Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Φοβούνται πολιτικά το Δημοκρατικό Διάλογο. Δεν συμμετέχω στην δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και προτείνω.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

04-12-2020

 Αγαπητοί  Συνδημότες

Μετά τη ψήφιση του  Οικονομικού Απολογισμού  του Οικονομικού  έτους  2019  ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ – συνεδρίαση του ΔΣ, 9 Νοεμβρίου 2020, ΑΔΑ στη διαύγεια  Ψ829Ω6Ζ-8ΤΗ,  ο Αντιδημοκρατικός κατήφορος δράσης του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας συνεχίζεται.

Να τονίσω στο σημείο τούτο το εξής. 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ Κασόλας με ανακοίνωση δήλωσε αυτός και η παράταξη του ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ μέρος στην δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ για τη ψήφιση του Οικονομικού Απολογισμού του 2019.

Συμμετείχαν όμως, έτσι  το ΔΣ είχε απαρτία και με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής  ψηφίστηκε ο Οικονομικός Απολογισμός του 2020.

Τι μεσολάβησε άραγε;  Είναι απλό.  Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και ο κ Κασόλας  ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ παρακαλώ τούτο.

Δεδομένου ότι η παράταξη του κ Μασούρα και ο κ Μωραΐτης  ΔΕΝ συμμετείχαν στη συνεδρίαση αυτή , όπως είχαν δηλώσει,  αν δεν συμμετείχε και η παράταξη του κ Κασόλα , το ΔΣ δεν θα είχε απαρτία , δεν θα συνεδρίαζε και κατά συνέπεια δεν θα ψηφιζόταν ο Οικονομικός Απολογισμός του 2019.  Δηλαδή ο κ Κασόλας  μέσα σε λίγες ώρες αλλάζοντας θέση, ΔΙΕΣΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.   Αυτή είναι η αλήθεια.  Στο θέμα θα επανέλθω.

Ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου  ( με αίτηση μου και χωρίς καμία αμοιβή) πήρα τη παρακάτω πρόσκληση.

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (Άρθρο 76 Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το  άρθρο 78 του Ν.4555/18 ).

Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα γίνει ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικά), στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. &

ώρα λήξης την 13:00 μ.μ., για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας σύμφωνα με:

α) τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 78

του Ν. 4555/2018, β) το άρθρο 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020 (Α΄76) και γ) την υπ’ αριθ.426/77233/13.11.2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4), για διατύπωση γνώμης στα παρακάτω 2 θέματα:

1.- Συζήτηση - κατάθεση προτάσεων σχετικά με Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας έτους 2021.

2.- Συζήτηση - προτάσεις επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας οικονομικού έτους 2021 (άρθρο 76 παρ.3 Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το  άρθρο 78 του Ν.4555/18).

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί “δια περιφοράς” την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 κατά τις ίδιες ώρες 11:00 έως 13:00 μ.μ..

Επισημαίνεται ότι ο τρόπος αποστολής των προτάσεων- απόψεων και της ψήφου σας είναι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο hr.aktvon@1258.syzefxis.gov.gr και μέσω τηλεφωνικής κλίσης στο 2643360116-117 κατά το διάστημα διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Αγαπητοί  Συνδημότες

Φυσικά και δεν θα συμμετέχω  ΠΟΤΕ στην δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης  με τόσα σοβαρά θέματα. Στην δια περιφοράς συνεδρίαση  δηλώνω ΑΠΩΝ.

Προτείνω  η συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο( ο χώρος συνεδρίασης του ΔΣ δεν είναι κατάλληλος)   και αν αυτό δεν είναι εφικτό  να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τη Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2020 θα δημοσιεύσω  την εισήγηση μου στην Επιτροπή Διαβούλευση προς ενημέρωση σας. 

Για να μην υπάρξει παρερμηνεία   ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, αν η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης  γίνει δια περιφοράς.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.

Τέτοιες πολιτικές ενέργειες   του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του Αρχής δεν συμβάλλουν στη διαφάνεια .  Φοβάται η Δημοτική Αρχή το διάλογο.  Τρέμει την πολιτική αντιπαράθεση. 

Τρανή απόδειξη είναι τα παραπάνω και ότι ουδέποτε από το 2014 και μετά ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ την ειδική ανοιχτή συνεδρίαση του  ΔΣ  με θέμα ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΣ. 

Καλώ τα  μέλη της Επιτροπής  Διαβούλευσης  να μην πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΙΡΑΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

 

19 σχόλια:

  1. Λες ανακρίβειες Τριαντακωνσταντη. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποχρεωμένα να εγκρίνουν τον ισολογισμό και τον απολογισμό διαφορετικά έχουν πειθαρχικές κυρώσεις. Δεν θυμάσαι τι έγινε πέρυσι; Έχεις κοντή μνήμη; Να δημοσιευθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ο ένας καλύπτει τον άλλο. Κώστα ξεσκέπασέ τους. Βγάλτα όλα στο ξέφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 8 Νοεμβρίου ο Κασόλας σε ανακοίνωση του δήλωνε δεν πάμε σε συνεδρίαση δια περιφοράς. Στις 9 Νοεμβρίου πήγαν όλοι. Είναι αυτή αντιπολίτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς συζήτηση κάλυψαν τρανταχτές παρανομίες. Για το λόγο αυτό φοβούνται να συζητήσουν. Βρήκαν σανίδα σωτηρίας στο Κασόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρυσι πέρασαν τον απολογισμό του 2018 με το παρών του Μυλωνίδη, φέτος πέρασαν τον απολογισμό του 2019 με τη παρουσία και χωρίς κουβέντα του Κασόλα και της Δημοτικής του ομάδας. Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας κοροϊδεύεις κι εσύ; Ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση ο Κασολας είναι. Αν κάποιες φορές υποχρεούται από τον νόμο θα το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή αυτός που βγάζει ανακοινώσεις κάθε δύο τρεις μέρες και ανεβάζει ότι στραβό δει τα έχει βρει με το δήμαρχο?Δεν μας τα λες καλά δάσκαλε . Τι άλλο να κάνει δηλαδή? Ημαρτον. Θα χάσεις και τα οποία δικιά σου στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να λές όλη την αλήθεια και αν είσαι σωστός ανάρτησε την απόφαση .γιατι λένε ότι ο Κασολας ζήτησε την διενέργεια ελέγχου . Ο φίλος σου ο Μασουρας τι έχει κάνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχύει αυτό τότε την έχουν βάψει άσχημα. Αν το έκανε μπράβο του.

      Διαγραφή
  9. Σε παρασέρνει πολύ ο φίλος σου Κώστα. Πρόσεχε τις παρέες σου.Δεν μπαζει από και η αντιπολίτευση . Από αλλού θα βρεις την τρύπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δικαιωμα του καθενα να συμμετεχει η μη στα συμβουλια. ας υπερισχυσει η πλειοψηφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν ο Κασόλας και η Δημοτική του Ομάδα έκαναν αναφορά- καταγγελία στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ,αναφορά- καταγγελία για τη διενέργεια σαρωτικού Διαχειριστικού και Οικονομικού Ελέγχου στο Δήμο και στα Νομικά του πρόσωπα από την σύσταση τους μέχρι σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για το κ Μασούρα και το κ Μωραΐτη.

    Είμαι διατεθειμένος να τους δώσω πολλά στοιχεία , τα οποία αποδεικνύουν γιατί επιβάλλεται να γίνει ο Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος.

    Κανένας νόμος ή ερμηνευτική εγκύκλιος υποχρεώνουν τους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίζουν ΝΑΙ στον Οικονομικό Απολογισμό του Δήμου. Στην Δημοκρατία κυβερνούν οι νόμοι και όχι οι γνωματεύσεις διοικητικών ή ελεγκτικών αρχών.

    Δεν μπορεί η μείζονα αντιπολίτευση( το δήλωσε 48 ώρες πριν) να συμμετέχει σε συνεδρίαση δια περιφοράς δηλαδή όχι με συζήτηση για τον Οικονομικό Απολογισμό του 2019. Είναι πολιτικό ατόπημα ολκής.

    Αυτά λέω. Που είναι οι ανακρίβειες;

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

    1)Κύριε Κασόλα γιατί δεν απαντάτε σε δύο αιτήσεις μου , που έκανα προς το ΦΟΣΔΑ , εδώ και πάνω από δύο μήνες. Φοβάστε κάτι;

    2)Για τελευταία φορά, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν ανήκω σε καμία Δημοτική παράταξη , είμαι Ελεύθερος. Τελεία και παύλα.
    3) Είμαι απογοητευμένος από τα χάλια που βρίσκεται ο τόπος μας.
    4) Αγωνίζομαι για τις ιδές μου. Σε όποιον αρέσει. Αν δεν αρέσει, με αφήνει παγερά αδιάφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τριαντακωνσταντη τα έχεις μπερδέψει και εκτιθεσαι διαρκώς. Διάβασε λίγο καλύτερα τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ισολογισμό και τον απολογισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αποστολάκης απαρτία ήθελε να έχει το ΔΣ. Αυτή την εξασφάλισε η παράταξη του Κασόλα, παρότι λίγες ώρες πριν δήλωνε δεν μετέχουμε στη συνεδρίαση δια περιφοράς. Στο κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος ψηφίζει υποχρεωτικά ΝΑΙ στον απολογισμό. Το ελεγκτικό συνέδριο δεν νομοθετεί, μόνο ελέγχει. Και η ουσία είναι ότι υπάρχουν παρανομίες καραμπινάτες στη διαχείριση. Οφείλει η μείζονα αντιπολίτευση να της πάει στον εισαγγελέα και στις ελεγκτικές αρχές. Διαφορετικά τις συγκαλύπτει. Αυτά λένε έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και λένε άλλα πολύ χειρότερα. Τι δεν καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:42 που κανείς τον ξερόλα ας έρχονταν η παράταξη του Μασουρα και να καταψήφιζε να γίνονταν διαχειριστικός έλεγχος. Ο Κασολας κατά ψήφισε βρες ποιος τον βοηθάει τον Αποστολακη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος του Δήμου και των νομικών του προσώπων δεν γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Γίνεται με εντολή εισαγγελέα ή απόφαση των ελεγκτικών αρχών.

    Εκεί οφείλουν να πάνε οι παρατάξεις του κ Κασόλα, του κ Μασούρα και του κ Μωραΐτη.

    Προτίθεμαι μετά χαράς να τους δώσω πλήθος στοιχείων εφόσον τα ζητήσουν και με δέσμευση να τα καταθέσουν στον εισαγγελέα και στις ελεγκτικές αρχές.

    Ζητείται πολιτικό θάρρος και ανάστημα.

    Υπάρχουν; ΟΨΟΜΕΘΑ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειναι αδυνατον να μην συμμετεχεις στη συνεδριαση και να προτεινεις και να μιλας και να κατηγορεις. η θα συμμετεχεις και θα τα πεις εκει εφοσον εισαι σε καποια επιτροπη η κατσε στο σπιτακι σου και μην μιλας καθολου. η μπαρουφολογιες δεν εχουν περαση πια σε καταλαβαν οι δημοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5,24 δεν μας τα λες καλά, δια περιφοράς δεν λες άποψη. Δίκιο έχει ο δάσκαλος σε αυτά που λέει ας την κάνουν με τηλεδιάσκεψη τι πρόβλημα υπάρχει μην γίνει καταγραφή των ομιλητών. Κατάλαβες τις μπαρουφολογίες σου εκτός και αν είσαι παπαγαλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Αποστολάκης και η παρέα του αν δεν υπήρχε ο κορονωιος δεν θα έβρισκαν ούτε το δικό του ψήφο δεν βλέπετε ότι έχουν διαλύσει τα πάντα οποίος προλάβει πρόλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο