Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Σπείρα ληστών: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο εμπλεκόμενος συνταξιούχος αστυνομικός από το Αγρίνιο.


 
Τρεις προφυλακίσεις για μέλη της σπείρας ληστών.

Η Αστυνομία προσθέτει και άλλες ληστείες και κλοπές στην πλούσια δράση της σπείρας.

Με αργό ρυθμό εξελίσσεται η διαδικασία της Ανάκρισης για τους δέκα συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία. Η σπείρα των ληστών εξαρθρώθηκε από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που προχώρησαν την περασμένη Τρίτη 1/12 σε 10 συνολικά συλλήψεις στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, συνεχίζουν την έρευνα για τη δράση των ληστών. Έτσι η δικογραφία «εμπλουτίζεται» με περισσότερα στοιχεία και στις επτά ληστείες και 26 κλοπές, που εξιχνιάστηκαν αρχικά από την Αστυνομία, έχουν προστεθεί και άλλες.

Έξι από τους εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών κατ΄εξακολούθηση και την τέλεση ληστειών κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, απολογήθηκαν χθες και την Πέμπτη στην Ανακρίτρια Μεσολογγίου. Ενώ οι υπόλοιπες απολογίες θα λάβουν χώρα τη Δεύτερα. Για τους τρεις από τους έξι κατηγορούμενους διατάχθηκε η προφυλάκισή τους, ενώ στους υπόλοιπους τρεις επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αφέθησαν ελεύθεροι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας συνταξιούχος αστυνομικός από το Αγρίνιο, που εμπλέκεται στην υπόθεση και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας του στο οικείο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των μη προφυλακισθέντων, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στo ΑγρίνιοCulture.gr για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, δήλωσε : «Μετά από ενδελεχή και αναλυτική μελέτη της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας από τη μεριά των Αστυνομικών Αρχών, μετά από διεισδυτική επισκόπηση του συνόλου των στοιχείων του συλλεγέντος προανακριτικού υλικού, με απόλυτη πίστη στις Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές, υπερασπίστηκα στο στάδιο αυτό της κύριας ανάκρισης δύο κατηγορούμενους, στους οποίους επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι, επιχειρώντας να επανατοποθετηθεί η κατηγορία στις ορθές και πραγματικές βάσεις και να επαναπροσδιορισθεί ως προς το νομικό της σκέλος και χαρακτηρισμό. Αμφότεροι οι εντολείς μου παραμένουν στη διάθεση των Ανακριτικών Αρχών και θα επιχειρήσουν με νέα στοιχεία να αποδείξουν μέχρι τέλους τη μη εμπλοκή τους στο σύνολο διαστάσεων του πραγματικού μέρους της κατηγορίας».

 Πηγή:  agrinioculture.gr

2 σχόλια:

  1. Άπω την στιγμή που είναι εγκληματική οργάνωση,γιατί τον βγάλαν έξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος έχει σιχαθεί την υποτιθέμενη δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο