Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Δώρο ένας μισθός σε εργαζόμενους στο Δημόσιο & τους ΟΤΑ με τροπολογία


Tροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού 
(άπαξ για το 2020) στο προσωπικό πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του κορωνοϊού θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.....
Η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. 
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ 
Σύμφωνα με την τροπολογία, η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την κοινωνική προσφορά προσωπικού, αφορά: 

– Σε όλες τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 
και στο ΕΚΑΒ (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί κλάδοι υπαλλήλων). 
– Στο προσωπικό των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού που απασχολείται σε υπηρεσίες υγείας, καθαριότητας, δομών φιλοξενίας και κοινωνικών δράσεων. 
– Στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., τους υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης, τους εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 
– Στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, που απασχολείται στους πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, 
στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η φρούρηση και ο έλεγχος των λιμένων και εγκαταστάσεων, η διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα, η αντιμετώπιση διαφόρων εκτάκτων γεγονότων που αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τον έλεγχο των χωρικών υδάτων της χώρας. 
– Στο προσωπικό που απασχολείται στις δομές φιλοξενίας κάθε δημόσιου φορέα, όλων των ειδικοτήτων (ΠΡΟΚΕΚΑ, ΚΥΤ, κλπ). 
– Στο διδακτικό, επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό που απασχολείται στην ειδική αγωγή στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεδομένου ότι οι μονάδες εκπαίδευσης ειδικής αγωγής δεν εντάχθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας και τηλεκπαίδευσης, αλλά εξακολουθεί σε αυτές η δια ζώσης εκπαίδευση παρά την πανδημία. 
Στο πάσης φύσεως προσωπικό περιλαμβάνονται όλοι οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας που προσέφεραν υπηρεσίες στους αναφερόμενους φορείς. 
Επίσης, η παραπάνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2020 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2021. 

Στην τροπολογία επισημαίνεται: πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι ακατάσχετη, δεν συμψηφίζεται με άλλες τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο ή άλλους φορείς (ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτικά ιδρύματα κλπ), δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής, υγειονομικής περίθαλψης, σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος. 

Η παραπάνω οικονομική ενίσχυση δεν καταβάλλεται: 
– Σε περίπτωση που ο υπάλληλος ή το προσωπικό που απασχολείται στους συγκεκριμένους φορείς 
απουσιάζει με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του Covid-19 και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού. 
– Σε περίπτωση πειθαρχικής δίωξης ή/και επιβολής πειθαρχικής ποινής, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις ποινικής δίωξης ή/ και επιβολής ποινής για λόγους που ανάγονται στην εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. 

aftodioikisi

4 σχόλια:

  1. Για το ογα δεν προτείνεται τίποτα ψευτοαριστεροι όλα για το δημόσιο.το πασοκ είναι εδώ έπεσαν οι μάσκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διοικητικοι υπαλληλου γιατι να μην παρουν τι τροπολογια ειναι αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θέλεις να δωσει και ένα καί μισθό στους δημοτικούς συμβούλους
      αχάριστοι έ αχάριστοι

      Διαγραφή
  3. Ο δημόσιος τομέας κατέστρεψε την Ελλάδα και κάποιοι ακόμη συνεχίζουν να χαϊδεύουν το δημοσιοκηφηναριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο