Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Εκείνοι που φεύγουν. Τηλέμαχος Βελισσαρίου Χολής.


 


Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

        Με αληθινά αισθήματα συγκίνησης και θλίψης αποχαιρετώ σήμερα τον μακροχρόνιο φίλο μου Μάχο Χολή, που πέθανε χθες 4 Δεκεμβρίου και κηδεύεται σήμερα στη γενέτειρά του στο Αρχοντοχώρι. Παρά τις τακτικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε αγαπημένο μου φίλε Μάχο, δεν πρόλαβα να σε αποχαιρετήσω όρθιο και ζωντανό! Κανείς δεν ξέρει «τι τέξεται η επιούσα»!
Την θλιβερή είδηση του θανάτου σου, με πληροφόρησε ο κοινός μας φίλος από το Αρχοντοχώρι Γιάννης Τζουροπάνος, τονίζοντας μου να πληροφορήσω τον επίσης κοινό μας φίλο Κώστα Μακρυγιώργο (Κρεμμυδάς) στην Πάτρα, όπως και έπραξα, ο οποίος και αυτός κατασυγκινήθηκε.
Ο Μάχος με τα άλλα τέσσερα αδέλφια του, παιδιά του αείμνηστου πατέρα τους μπάρμπα Βελισσάρη Χόλη, ζήσανε όπως ζήσαμε όλοι μας της παλιάς γενιάς, σε δύσκολα χρόνια και υπό δύσκολες συνθήκες! Όμως τα καταφέραμε επάξια!
Ο Μάχος διορίστηκε και διετέλεσε για πολλά χρόνια, μέχρι την συνταξιοδότηση του, Γραμματέας της Κοινότητας Αρχοντοχωρίου. Είχα άριστη συνεργασία μαζί του, όπως και με όλους τους Γραμματείς των Κοινοτήτων των τέως Δήμων Αλυζίας και Καρνίων (Καλάμου και Καστού).
Από την θέση αυτή ο Μάχος εξυπηρετούσε και βοηθούσε τους συγχωριανούς του μέρα και νύχτα. Με τις γνωριμίες του βοηθούσε στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Σαν ενεργός πολίτης, είχε ενεργό συμμετοχή και ανάμειξη στα κοινά και δεν δίσταζε να έρθει αντιμέτωπος όταν έβλεπε ότι θίγονταν και βλάπτονταν τα τοπικά συμφέροντα και συντελούνταν αδικίες και πάσης φύσεως παρανομίες και ατασθαλίες...
Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης και με την πίστη και αφοσιωμένη σύζυγό του, που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τέλος της ζωής του, μόρφωσαν, σπούδασαν και έδωσαν πανεπιστημιακή μόρφωση στις δύο θυγατέρες τους και ευτύχησαν να τις καμαρώσουν καθηγήτριες και οικογενειακά αποκατεστημένες με άριστους συζύγους και να τους χαρίσουν και εγγόνια κάνοντας τους πανευτυχείς!
Κοιμήσου και αναπαύσου, αγαπημένε φίλε Μάχο, στη γη των γονιών σου και των προγόνων σου, στα χώματα της λατρεμένης σου Ζάβιτσας, που ποτέ δεν αποχωρίστηκες!
Από βάθους ψυχής απευθύνουμε τα οικογενειακά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του, στις δύο θυγατέρες του με τις οικογένειές τους, στα αδέρφια του, στους ανηψιούς του και στον ανιψιό του τον Κώστα του Γιώργου Χολή, που στεκόταν πάντα ο πιστός φρουρός του θείου του Μάχου, σε όλους τους συγγενείς του και σε όλο το σόι Χολή.
Αιώνια και αξέχαστη η μνήμη σου αγαπητέ μου φίλε Μάχο!

Μύτικας 5 Δεκεμβρίου 2020
Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο