Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει δώσει ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα το οικονομικό κλίμα αλλάζει

«Το σημαντικό που έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι ότι έχει δώσει αυτό το ισχυρό μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό -και στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- ότι στην Ελλάδα αλλάζει το οικονομικό κλίμα», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» αποτιμώντας τις πρώτες σαράντα μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το σημαντικό είναι να δώσουμε το θετικό στίγμα που χρειάζεται ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική οικονομία, ότι κάτι αλλάζει στη χώρα σε διάφορους τομείς, που είχαμε πει πριν από τις εκλογές ότι θέλουμε να αλλάξουμε --όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα ζητήματα της παιδείας και στα ζητήματα της υγείας και στα πολύ σημαντικά ζητήματα της ασφάλειας», επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.
Παρατήρησε, δε, πως «αποδεικνύεται ότι η χώρα μπορεί να γίνει -και με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση- πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις, ότι θέλει και θα μειώσει και μειώνει ήδη την φορολογία και γενικά ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας και αυτά τα οποία πιστεύουμε ως παράταξη και αυτό είναι σημαντικό».
«Με αυτόν τον τρόπο», συνέχισε ο βουλευτής «το μήνυμα αισιοδοξίας και οικονομικής ανάταξης της χώρας που εκπέμπεται, νομίζω ότι μας βοηθάει πάρα πολύ για τον στόχο που έχουμε θέσει, στο να μειώσουμε τα βάρη, να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία είναι πραγματικά δυσθεώρητα, ώστε να μπορέσει και η οικονομία να λειτουργήσει πολύ καλύτερα».
«Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι ένα ελατήριο πεπιεσμένο και αν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές και οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, που αυτό προσπαθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση, εκεί μπορεί να έχουμε μια εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας. Βεβαίως θέλει δουλειά και εξαρτάται πάρα πολύ και από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες-- εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων υπογράμμισε πως «είναι μεγάλη πρόκληση» και εκτίμησε ότι «είναι ένας στόχος εφικτός και πραγματοποιήσιμος και μπορεί να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα».
Σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έλθουν στην Βουλή από τον Σεπτέμβριο ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως θα έλθει η συνέχεια του φορολογικού νομοσχεδίου με φοροελαφρύνσεις, τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις. Ερωτηθείς ποιες ομάδες θα ωφεληθούν απάντησε: «Η μεσαία τάξη -αυτή είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού και της ΝΔ πριν τις εκλογές- αυτοί οι οποίοι παράγουν και δυστυχώς έβλεπαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό».
«Το να επικεντρωθούμε σε αυτούς, οι οποίοι παράγουν στην Ελλάδα και οι οποίοι ανεβάζουν και το ΑΕΠ της χώρας, για να δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν να λειτουργήσουν οικονομικά, είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό και προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», διαβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στις έκτακτες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με τις πλημμύρες και πυρκαγιές ο κ. Καραγκούνης σημείωσε: «Όταν καλείται ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης καταστροφές, προφανώς το κύριο και πρώτο μέλημά μας είναι να μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή, γιατί αυτός είναι ο υπέρτατος κανόνας, η ασφάλεια των πληγέντων, αλλά βεβαίως και η προστασία των περιουσιών, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι γενικά αυτές οι καταστροφές που είχαμε ζήσει το προηγούμενο διάστημα, και ειδικά η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μας δίδαξαν πολλά δυστυχώς και είναι ένας οδηγός, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοιες καταστροφές και ποτέ ξανά τέτοιες πλημμέλειες».
*Τη συνέντευξη πήρε η Αναστασία Καρυπίδου
**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου
 http://amna.gr/

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνενόηση με την Ευρωπαικη Ενωση και με τις οικονομικές θυσίες του λαού πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα στους ετήσιους προύπολογισμούς και αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

Πεστα Κώστα. Καθε μέρα πρέπει να τα διαβάζουν και να τα ακούν

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που ήξερε να κάνει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ.. να βάζει φορους

Ανώνυμος είπε...

Ο συριζα εκοψε της αναπηρης μανας μου τη συνταξη απο 520 το μηνα σε 334...δηλ της εκοψε χονδρικα 2200 το χρονο αλλα της εδωσε ενα δωρακι 300 ευρω πριν τις εκλογες μπας και ξαναψηφισει...αρε ξου απο δω...ετσι ολοι πιανουν πλεονάσματα....

Ανώνυμος είπε...

ο Συριζα φορολογησε οπως λες, τους μή έχοντες
ας φορολογήσει η Ν.Δ. τώρα , όχι τους μή έχοντες.

Ανώνυμος είπε...


Ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνενόηση με την Ευρωπαικη Ενωση και με τις οικονομικές θυσίες του λαού πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα στους ετήσιους προύπολογισμούς και αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός.
ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥΤΑΜΑΘΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ.
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΗ ΔΕΗ
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞΣΕ ΣΕ 250.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΑΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΗΜΑΙΝΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ
ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΥΤΣΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝΑ ΘΑ ΕΙΣΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προς 2:42 μ.μ.
το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και η προσπάθεια μείωσής των,
αναφέρεται ως θεμα, στην ίδια την ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυβερνήσεις κρίνονται από το τι παραλαμβάνουν και τι αφήνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε οικονομία με απόθεμα 1,5δισ και παρέδωσε απόθεμα 37δις. Παρέλαβε ελλείμματα και παρέδωσε πλεονάσματα. Παρέλαβε βαλτωμενα έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι και παρέδωσε ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους. Παρέλαβε μια εξωτερική πολιτική, υποχείριο της Γερμανίας και παρέδωσε μια Ελλάδα με λόγο σε όλα τα επίπεδα.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά δεν...
Οι τωρινοί απλά μιλάνε με χρήματα και πολιτικές άλλων. Από θεωρείες όλα καλά. Άλλωστε καλυμμένοι είναι από τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυβερνήσεις κρίνονται από το τι παραλαμβάνουν και τι αφήνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε οικονομία με απόθεμα 1,5δισ και παρέδωσε απόθεμα 37δι
καλα και εσυ απο το πανεπιστημιο της κουμουνδουρου εισαι διαβασε τι γραφει καποιοσ παραπανω
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΗΜΑΙΝΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ
ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
τετοιο πλεονασμα το φκιαχνω και εγω.ρε τι θα γινη με αυτους

Ανώνυμος είπε...

2:42 ο τσίπας έσωσε εσένα και όλους τους εληνες

Ανώνυμος είπε...

Συναγωνιστή 1:01, πλεόνασμα σημαίνει έσοδα έτους μείον έξοδα έτους. Αυτά που λες εσύ είναι άσχετο. Στα υπόψιν, δεν υπάρχει κράτος που να μην χρωστά. Επίσης ποιός δημιούργησε το Ελληνικό χρέος και ποιός το κρατικοποιησε όλοι το ξέρουμε.

Ρώτα κανένα ιεροδιδασκαλο να σου τα πει.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΟΜΠΑΙΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, είσαι άσχετος.