Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζει να “δίνει” νέα κρούσματα το συσκευαστήριο ακτινιδίων στη Γουριά


Επιβεβαίωση του agriniopress-αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ την κατάσταση-επιμένουν τα ερωτηματικά για το πραγματικό μέγεθος της διασποράς...
Διαβάστε περισσότερα »
 Στο συσκευαστήριο ακτινιδίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης στη Γουριά Μεσολογγίου βρέθηκε η ΚΟΜΥ Μεσολογγίου την περασμένη Παρασκευή ώστε να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους, μετά και την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν στο προσωπικό. 

Μια κατάσταση που εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες, βρίσκεται στο πλήρες σκοτάδι, αφού πεισματικά η διοίκηση του συνεταιρισμού, αρνείται να δώσει στοιχεία για την διασπορά του ιού, όπως και να απαντήσει σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα που τίθενται. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τους ελέγχους της ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ έχουν προκύψει δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού και η διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει έχει αναληφθεί πλέον σε κεντρικό επίπεδο από τον ΕΟΔΥ. Βέβαια, «σύννεφα» παραμένουν αναφορικά με τις ενέργειες και την όλη διαχείριση μέχρι και την ενημέρωση του καθ’ όλα αρμόδιου φορέα, περίοδος για την οποία και δεν υπάρχει σαφής εικόνα, με ευθύνη του συνεταιρισμού. 

Σε κάθε περίπτωση, από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ το προσεχές διάστημα θα διενεργηθούν νέοι έλεγχοι, με διαφορά ημερών, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι θετικοί. 

Σημειωτέον ότι από τις 23 Νοεμβρίου το agriniopress με σχετικό ρεπορτάζ είχε γνωστοποιήσει την ύπαρξη κρουσμάτων, με κατοίκους των περιοχών των Οινιαδών και του Αγρινίου να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους. 

Την ίδια μέρα του ρεπορτάζ, στο συσκευαστήριο εμφανίστηκε κλιμάκιο, το οποίο έκανε τεστ σε περίπου 90 εργαζομένους και του οποίου το αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα είναι άγνωστο. Παράλληλα όμως, έντονη ήταν η φημολογία σχετικά με την υγειονομική εξειδίκευση των ατόμων που έκαναν τα τεστ. Εάν δηλαδή ήταν ή όχι ιατροί ή νοσηλευτές, όπως αυστηρά προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ. 

Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις των δημοσιογράφων του agriniopress ο συνεταιρισμός, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν, όπως εάν τα τεστ αυτά έγιναν από μη εξειδικευμένο προσωπικό, το πότε ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το πόσα ήταν τα θετικά δείγματα. 

Μεσολάβησε επανέλεγχος στις 28 Νοεμβρίου από ιδιώτη ιατρό (για τον οποίο επίσης άγνωστα είναι τα αποτελέσματα) μέχρι να επιληφθεί της κατάστασης ο ΕΟΔΥ. 

Η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ είχε διενεργήσει δειγματοληπτικό έλεγχο στις 26 Οκτωβρίου και δεν είχε ασχοληθεί ξανά, αφού δεν είχε καμιά ενημέρωση, αν και ο ιός στο συσκευαστήριο, όπως όλα δείχνουν “έβραζε” και έδινε διαρκώς νέα κρούσματα. 

Έκτοτε, ενημέρωση υπήρξε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. 

Επισήμως από τον συνεταιρισμό έχει ανακοινωθεί μόνο ένα κρούσμα σε εργαζόμενο. 

Το αξιοσημείωτο και χαρακτηριστικό της κάκιστης διαχείρισης του συνεταιρισμού στο θέμα και της σύγχυσης που έχει προκληθεί, είναι πως σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ύπαιθρος Χώρα” το Σαββατοκύριακο, υπήρξε ενημέρωση από την ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, πως τα κρούσματα στον συνεταιρισμό ήταν τότε, οκτώ. 

agriniopress.

1 σχόλιο:

  1. Τεράστια η ευθύνη της διοίκησης, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι αγνόησε τις ενδείξεις κρουσμάτων παρά την διαμαρτυρία εργαζομένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο