Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Παναγιώτης Στάικος : έκκληση σε όλους τους Υγειονομικούς του Δημόσιου ,αλλά και του Ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουμε εθελοντικά στον εμβολιασμό των κατοίκων για τον COVID- Sars 19.


Προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ιατρό Γιάννη Τριανταφυλλάκη
Κύριε Δήμαρχε με χαρά διάβασα στα τοπικά blogs ότι ανακοινώθηκε , πως θα λειτουργήσουν τα τέσσερα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου , μια και αυτό έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας πως πολύ σύντομα, θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση και για τον δικό μας Δήμο Ξηρομέρου, όπου προβλέπεται να αρχίσει ο εμβολιασμός αρχικά των υγειονομικών, των αστυνομικών , των ηλικιωμένων όπως και των ευπαθών ομάδων – ανθρώπων υψηλού κινδύνου που είναι επιτακτική ανάγκη για να μπορέσουμε να φύγουμε από την λαίλαπα του COVID- Sars 19 .....
Επί τη ευκαιρία κάνω έκκληση σε όλους τους Υγειονομικούς του Δημόσιου ,αλλά και του Ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουμε εθελοντικά , βοηθώντας στα εμβολιαστικά κέντρα , για να υπάρξει ο δυνατόν συντομότερος και μαζικότερος εμβολιασμός του πληθυσμού ( όποιοι το επιθυμούν βέβαια ,αφού ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και μόνο ) , στον οποίων θα μπορούσαν, να βοηθήσουν και συνταξιούχοι γιατροί και νοσηλευτές –νοσηλεύτριες και μαίες . 

Εννοείται πως η εθελοντική μου συμμετοχή μου στον εμβολιασμό είναι δεδομένη και είμαι στην διάθεση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αστακού για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό και με την δήλωση πως προτίθεμαι να εμβολιαστώ δημόσια πρώτος , αν είναι δυνατόν . 

Αστακός 11/12/2020 

Με τιμή 

Dr . Παναγιώτης Στάικος 

Ειδικός Γενικός Ιατρός 

6 σχόλια:

  1. Καλημερα στο αγαπητό μας Ξηρόμερο...
    Χρειάζεστε εθελοντές για να κάνουν το εμβόλιο η για να σας βοηθήσουν να εμβόλια σουν τον κόσμο που επιθυμεί να εμβολιάστει???
    Αν μπορείτε απαντήστε μου κάποιος σας παρακαλω. (Εχω τελειώσει νοσηλευτική και θέλω να βοηθησω σε αυτή την πραξη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομιζω να υπάρχουν ουρές για το εμβόλιο γιατί ο κόσμος φοβάται γιατι πρόκειται για γονιδιακή θεραπεία και οχι για εμβόλιο. Θα μείνουν τα εμβόλια οπως του Αβραμόπουλου . Ο κοσμος δεν ξέρει ούτε πόσο κρατάει η ανοσία και ακουει για παρενέργειες και το οχι στις έγκυες απο τους Άγγλους και άλλους καθηγητές που μιλάνε για πειραματα με ινδικα χοιριδια κλπ κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ εγω κανω εκκληση κ Σταικε σε εσας κ σε οσους αλλους ειναι υπερ του εμβολιασμου να πειτε στν κοσμο εκτος απο απο αυτα που λετε οτι αυτο που συμβαινει στν χωρα μας με τον υποχρεωτικο εμβολιασμο για αυτη τν επιδημια ειναι καθαρα καταπατηση ανθρωπινων διμαιωματων γιατι:ΠΡΩΤΟΝ σε καμια αλλη χωρα ειδικα τς ευρωπης ο εμβολιασμος δν ειναι υποχρεωτικος,ας κανουν οσοι θελουν,οσοι εχουν προβληματα οχι ολοι,εινα παρανομο.ΔΕΥΤΕΡΟΝ το εμβολιο ειναι ακομα σε πειραματικη μορφη κ οπου υπηρξε σε ανθρωπο το αποτελεσμα ηταν θανατος κατι που δν λενε τα ΜΜΕ κ ο λογος γνωστος.ΤΡΙΤΩΝ κ τελος οσοι κανουν το εμβολιο απο αυτα τα λιγα που γνωριζω ειναι οτι θα ειναι κατα τς 90 με 97% προστατευμενος απο τν covid,αλλα,γιατι παντα υπαρχει ενα αλλα αν το εμβολιο προκαλεσει ασχημες παρενεργειες σε αλλον ειδων νοσηματα που εχει ο ασθενης τι γινετε εκει γιατι αυτο δν μας το εχει πει κανενας.Απαντηστε ολοι εσεις λοιπον που ειστε υπερ σε ολα αυτα κ αλλα τοσα κ μετα πειτε στν κοσμο να παει για εμβολιο.Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 9.31: Αν διαβάσετε το "χαρτάκι" που υπάρχει μέσα στο κουτί κάθε φαρμάκου θα δείτε, ότι ίσως πάρα πολύ λίγα φάρμακα υπάρχουν που να μη μπορεί να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες, άλλες προσωρινές και πολύ συχνές, άλλες απλά συχνές, άλλες σπάνιες και σοβαρές κλπ. Μιλάμε για πιθανές όμως παρενέργειες και όχι για βέβαιες. Ακόμα και το πιο απλό φάρμακο που παίρνουμε για πονοκέφαλο. Πολύ λίγοι διαβάζουν τα χαρτάκια αυτά, κι όμως παίρνουν τα φάρμακα που τους γράφει ο γιατρός για την πάθησή τους, και, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, δεν έχουν καμιά παρενέργεια. Αν όλοι είχαν το φόβο ότι θα έχουν κάποια παρενέργεια, τότε δεν θα έπαιρνε κανένας φάρμακο για την πάθησή του. Καθένας εκτιμά το όφελος που θα έχει από το φάρμακο σε σχέση με την πάθησή του. Εγώ για παράδειγμα, όπως και πολλοί άλλοι, παίρνω καθημερινά το σαλοσπίρ που βοηθάει να μη δημιουργούνται θρόμβοι που είναι επικίνδυνοι για εμφράγματα (έχω πάθει δύο μέχρι τώρα) κι όμως υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας. Αν σκεφτόμασταν ότι κάτι μπορεί να συμβεί, δεν θα μπαίναμε σε αυτοκίνητο γιατί μπορεί να συμβεί ατύχημα ούτε σε πλοίο ούτε βέβαια σε αεροπλάνο αφού ειδικά στο τελευταίο ο θάνατος είναι βέβαιος σε περίπτωση πτώσης του. Και μη μου πεις, ότι δεν συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα.
    Για να είμαι όμως ειλικρινής θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου, ότι κάπως βιαστικά βάζουν το εμβόλιο σε κυκλοφορία χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο δοκιμών. Βλέπεις όμως είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων εταιριών, τα έξοδα πολλά για την παραγωγή του εμβολίου, αλλά και τεράστια τα κέρδη από την πώλησή του. Φαντάζομαι πως γίνομαι κατανοητός.
    Προσωπικά, έχω τη γνώμη, ότι αν οι καθηγητές ιατρικής και οι γιατροί διευθυντές των μεγάλων νοσοκομείων, παγκοσμίως, όπως και οι ηγέτες των κρατών, κάνουν το εμβόλιο, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μη το κάνουμε και μεις.
    Και κλείνω. Όποιος θέλει κάνει το εμβόλιο, δεν είναι υποχρεωτικό, όπως προφανώς εσφαλμένα είσαι πληροφορημένος. Σέβομαι πάντως τους προβληματισμούς σου, όπως και πολλών άλλων μαζί με σένα. Και για να μη παρεξηγηθώ: Προσωπικά δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά του εμβολίου. Ο καθένας ας κάνει ότι νομίζει. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 5:24:Νομιζω οτι γινεσε αρκετα κατανοητος φιλε μου αλλα οπως κ μονο σου ειπες στα φαρμακα τα οποια παιρνει ο καθενας μας υπαρχει ενα "χαρτακι" το οποιο μας αναλυει σχεδον τα παντα κ εκτος απο αυτο ειναι τσεκαρισμενο με καθε πιθανο κ απιθανο τροπο για τα αποτελεσματα που μπορει να εχει ενω εδω ξαναλεω οτι το εμβολιο ειναι ακομα σε πειραματικο σταδιο κ οπου εγινε προκαλεσε θανατο,με οτι μπορεις να καταλαβεις.Ο καθενας μας οταν ειναι να κανει κατι κ γνωριζει απο τν αρχη ποιες μπορει να ειναι οι συνεπειες σε περιπτωσει ατυχηματος,οπως το να μπεις σε ενα αεροπλανο,το κανει η δν το κανει,αλλα τουλαχιστον γνωριζει.Στν συγκεκριμενη περιπτωση δν γνωριζει τιποτα κ τν αναγκαζουν να παει σαν προβατο στν σφαγη.Κ οσο για το αν ειναι υποχρεωτικος ο εμβολιασμος,εδω κανεις λαθος γιατι οταν λενε καθε μερα οτι θα εμβολιαστουν ολοι οι Ελληνες εσυ τι νομιζεις οτι εννοουν????Οταν λενε οτι για να πας οπουδηποτε ακομα κ στν δουλεια σου πρεπει μα κανεις εμβολιο εσυ τι λες μα εννοουν,επειδη δν στο δινουν στο πιατο που ακομα κ αυτο μας το ειπαν καταμουτρα.(9:31)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα εγώ το έγραψα τόσο καθαρά, ότι ο εμβολιασμός για τον Covid δεν είναι υποχρεωτικός .
    Ούτε από το Σύνταγμα αλλά και από κανέναν νόμο δεν προβλέπετε υποχρεωτικός εμβολιασμός .
    Αν ο οποιοσδήποτε ασθενής δεν μου επιτρέψει, δεν μπορώ να του κάνω ούτε μια απλή ένεση Παρακεταμόλης ( Depon ) ,εκτός και αν υπάρχει εντολή Εισαγγελέα και αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις ,όπως σε διέγερση επικίνδυνου σχιζοφρενή .
    Μην φέρεστε λοιπόν ως σχιζοφρενείς και λέτε πράγματα ,που δεν είπα ποτέ .
    Παναγιώτης Σταικος
    Εθελοντής γιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο