Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Κώστας Καραγκούνης:Παραμένει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Βόνιτσα


 

Σήμερα που υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την απόφαση της τραπέζης να διατηρήσει τελικά το κατάστημά της στην Βόνιτσα. Και το σημαντικό είναι ότι όχι μόνo παραμένει αλλά θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί σε προσωπικό.

 

Υπήρξε ένας πολύ μεγάλος αγώνας τις τελευταίες εβδομάδες πολλών ανθρώπων ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην στερηθούν ιδίως οι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά και οι αγρότες συμπολίτες μας των υπηρεσιών της τραπέζης. Μετά δε το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τραπέζης, η παραμονή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούσε μονόδρομο.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου όπου πετύχαμε τότε την αναβολή μιας ήδη ειλημμένης απόφασης  της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή αλλά και με άλλους τοπικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα καταβάλαμε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να αποτρέψουμε το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος.

 

Ιδιαίτερης βαρύτητας και καθοριστικής σημασίας προκειμένου να παραμείνει το κατάστημα και να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια ακόμη ήταν η απόφαση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας να μεταφέρει όλες τις καταθέσεις του από το κατάστημα Εθνικής στο κατάστημα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, στις 24 Νοεμβρίου 2020 εστάλη προσωπική επιστολή του Δημάρχου, κ. Γ.Αποστολάκη προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, κ.Χρ.Μεγάλο, στην οποία δεσμευόταν ο δήμος προς τα εξής:

1.    όλες οι χρηματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από νομικά πρόσωπα του δήμου (ετήσιες καταβολές χρηματικών ποσών για εκτέλεση έργων εντός των ορίων του Δήμου, παροχή υπηρεσιών και προμήθεια αγαθών) αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού, με την παραμονή του καταστήματος να διακινούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτό.

2.    Η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου αλλά και των υπαλλήλων των νομικών προσώπων αυτού, ήτοι περί των διακοσίων ατόμων, με την παραμονή του καταστήματος να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε αντίστοιχους από αυτό διανοιχθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς.

3.    Την εγκατάσταση POS της Τράπεζας Πειραιώς στην οικονομική υπηρεσία του δήμου για την πραγματοποίηση συναλλαγών των πολιτών μέσω αυτού.

4.    Στα πλαίσια συνεργασίας με επικείμενους επενδυτές για την ανάπτυξη της περιοχής, ο δήμος προθυμοποιείται να τους ωθήσει στην κατεύθυνση χρησιμοποίησης του εν λόγω τραπεζικού υποκαταστήματος.

 

Περαιτέρω υπήρξε ταυτόχρονη απόφαση 150 και πλέον επιχειρήσεων της τοπικής μας οικονομίας να μεταφέρουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις και όλη τους την τραπεζική δραστηριότητα στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Οι δύο αυτές λοιπόν αποφάσεις διαδραμάτισαν και τον καθοριστικό ρόλο ώστε να πεισθεί η κεντρική ηγεσία της τραπέζης να διατηρήσει το υποκατάστημά της στη Βόνιτσα εν λειτουργία.

 

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, πέρα από την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα του οποίου η συμβολή ήταν πολύτιμη.

18 σχόλια:

  1. Για τη Ματαράγκα αφού μπορούσες γιατί δε ενδιαφέρθηκες Κώστα ; Ξανά έλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 μερες την εβομαδα θα λειτουργει το καταστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας το είπαν άλλοι από χθες Κώστα σήμερα το κατάλαβες εσυ με τον φίλο σου τον Αποστολακη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα ψάρια τι λες Κωστάκη?η εσύ είσαι από τη βονιτσα και δεν σε νοιάζει για μυτικα και αστακό θα τα πούμε μεθαύριο στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την εθνική του αστακού που ήσουνα βρε μεγαλεεεε έλα πάλι για ψήφου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΚΑΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ
    ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΙΡΗ ΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 2Η ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΩΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΙΟΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΛΠ
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Κώστα και συγχαρητήρια
    Πάντα να προσφέρεις στον τόπο σου ,
    γιατί εσύ μόνο με την σοβαρότητα και την
    εμπειρία σου μπορείς να το κανεις
    Μπράβο και στη Δημοτική αρχή για τη συνεισφορά της
    Όλοι μαζί για το καλό της Βονιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καραγκούνης ο Αποστολάκης καλά κάναν για τη Βόνιτσα. Για την Κατουνα τι? Κ γιατί? Ο στουπας ο προδρομιτης έπρεπε να παραιτηθούν χθες... Ντροπή τούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στο Δήμαρχο Βόνιτσας για την ευρηματικότητά των επιχειρημάτων του. Τα οποία έπεισαν την Πειραιώς ότι έχει όφελος να διατηρήσει το υποκατάστημά της. Διαφορετικά, οι όποιες ενέργειες του κου Γκαρακούνη θα έπεφταν στο καινό. Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και λειτουργούν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν συγκινούνται από κλάψες, ούτε σε αυτό το επίπεδο κάνουν ρουσφετάκια όταν αυτά τις βλάπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΟΣΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΗ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .Η ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
    ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'Oλοι εσείς τι κάνατε για τη μετατροπή της Ζαβέρδας σε σκουπιδότοπο;
    Τι κάνατε για τα χάλια που βρίσκετε ο Δήμος ;
    Αφήστε το κατόπιν ενεργειών μου. Βρισκόμαστε στο 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το κεντρο υγειας κατουνας τι θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κλείσει μια λακκούβα ρε παιδιά.Την τράπεζα θα κράταγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εχει δικιο ο παραπανω . που ειναι η ανακοινωση της τραπεζας
    εχουν υποχρεωση να το κανουν.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
    πηγα λευκαδα την πεμπτη απο τις 11 και μπηκα μεσε στην εθνικη στισ 1.45.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διάβασε και λίγο τις προχθεσινές ανακοινώσεις του Κασολα , τελευταίοι ήρθατε καραγκουναιοι γελάει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΘΑΝΟ
    οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επανειλημμένα με την επιχορήγηση δισεκατομμυρίων δημόσιου χρήματος.Η ΠΕΙΡΑΙΏΣ ετοιμάζεται να κρατικοποιηθεί να εξυγιανθεί και να ξανά ιδιωτικοποιηθεί. Που είναι η ανάληψη του ρίσκου σε περίπτωση αποτυχίας της επένδυσης; Ποίος κανόνας της ελεύθερης αγοράς και του καπιταλιστικού συστήματος αναφέρει οτι η ζημιά μιας ιδιωτικής επιχείρησης καλύπτεται από το κράτος (δηλαδή τους φορολογούμενους) ενώ τα κέρδη πάνε στους μετόχους;
    Άρα οι τράπεζες ούτε σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν (παρά μόνο στην κατανομή του κέρδους) ούτε σε ανταγωνιστικό περιβάλλον λειτουργούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λέτε να το ήξερε ο δήμαρχος και να μην το έβγαζε ανακοίνωση?Δε νομίζω.Απλα από όλο αυτό βγήκαν κερδισένοι οι Κασολας Λιβανός και οι άλλοι τρώγονται με τα ρούχα τους.Απλα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο