Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Νέα ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό με θέμα: «Για την επικείμενη ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.»

 

Πηγή: Ομάδα Facebook

       Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσαν πέντε Βουλευτές του Σύριζα προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις εξελίξεις στην επικείμενη ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Στο κείμενο της ερώτησης οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες από την συγκεκριμένη εξέλιξη, μιας και η προτεινόμενη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Π.Ο.Α.Υ. περιλαμβάνει όλο το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου με πολύ σημαντικές συνέπειες τόσο για τους κατοίκους όσο και για την γενική ανάπτυξη της περιοχής.



Επίσης τονίζουν ότι η η παρούσα ΣΜΠΕ δεν λαμβάνει υπόψιν το χωροταξικό σχέδιο όπως αυτό αποτυπώνεται στο περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Θυμίζοντας ότι ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετική του απόφαση, την υπ’ αριθμ. 87/2020, έχει δηλώσει την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο σχέδιο της προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ. καθώς και όλοι οι θεσμικοί φορείς της περιοχής έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις εναντίωσης για την συγκεκριμένη εξέλιξη, μιας και το προτεινόμενο σχέδιο της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ., περιλαμβάνει όλο το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου.

Το κείμενο της ερώτησης: 




 

6 σχόλια:

  1. Η λαλιστατη αναζωογονηση τι λεει για ολα αυτα???ξερει κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το κράξιμο εμφανίστηκαν. Περιμένω να δω τον τρόπο παρουσίασης των θέεων της επιτροπής κατά την συζήτηση της ερώτησης. Ελπίζω να μην πάνε και αυτοί αδιάβαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αναζωογόνηση ειχε δημοσιεύσει προεκλογικά τα σχέδια για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργιών (ΠΟΑΥ)και είχε ζητήσει να πάρουν θέση οι παρατάξεις προεκλογικά ωστε να ξέρουν οι πολίτες τι ψηφίζουν.Δεν απάντησε καμμιά παράταξη γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε ηταν να πάρουν τις εκλογές.Αν έπαιρνε θέση η παράταξη Τριανταφυλλάκη θα ερχόταν σε αντίθεση με υποψήφιους συμβουλους που συνέργάζονται με ιχθυοκαλλιέργειες οπως και με ιχθυοκαλλιεργητές που στήριξαν τον Τριανταφυλλάκη στις εκλογές.Ποιος κάνει τον κινέζο;Ηθέση της Αναζωογόνησης είναι ξεκάθαρη απο την αρχή.Αντι να προσπαθείτε να βρήτε συμμάχους σ΄αυτό τον αγώνα προσπαθείτε να διεστραβλώσετε και να σπιλώσετε .Τέτοια καχεντρέχεια δεν έχω ξαναδεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5 24 πανομ εσυ τισ εφερεσ τισ ιχθυοκαλλιεργειεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο