάτων υποστήριξης καταφεύγουν σε γηπεδικές παραληρηματικές λασπολογίες, ύβρεις και συκοφαντίες. Όχι μόνο γιατί είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας και αξιοπρεπής άνθρωπος. Αλλά γιατί είναι και αρκετά ευφυής. Ώστε να καταλαβαίνει ότι οι φανατικοί, όπως εμφανίζεσαι του λόγου σου, πάντα κάνουν ζημιά σε ότι υποτίθεται υποστηρίζουν. Είτε ιδεολογίες, είτε αρχές, είτε απόψεις, είτε πρόσωπα. Πατριώτη, καληνύχτα και ήρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν λες 2 και 18 τζαμπα θα παει ο αγωνας τι εννοεις;;;;
    Να καθισουμε να φαμε την ποαυ σε ολο τον τοπο μας οπως θελεις εσυ;;;;;
    Αμ δε.
    Η ποαυ δεν προκειται να γινει ο κοσμος να χαλασει. Αυτο θυμησου το. Θα δειτε πραγματα που δεν τα περιμενετε για τους παρανομους που λυμενονται τον τοπο χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε 2:35 αν αναφέρεσαι στο σχόλιο του 1:34 προφανώς δεν το διάβασες σωστά. Υποστήριξα το ακριβώς αντίθετο από ότι γράφεις. Δηλαδή ότι, όπως έχει η κατάσταση, σωστά ο Δήμος δεν θέτει θέμα απομάκρυνσης των ιχθυοκαλλιεργειών που υπάρχουν σήμερα. Και εκεί εξηγώ και τους λόγους. Σέβομαι, την αξιολόγησή σου για την τηλεοπτική παρουσίαση του Δημάρχου, ως αδιαπραγμάτευτο δημοκρατικό σου δικαίωμα. Θέλω να πιστεύω ότι και εσύ δέχεσαι πως και όλοι οι άλλοι, μεταξύ αυτών και εγώ, έχουν το ίδιο ακριβώς με εσένα δικαίωμα. Και στη βάση αυτή θεωρώ τον σε βάρος μου χαρακτηρισμό σου "Επαναστάτες της φακής" ως ένα από λεκτική παραδρομή λάθος.Και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ μου άνθρωπε 5:24, λες και σου ρίξανε αλογόμυγες κάνεις (ξέρουν οι παλιοί). Και μοιάζει να έχεις "κόψει καπίστρι". Και σε χρόνο μηδέν το τερμάτισες, παρότι η βλακεία δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φυσικά 5:03 και δεν μας έπεισες με τις γραφικότητες σου. Αυτοί που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή τους και τα παιδιά τους, ξέρουν ότι σε κάθε αγώνα, δυστυχώς, μπορεί να αναβιώσουν τα αποκρουστικά προδοτικά πρόσωπα του Εφιάλτη της αρχαιότητες και του Νενέκου του 1821. Και ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι υπέρμαχοι του Καπιταλισμού 8.19 νομίζουν ότι ολα αυτα φυσης τα ωραία:
    βουνά , κάμπους ,λόφους , πάρκα, δάση , θάλασσα, λιμνες ,ποτάμια,
    είναι μόνο για εκμετάλλευση και δέν είναι όλα αυτά τα ωραία της φύσης για απόλαυση του κόσμου του πλανήτη γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε 10.28 η επιστροφή στο καθεστώς Γαλούνη θα ήταν μια τραγική οπισθοδρόμηση για τον τόπο μας. Μόνο, που είναι όνειρο θερινής νυχτός για το ίδιο και την παραγκούλα των μισθοφόρων του. Άλλωστε και οι κρυφές εφεδρείες του έχουν γελοιοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αλλιώς βλέπει λοιπόν την θάλασσα ο ναυτικός, αλλιώς τη βλέπει ο ζωγράφος ή ο ποιητής, αλλιώς τη βλέπει ο καπιταλιστής και αλλιώς
    τη βλέπει ο παραθεριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΠΙΣΘΟΔΡΌΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.ΜΌΝΟ ΟΙ ΚΆΛΠΗ ΒΓΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΙ ΕΦΕΞΕ ΟΠΑΔΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΙΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΉΣ ΝΥΧΤΌΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο