Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Δημήτρης Μασούρας: Χωρίς όραμα και διαφάνεια το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.


       Αύριο, στο δημοτικό συμβούλιο, συζητείται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2021. Το τεχνικό πρόγραμμα γενικά, είναι ένα εργαλείο που, εφόσον έχει σωστά σχεδιαστεί και στη συνέχεια υλοποιηθεί, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Δυστυχώς όμως, το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή στερείται μιας συνολικής λογικής και στόχευσης για την πορεία του τόπου και περισσότερο αποτελεί μια παράθεση έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (ορισμένα εξ αυτών βεβαίως και είναι χρήσιμα).
Παράλληλα, παρουσιάζει σημαντικά κενά διαφάνειας, αφού το μεγαλύτερο μέρος των ιδίων πόρων του Δήμου δεν εμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα, αλλ’ αποκρύπτεται ώστε να «χρησιμοποιηθεί» στη συνέχεια, με κατατμήσεις, απευθείας αναθέσεις κλπ, που ευνοούν όχι τους πολίτες, αλλά αποκλειστικά τον κλειστό κύκλο των εργολάβων και προμηθευτών που έχει στήσει η δημοτική αρχή, προκειμένου να δημιουργεί εξαρτήσεις και να επηρεάζει τις εκλογικές ροές.
 
Από την πλευρά μας, εισηγηθήκαμε ήδη τεκμηριωμένα την αναγκαιότητα των παραπάνω, ενώ προτείναμε, συμβολικά, δύο παρεμβάσεις μείζονος σημασίας:
  • Στο πεδίο της διαφάνειας, ζητήσαμε να εξοπλιστούν με σύστημα gps όλα τα αυτοκίνητα και μηχανήματα του δήμου, ώστε αφενός να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός από πλευράς κατανάλωσης καυσίμων, ζημιών κλπ. και αφετέρου να γνωρίζουμε επιτέλους που βρίσκονται αυτά τα αυτοκίνητα και να μην χρησιμοποιούνται αυτά για ιδιωτικούς σκοπούς, ενώ αποτελούν δημοτική περιουσία.
  • Στο πεδίο των έργων ζητήσαμε την άμεση εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για έργα πυροπροστασίας (έναν τομέα με μηδενική μέριμνα τα τελευταία χρόνια), με προτεραιότητα στους οικισμούς εκείνους που η γεωμορφία τους καθιστά ευάλωτους σε πυρκαγιά, με ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες.
Τέλος, θα τονίσουμε στο συμβούλιο την ανάγκη να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα περισσότερα χωριά του Δήμου μας και να ενισχυθούν με χρηματοδότηση τα τοπικά συμβούλια ώστε να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών και να μην αισθάνονται οι συμπολίτες μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 
Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις σε έναν ουσιαστικό διάλογο αύριο στο συμβούλιο, ώστε να συνταχθεί ένα πρόγραμμα ανάλογο των σύγχρονων και επιτακτικών κοινωνικών αναγκών.

8 σχόλια:

  1. Τι τεχνικό πρόγραμμα μας λέτε? Εδώ ακούγονται μπαζώματα σε δικους τους. Επιλεκτικά και χωρίς ίχνος ντροπής. Θα τα πείτε αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι παρανομία ότι δεν βάζουν τους ίδιους πόρους του Δήμου στο Τεχνικό πρόγραμμα. Αυτό το κάνουν για να μην ξεπερνιέται το ποσό των 24.800 ευρώ ανά Δημοτική Ενότητα , έργο ή προμήθεια. Γράφουν ένα τεράστιο ποσό στο προϋπολογισμό με κωδικό αναλώσιμα και με τους αναμορφώσεις κάθε μήνα διαγράφοντες κωδικούς, δημιουργώντας άλλους μοιράζουν σε συγγενείς, γαμπρούς, κουνιάδους, πεθερούς, πεθερές, πατεράδες, αδέρφια , διαπλεκόμενους φανερά και ξεδιάντροπα , ημετέρους τεράστια χρηματικά ποσά και στους υπόλοιπους δίνουν λίγα για να μην φωνάζουν.
    Στο Κέντρο Μέριμνας κόβουν 520 ΧΕΠ το χρόνο. Από αυτά το 90 τοις εκατό είναι κάτω από 1.300 ευρώ. Το 70 τοις εκατό από αυτά πηγαίνουν σε 15 νοματαίους και το υπόλοιπο σε εκατό και πλέον νοματαίους.
    Στη κοινωφελή επιχείρηση κόπηκαν τους τελευταίους 15 μήνες τεράστια χρηματικά ποσά με φανερή κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

    Στο Λιμενικό Ταμείο η ίδια λογική παρότι είναι ο επίτροπος εκεί. Επίτροπε λυπάμαι , λυπάμαι πολύ. Αλλά όπως λέει και λαός μας ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.

    Μεγάλο πάρτι γίνεται με τα αυτοκίνητα του Δήμου, τα καύσιμα, τις συντηρήσεις και τις ασφάλειες τους. Απροκάλυπτη κατασπατάληση και διαπλοκή. Το παιχνίδι είναι χοντρό. Μπαίνουν μέσα σε στάνες, χωράφια και κάνουν ρουσφέτια. Οδηγεί το φορτηγό του Δήμου ο Αντιδήμαρχος. Αυτό Είναι πρωτοφανές. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ πως το δέχεστε αυτό;

    Δεν εισπράττουν από τους τζαμπατζήδες. Φανερή διαπλοκή που διαμορφώνει εκλογικά αποτελέσματα.
    Δεν αναρτούν στη διαύγεια τις τεχνικές μελέτες, τις προσφορές και τους μηχανικούς που βεβαιώνουν τη καλή εκτέλεση των έργων. Αυτό για να μην φαίνονται οι υπάλληλοι που υπογράφουν.
    Βαφτίζουν κατασκευές έργων συντηρήσεις. Τις κόβουν σε κομμάτια για να μην ξεπερνούν το όριο των 24.800 ευρώ.
    Δεν έκαναν ποτέ μητρώο υποψηφίων εργολάβων και Μελετητών ως ο νόμος ορίζει. Απάντησαν σε ελεγκτική αρχή , άκουσον άκουσον ΔΗΜΟΤΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ, δεν κρίναμε σκόπιμο να εφαρμόσουμε το νόμο.
    Μέχρι την 26η Νοεμβρίου 2020 δεν είχαν φτιάξει την Επιτροπή προμηθειών και αξιολόγηση των προσφορών. Την έφτιαξαν τότε με αναδρομική ισχύ από 1-1-2020. Είπαν δε από παραδρομή δεν την φτιάξαμε. Δηλαδή όσοι παρέλαβαν , άνοιξαν προσφορές και υπέγραψαν είναι παράνομοι.
    Κάλεσαν την Επιτροπή Διαβούλευσης να συνεδριάσει δια περιφοράς. Τόση βλακεία και αμάθεια επιτέλους.
    Το μεγάλο γλέντι γίνεται στην αποκομιδή σκουπιδιών, στο ΧΥΤΑ. 14 ευρώ το τόνο σκουπίδια πληρώνει το Αγρίνιο, 37,90 το τόνο πληρώνουμε εμείς. Και κάτι τελευταίο, όποτε φτιάξουν οι Λευκαδίτες εργοστάσιο ΜΟΠΑΚ στη συγκεκριμένη θέση και ΧΥΤΥ εμείς τότε ο ήλιος θα ανατείλει από τη Δύση. Σας κοροϊδεύουν Δημότες.
    Οι νταλίκες που μεταφέρουν τα λιπάσματα, τους σπόρους, τα καράβια που μεταφέρουν τα οικοδομικά υλικά, τα τρένα που μεταφέρουν το ηλεκτρολογικό υλικό, το υδραυλικό υλικό δεν έχουν προηγούμενο. όλο το κάμπο της Λάρισας θα είχαν πάρει και 100 πολυκατοικίες θα είχαν φτιάξει με τόσα υλικά.
    Ιδιαίτερη αδυναμία έχουν στα χωματουργικά. Εκεί έχει χαθεί η μπάλα με τις δαπάνες.

    Σε όλα αυτά κοροϊδεύουν τους πάντες με τα εικονικά τιμολόγια που κόβουν. Αν δεν κόψουμε λένε φανερά μερικοί-εικονικό τιμολόγιο δεν μας ξαναδίνουν έργα και προμήθειες.

    Βέβαια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλα αυτά τα ξέρουν, τα συζητούν, τα έχουν βιώσει σε εκλογές που ξοδεύονται τσουβάλια με χιλιάδες ευρώ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ;

    Βεβαίως όλα αυτά γίνονται γιατί ποτέ στο Δήμο δεν υπήρξε μείζονα Αντιπολίτευση. Φανερά δε ο Κασόλας συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου. Οι κοκορομαχίες είναι για τους ηλιθίους.

    Για όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα τιμωρηθούν οι παρανομούντες είτε Δήμαρχοι, είτε αιρετοί, είτε υπάλληλοι. . Να είναι και να είστε σίγουροι για αυτό. Όσες πολιτικές άκρες και να έχουν, όσους επίορκούς και να έχουν Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΒΑΡΥΣ. Τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τεχνικό πρόγραμμα φτιάχνεται για να κερδίζονται οι επόμενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο προγραμμα εθεσε ο μασουρας!! Να βαλουμε λεει gps στα αυτοκινητα του δημου μιλαμε θα φαει ο κοσμακης ψωμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 20.000.000 ευρώ έργα πηρε ο Αποστολάκης από την περιφέρεια γιατί είχε μελέτες γιατί έτρεξε γιατί έχει όραμα.... Και κάποιοι ασχολούνται με Μπαζοματα ακόμα, Ο κυριος Μασούρας πετάει κάθε τόσο φανφάρες αλλά από προτάσεις καμία,, Ο κυριος Κασολας κάνει αναφορές στο υπουργείο γιατί πηρε λεφτά ο δήμος για την θεομηνία αλλά δεν έχεις παει στις αγροτικές οδοποιιες, το μόνο που ξέρει είναι τα πέρνει αποφάσεις να δέχεται τα σκουπίδια, Σας πέφτει βαρυ που δεν είναι δήμαρχος της λακουβας και έχει όραμα για μεγάλα και καινοτόμα έργα.... Μα ακόμα πιο βαρυ σας πέφτει που δεν έχετε προτάσεις μονο αντίλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λέτε και οι δύο που σχολιάζετε!!! Αν ο κόσμος όμως δεν καταλάβει μόνος του ποιο είναι σωστό κ ποιο λάθος... Πολύς κόσμος γνωρίζει πως ψηφίζουν με πενηνταρικα, με πλέγματα, με σιδερικα γενικά, με μπάζωμα, με ανύπαρκτες παροχές, με διαγραφές οφειλων με πληρωμένος υποψήφιους κλπ, κλπ...η δημοτική αρχή μαζεύει ψήφους έτσι, ο τόπος πάει πίσω και εμείς σε 20-30 χρόνια θα λέμε τι κάναμε και τι ψήφιζαμε και αυτοί θα τα διηγούνται(τα κατόρθωματα τους) χωρίς ίχνος ντροπής στους μικρότερους σαν παραμύθια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και πέντε εκατομμύρια ευρώ να ρίξει στις εκλογές που θα έρθουν ο καριολακος και το συναφιτου θα χάσει παταγωδώς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούς έργα 20 εκατομμύρια... Αη καψερε μου, δεν ξέρεις τι σου γίνεται!!! Αυτοι δεν είναι καλοί να συντηρησουν-κρατησουν τα κεκτημένα... Διαλύονται αυτά που ήθελαν στοιχειώδη συντήρηση και εσύ ονειρεύεσαι εκατομμύρια;;; ανοίγονται στόματα σιγά-σιγά φίλε! Και να θυμάσε αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η άκρη!!! Έχει φτιάξει πλιατσκωομαδα ο κάρυ και το ξέρουμε σχεδόν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο