Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΜΕΡΟΣ Β' -"Ναι στην ισοτιμία της ψήφου, Όχι στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων". -Τι δεν κατάλαβες; -Αυτή είναι η γνωστή Δεξιά!

"Ναι στην ισοτιμία της ψήφου, Όχι στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων". -Τι δεν κατάλαβες; -Αυτή είναι η γνωστή Δεξιά!!

Για να να γίνει πιο κατανοητό το Β' ΜΕΡΟΣ, ρίξτε μια ματιά και στο πρώτο μέρος του άρθρου (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

ΜΕΡΟΣ Β΄
Aγαπητοί Αναγνώστες
           Σε όλες σχεδόν τις ετήσιες εκθέσεις του ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Δημόσιας  κ. Λέανδρος Ρακιντζής αναφέρει, πρωταθλήτρια στη κακοδιοίκηση και στη διαφθορά για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ σημειώνονται τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας στις παροχές και στην προμήθευση υγειονομικού υλικού.
         Ειδικότερα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που κοινοποιήθηκε οι Δήμοι αποτελούν το επίκεντρο του ελέγχου σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τους άλλους φορείς του δημόσιου τομέα.
         Επίσης, σημαντικό σύμπτωμα κακοδιοίκησης και κατάφωρης παραβίασης της νομιμότητας αποτελεί ενίοτε και η άρνηση εκτέλεσης ή συμμόρφωσης των ΟΤΑ και των δύο βαθμών σε δικαστικές αποφάσεις. Αποτέλεσμα είναι Δήμοι να πληρώνουν πέραν των οφειλών τους και τόκους υπερημερίας και δικαστικά έξοδα. Πληρώνουν οι συνεπείς Δημότες.............



      Όπως διαπιστώνει ο Λέανδρος Ρακιντζής, "η απότομη και χωρίς προηγούμενη οργάνωση, μεταβίβαση στους δήμους αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση, οι ανεπαρκείς έλεγχοι της κεντρικής διοίκησης, οι ανεπαρκείς μελέτες για την εκτέλεση έργων που πολλές φορές γίνονται σκοπίμως για να δικαιολογηθούν πρόσθετες εργασίες, η κατάτμηση των έργων ώστε να γίνεται απευθείας ανάθεση για ποσά που άλλως θα απαιτείτο η διενέργεια διαγωνισμών, είναι μερικοί από τους παράγοντες που, σύμφωνα με την έκθεση, ευνοούν την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά στο χώρο της Τοπικής Aυτοδιοίκησης".
              Μερικές φορές διαπιστώνονται υπεξαιρέσεις σε βάρος των ταμείων των δήμων, αποτέλεσμα μη επαρκούς ελέγχου εκ μέρους των δημάρχων.

Αγαπητοί Αναγνώστες
            Αμφιβάλλει κανείς όλα αυτά και άλλα πολλά γίνονται με το Δήμαρχο να είναι απόλυτα κυρίαρχος σε όλα τα όργανα διοίκησης του Δήμου.
        Το ανώτατο όργανο που αποφασίζει στο Δήμο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Στο ΔΣ ο Δήμαρχος εισηγείται και τα μέλη του ΔΣ ψηφίζουν. Τότε ο Δήμαρχος υλοποιεί την εκάστοτε απόφαση του ΔΣ και όπως είπαμε στο πρώτο μέρος του άρθρου ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ.

Το σχέδιο νόμου τι κάνει; 
            Παίρνει την εξουσία από το ΔΣ και την μεταβιβάζει στο Δήμαρχο, στον οποίο οι πολίτες στο πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών ΔΕΝ έδωσαν ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Καταργεί τη Δημοκρατία, στην οποία υπέρτατος όλων είναι η λαϊκή βούληση και βεβαίως οι νόμοι.
          Συνεπώς το δίλημμα κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία είναι ψευδεπίγραφο. Είμαι χωρίς συζήτηση με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Θα αναφέρω ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα και σας καλώ να βγάλετε τα συμπεράσματα σας:
             Οι πάντες γνωρίζουμε ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει κάθε χρόνο την κατάσταση της περιουσιακής του κατάστασης και να την δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
          Πέρυσι τον Ιούνιο είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΟΤΑ  Α΄και Β΄βαθμού στη Πάτρα Δήμαρχος, Δήμου της Δυτικής Ελλάδας γιατί δεν είχε δημοσιεύσει την περιουσιακή του κατάσταση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. 
       -Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι ανώτατος δικαστικός, εφέτης αν δεν κάνω λάθος.
    -Ήμουν παρών στη δημόσια συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ερώτηση εφέτη: -Γιατί κ. Δήμαρχε δεν δημοσιεύσατε τη περιουσιακή σας κατάσταση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου; -Δεν θέλετε οι Δημότες σας να πληροφορηθούν για τη περιουσιακή σας κατάσταση;
Aπάντηση Δημάρχου: -Eμένα τη περιουσιακή μου κατάσταση την ελέγχει η Βουλή.
Ερώτηση Εφέτη: -Δεν σας ρώτησα αυτό. Σας ερώτησα γιατί δεν την αναρτήσατε στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Απάντηση Δημάρχου: -Δεν έχω υπαλλήλους να κάνουν αυτή τη δουλειά. Το προσωπικό δεν φτάνει.

Σχόλιο δικό μου: 
        Βέβαια μία από τις δύο ειδικές συνεργάτιδες, του συγκεκριμένου Δημάρχου έχει προσληφθεί για την ηλεκτρονική υποστήριξη του Δημάρχου αποκλειστικά.  
Αγαπητοί αναγνώστες. Τα συμπεράσματα  ΔΙΚΑ σας.

Ένα άλλο θέμα που θέλω να  σχολιάσω είναι το εξής:
      Πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες Δήμων υποστηρίζουν ότι είναι εκτελεστικά όργανα του Δημάρχου και των αιρετών.
     -Θέλω να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Δεν είστε εκτελεστικά όργανα κανενός είστε ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. 

Κλείνω με τη προτροπή του Λέανδρου Ρακιτζή, με την οποία κλείνει μία από τις ετήσιες εκθέσεις του:
     "Εν κατακλείδι, είναι ζωτικό ζήτημα να ανακαλύψουμε και στη χώρα μας όλοι -πολίτες, υπάλληλοι, διοικητικά όργανα και συνδικαλιστικοί φορείς- τις δύο αυτονόητες και θεμελιώδεις έννοιες πάνω στις οποίες στηρίζεται κάθε οργανωμένη κοινωνία και κάθε σοβαρό κράτος:
        α)-την έννοια της ατομικής ευθύνης, αυτής που δεν θα μας επιτρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τους άλλους, που δεν συγχέεται με τις ευθύνες των άλλων, αυτής που εξατομικεύει σε καθένα μας τη φράση του Καζαντζάκη “εσύ θα σώσεις τον κόσμο κι αν δεν σωθεί, εσύ θα φταις” και
      β)-την έννοια του δημοσίου συμφέροντος, στο οποίο εμπεριέχεται η καλή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, που αίρεται πάνω από κάθε ατομικό, τοπικό, κομματικό ή άλλο συμφέρον".

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συγκέντρωση εξουσίας σε ένα άτομο- το Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης των Δήμων- είναι αιτία πολλών κακών και δυστυχώς το σχέδιο νόμου αυτό επιδιώκει. 
         Επαφίεται πλέον μετά τη ψήφιση του οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να λειτουργούν με γνώμονα τη συνείδηση τους και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΟ πρωτίστως και όχι με γνώμονα τις προσωπικές τους σκοπεύσεις (δόξα, χρήμα, εξουσία) και την επανεκλογή.

Αγαπητοί Αναγνώστες
        -Διαφωνώ κάθετα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο εκλογής του Προέδρου της Κοινότητας με πληθυσμό πάνω από 300 κατοίκους, που πρόβλεπε ο νόμος που έγιναν οι εκλογές, με ψηφοφορία ανάμεσα στο πρώτο των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερους ψήφους.
       -Διαφωνώ κάθετα με το προβλεπόμενο στο σχέδιο νόμου της Δεξιάς, Πρόεδρος της Κοινότητας να οριστεί ο πρώτος του πρώτου συνδυασμού. 

Η πρόταση μου είναι:
        Στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες ανεξάρτητα αριθμού κατοίκων να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αυτός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους να είναι ο Πρόεδρος της Κοινότητας και τα μέλη του Συμβουλίου οι επόμενοι σε ψήφους υποψήφιοι (ανάλογα πέντε, επτά, έντεκα κλπ).

Εκεί όμως που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα είναι το εξής:
Οι τοπικές Κοινότητες είναι κύτταρα λαϊκής εξουσίας και σωστά ο νόμος που έγιναν οι εκλογές αποκτούσαν αποφασιστικό ρόλο για τα μικρά έργα της κοινότητας.

Το σχέδιο νόμου της Δεξιάς αυτό το καταργεί. -Είναι θέμα κυβερνησιμότητας; -Ή είναι θέμα ότι τα λεφτά πρέπει να μοιράζονται –κατά τους κυβερνώντας- κεντρικά για να αναπαράγεται και να εκβιάζεται η αναπαραγωγή του συστήματος της τοπικής διαπλοκής; 

Επιβάλλεται να γίνουν τα παρακάτω:
1)-Λαϊκές συνελεύσεις μία φορά το χρόνο σε όλες τις Κοινότητες.
2)-Τοπικά Δημοψηφίσματα για ζωτικής σημασίας θέματα.
3)-Ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου.
4)-Χρηστή Διοίκηση και τήρηση της νομιμότητας.
5)-Αντιπολίτευση με ουσιαστικό έλεγχο και προτάσεις.
6)-Μετάδοση από το διαδίκτυο των συνεδριάσεων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ και του ΦΟΣΔΑ. 
7)-Αίθουσα για τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημαρχείο, όπου θα πρέπει να έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή  στη διάθεση τους και φάκελο εισερχομένων και εισερχομένων εγγράφων στο Δήμο που θα ενημερώνεται κάθε ημέρα.
8)-Πάνω από όλα.  Να γίνουμε όλοι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Ένας αναγνώστης σχολίασε το άρθρο μου, της Κυριακής 4/9/2019 ως εξής:
     "Eδώ για να μπει κάποιος (όχι όλοι) στο ψηφοδέλτιο κάνει συναλλαγή. Δεν θα γίνει συναλλαγή για να γίνει ο Δήμαρχος πανίσχυρος; Είναι πολλά τα λεφτά στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

             Είναι πολλά τα συμφέροντα που διαχειρίζεται ένας Δήμαρχος. Παλιά το παιχνίδι γινόταν (όχι σε όλα) στα υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία. Τώρα γίνεται στα περισσότερα (όχι όλα) γραφεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων. 
        -Γιατί πιστεύει κανείς, ότι 22 -23 άτομα σε ένα μικρό Δήμο πήραν με απευθείας ανάθεση σε μία θητεία 5.500.000 ευρώ, δεν έγινε διαπλοκή; Aυτό πιστεύει κανείς δεν είναι διαφθορά; 

      -Ρώτησα κάποιον, που δουλεύεις; -Μου είπε στα ψάρια. -Πως τη βρήκες τη δουλειά του είπα; -Με έβαλε ο Δήμαρχος με τη προϋπόθεση να είμαι υποψήφιος μαζί του, μου απάντησε. 
       Δεν έχετε ακουστά ότι Δήμαρχος φώναζε, παλιότερα διώξτε, όλους από ένα χωριό, σε μια δουλειά; -Δεν έχετε ακούσει ότι και σε σούπερ- μάρκετ διορίζει ο Δήμαρχος; 

       -Δεν έχετε ακούσει ότι συγγενείς Δημάρχου, Αναπληρωτή Δημάρχου, συγγενείς Αντιδημάρχου πήραν τεράστια χρηματικά ποσά με απευθείας αναθέσεις από το Δήμο; 
           -Tα αυτοκίνητα του Δήμου, που είναι ασφαλισμένα; 

          Kαι τέλος 250.000 ευρώ, 120.000 ευρώ, 70,000 ευρώ, 60.000 ευρώ κλπ σύνολο 6.500.000 ευρώ μήπως τα πιό πολλά δεν τα χρωστάνε επιχειρήσεις; Oλα αυτά δεν έγιναν με πανίσχυρους Δημάρχους;

     -Mε πανίσχυρους Δημάρχους δεν πληρώσαμε χωράφι αξίας 36.000 ευρώ, το πληρώσαμε 214.000 ευρώ και πιθανόν 391.000 ευρώ; 
      -Mε πανίσχυρους Δημάρχους δεν πληρώσαμε δύο παιδικές χαρές 240.000 ευρώ και μάλιστα η μία δεν ξέρουμε που είναι; 
      -Πανίσχυροι Δήμαρχοι και Νομάρχες σε πόσες εκλογές μας είπαν ο δρόμος Πογωνιά- Πλαγιά σε έξι μήνες θα είναι έτοιμος; 
        -Πανίσχυροι Δήμαρχοι δεν μας έλεγαν ότι θα φτιάξουμε μαρίνα στη Πάλαιρο, θα ανοίξουμε τα σφαγεία στη Κατούνα και τα Λουτρά στη Τρύφου; 

      -Πανίσχυροι Δήμαρχοι δεν ευθύνονται για το χάλι στο Κέντρο της Βόνιτσας; 
      -Πανίσχυροι Δήμαρχοι δεν είχαν ολόκληρες περιοχές, εκδικητικά, με ακατάλληλο πόσιμο νερό; 
    -Πανίσχυροι Δήμαρχοι δεν έχουν τους κάμπους εγκαταλελειμμένους;
     -Mε πανίσχυρους Δημάρχους δεν έχουμε πληρώσει πολλές εκατοντάδες ευρώ για τη μελέτη του ρέματος στο Μοναστηράκι;
      -Mε πανίσχυρους Δημάρχους δεν είναι κλειστό το Κάστρο της Βόνιτσας;πανίσχυρους Δημάρχους δεν ήρθαν σκουπίδια από τη Πελοπόννησο στη Ζαβέρδα;

         Με πανίσχυρους Δημάρχους πολλοί δεν πλούτισαν, πολλοί δεν ζουν άνετα, πολλοί δεν ζουν αποκλειστικά από το Δήμο; 
        Αυτά όλοι τα ξέρετε. Οι περισσότεροι βολεύεστε και ας πάει πίσω η περιοχή μας. 

         Αυτή είναι η πραγματικότητα. Με το νόμο αυτό, αυτά και άλλα παρόμοια θα συνεχιστούν. Το κοσμάκη σκέφτομαι που τους ακολουθεί. Ας αναλάβει τις ευθύνες του. 
Τα συμπεράσματα δικά σας.......

55 σχόλια:

  1. Aυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτοί που δεν τη βλέπουν είναι τυφλωμένοι από το προσωπικό τους συμφέρον ή ανησυχούν με τη καινούργια σύνδεση του ΔΣ στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας. Μήπως δάσκαλε γνωρίζεις την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου; Aν κατάλαβα καλά πρόκειται για τον Δήμαρχο Αποστολάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ο πρόεδρος πως θα βγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτω τα χέρια σου από τη δεξιά βρε κοπρόσκυλο του ΠΑΣΟΚ και τώρα του συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά πρόεδρος θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε θα τα βάλει όλα σε σειρά ο Κούλης, μην αγχώνεσαι. Ξυδάκι για το αποτέλεσμα των εκλογών συστήνω....ο Σύριζά σου παίρνει την κατηφόρα και ο Κούλης θα κάνει την Ελλάδα να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή...οι τεμπελχανάδες τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΦΑΡΜΌΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
      ΚΑΙ ΞΈΧΑΣΕ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ (παρενθέσεις) ΚΑΙ ΑΛΛΆ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΨΗΦΟΦΌΡΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ

      Διαγραφή
    2. Εσυ δεν χορτασες ακομη με την πιτσα απο το αποτελεσμα των εκλογων; ξερω ειχες μαθει να τρως συριζοσανο και σου καθισε βαρια η πιτσα....κατσε στην ακρη σου και απολαυσε το Κρατος να δουλευει ρολοι και τις επενδυσεις που φοβοταν ο ΣΥΡΙΖΑ οπως ο διαολος το λιβανι, να ερχονται η μια μετα την αλλη. Μπηκατε στο χρονοντουλσπο της ιστοριας με μονα εργα τις προδοσιες και το βολεμα της παρεας σας. Ουστ που εχεις το θρασσος και μιλας σανοφαγε ψηφοφορε συριζα...

      Διαγραφή
    3. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΎΣ ΣΟΥ
      ΒΡΙΣΕ ΌΣΟ ΘΈΛΕΙΣ.
      ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ό ΠΟΛΙΤΙΟΣ ΛΌΓΟΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ.
      ΕΜΕΊΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΒΌΜΑΣΤΕ ΑΠΌΛΥΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ
      ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΊΟΥ 19
      ΛΑΪΚΉ ΕΤΥΜΗΓΟΡΊΑ = ΘΕΜΈΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορειτε να κανετε και διαφορετικα....για την ωρα απολαυστε τις "φαπες" που τρωτε στη Βουλη και προσγειωθειτε στην πραγματικοτητα απο το συννεφακι που ησασταν τοσο καιρο, οτι ολα τα κανατε καλα....ο κοσμος σας εφτυνε και εσεις νομιζατε οτι βρεχει...πιαστε την ακρουλα σας τωρα και παρακοκουθειστε τι σημαινει σοβαρη διακυβερνηση μιας Χωρας....πρωτη και τελευταια ηταν η φασιστερη παρενθεση για τη Χωρα...οι πρωην Πασοκοι ψηφοφοροι σας θα γυρισουν στο ΚΙΝΑΛ, θα μεινετε στο 4%, ευτυχως για την Ελλαδα

      Διαγραφή
    5. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΉΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ) ΘΑ ΑΣΚΉΣΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΚΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
      ΌΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΦΑΡΜΌΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ ΤΉΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ

      Διαγραφή
  6. Τελικά θα είναι ο χασακης προεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση Πρόεδρος της Κοινότητας Δημοτικής ή Τοπικής θα είναι ο πρώτος σε ψήφους του πρώτου συνδυασμού στην συγκεκριμένη Κοινότητα.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικοί αν ντρέπονται που είναι δεξιοί ή το μετανιώσανε για τη ψήφο τους είναι δικό τους πρόβλημα. Το να βρίζουν ένα άνθρωπο ανώνυμα που βγάζει μεροκάματο από 12 ετών είναι πολιτική αλητεία στη καλύτερη περίπτωση. Αν έχετε θάρρος , και στοιχεία ότι είναι τεμπέλης στη δουλειά του κάντε επώνυμη αναφορά στη Διεύθυνση Αιτ/νιας στο κ Καζαντζή, στο Υπουργείο Παιδείας στην κ Κεραμέως, στη Περιφερειακή Διεύθυνση στο κ Γιαννόπουλο. Διαφορετικά βγάλτε το σκασμό. Είμαι δεξιός και συμμαθητής με το Κώστα στη Βόνιτσα. Τον ξέρω πολύ καλά. Δεν είχε χρήματα να πάρει τυρόπιτα στο διάλλειμα αλλά ήταν μεταξύ των 2-3 πρώτων στη τάξη. Αν δεν είχε 9 στα Αγγλικά θα ήταν πρώτος μαθητής. Διαφωνώ μαζί του πολιτικά. Μην βρίζετε το Κώστα ως τεμπέλη. Αν φοράτε παντελόνια κάντε το επώνυμα ή κάντε του καταγγελία. Τότε θα δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Αν και αναγνωρίζω τον ανώνυμο ΄αυθεντικό - υβριστή του του λέω θα πας πάλι παρακαλώντας. Καλή ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μασουρα δήμαρχο δεν πρόκειται να να δεις ποτέ κύριε τριαντακωσταντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο. Δημαρχος με τη μια του ψηφο παιρνει αποφασεις ενω οι δημοτικοι σύμβουλοι δεν ξερουν τιποτα;; ολοι τα ιδια χαλια ειναι κι οσοι μπαινουν στην πολιτική γίνονται ιδιοι με αυτά που κατηγορουν και σπανια φευγει κανένας τιμιος.ουτε αριστερα ουτε δεξια.προσφερεις η κλεβεις;;;τιμιοτητα η διαφθορα;ας μην πληρωνοταν οι αιρετοί και βλέπαμετοτε πόσοι θα τρεχαν να προσφερουν...δηθεν τους πηρε ο πονος για τον τοπο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ 1.04 Είσαι μεγάλος τενεκές και εγώ δεν είχα να πάρω τυρόπιτα και σπούδασα. Βλάκα Ε βλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αποστολάκη γιατί δεν αναρτάς τη περιουσιακή σου κατάσταση; Γιατί παρανομείς; Tι φοβάσαι; Eχεις να κρύψεις κάτι; O Κοιμήσης που επικαλείσαι συνέχεια ως πρότυπο Δημάρχου την έχει αναρτημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμμαθητή σε ευχαριστώ. Άφησε τους να γράφουν και λένε ότι θέλουν. Οι αθλιότητες τους δεν έχουν όρια.

    Παραφράζοντας λίγο αλλά ουσιαστικά τη ρήση του Καζαντζάκη
    Δεν ελπίζω,
    Δεν φοβάμαι τίποτε ( παρά μόνο το Θεό)
    Είμαι ελεύθερος από όλα και από όλους.

    Αν κάποτε αξιωθούν και νιώσουν αυτά, τότε θα καταλάβουν γιατί
    τους αρμόζει η φράση του Ναζωραίου
    << Πάτερ άφες αυτοίς , ου γαρ οίδασι τι ποιούσι>>.

    Αν παρά ταύτα δεν κατανοούν τίποτε από αυτά τότε
    δεν υπάρχει περίπτωση σωτηρίας.

    Η βλακεία δυστυχώς είναι ανίκητη.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πολυ χριστιανικο να αποκαλεις τους αλλους βλακες και νωριτερα να επικαλεισαι και τα λογια του Ναζωραιου....δεν τους ειπε ποτε βλάκες ξέρεις τους ανθρώπους...έτσι για την ιστορία

      Διαγραφή
  14. 6/ Αύγουστος/ 11:36 μμ
    Ναι πέρασε ο νόμος ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΆΣΣΟΥΝ. Και έτσι λοιπόν θα είναι από τον πρώτο συνδυασμό σε ψήφους ο πρώτος υποψήφιος που πήρε τους ποιό πολλούς σταυρούς.. Επίσης ήθελα να προσθέσω ότι έχει αφαιρέσει όλες τις αρμοδιότητες από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος και απλά ο πρόεδρος έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα.. Δηλαδή!!! Τα προβλήματα από την ΠΑΛΑΙΡΟΣ θα σου τα λύσει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από την Κατούνα!!! Ο οποίος αν τον αφήσεις στο χωράφι σου δεν ξέρει από πού να βγει στην άσφαλτο.. Αυτός λοιπόν ο νόμος όπως καταλαβαίνεις είναι σκέτη αποτυχία , μέχρι ΑΊΣΧΟΣ... Όσο για τον πρόεδρο!!! Ενώ ο απλός Έλληνας πολίτης ψήφισε να βγει με άλλη διαδικασία ο πρόεδρος και αυτή η κυβέρνηση έγραψε κανονικότατα όλους αυτούς που εξελέγησαν μετά τον πρώτο συνδυασμό... ξέρεις πόσοι είναι ;; κάποια εκατομμύρια!!! Ξέρεις ότι ο νόμος σου έδινε την προεδρία με το 50+1 Και αυτή η κυβέρνηση να σου δώσει την προεδρία με το 30% ;; Την μόνη καλή κουβέντα που μπορώ να πω γι'αυτή την περίπτωση είναι πάλι ένα μεγάλο ΑΊΣΧΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1,04 π.μ. τον Κώστα τον ξέρω χρόνια και είναι ένας χαρακτήρας ντόμπρος και σωστός.
    Ο Κώστας λέει την άποψή του για το δήμο και όσοι θέλουν ελευθερα καο δημοκρσυοκά διαφωνούμε με αυτά που λέει και όσοι θέλουμε ελεύθερα και δημοκρατικά συμφωνούμε με αυτα που γραφει.και ούτε κρατάει κακίες ο Κώστας σε όσους διαφωνούν σε αυτά που λέει και ούτε ο Κώστας γουστάρει δημόσιες συγνώμες που λες εσύ, αν τώρα διαφωνείς και αργότερα συμφωνήσεις σε αυτά που λέει ο Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΣΥΡΙΖΑ του βολεματος τελειωσε συντροφοι...πανε τα βολεματα των γνωστών και των φιλων σε θεσεις απο δω και απο κει. Ξερω ποναει, ειναι δυσκολο στην αρχη να το αποδεχθει κάποιος και να αλλαξει η νοοτροπια του Ελληνα αλλα η Ελλαδα θα γινει Κρατος σιγα σιγα και η κρατικη μηχανη θα δουλευει ρολοι προς οφελος ολων και οχι για το βολεμα λιγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρίες είναι αυτές
      από φιλους σου και ΟΠΑΔΟΎΣ
      Νεας(παλιας) Δημοκρατίας
      Μετά από ενα-δυο χρόνια θα καταλάβεις τι ειναι Ν.Δ.
      και τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα καλά που έκανε στο λαό ο ΣΥΡΙΖΑ
      άντε ξύπνα άντε χαζέ ...ψηφοφορε

      Διαγραφή
    2. Το να αποκαλεις τον αλλον χαζό ψηφοφορο επειδη διαφωνει μαζι σου...δειχνει οτι εισαι απλα μια κλασσικη περιπτωση φασιστερου.ψηφοφορου συριζα...εσεις διχασατε την ελληνικη κοινωνια, εσεις προδοσατε την Μακεδονια, εσεις προωθησατε την ανωμαλια, εσεις βοκεψατε τους δικους σας, εσεις βγαλατε ολους τους εγκληματιες εξω απο τις φυλακες, εσεις χαιδευατε τα αυτακια των τρομοκρατών...ουστ βρωμιαρη φασιστερε που θα μας πεις και χαζους... πιο χαζοι απο εσας που σαε ταιζε ο εθνικος παραμυθας σανο με το κιλο δεν υπαρχουν....ουστ...κατσε εκει τωρα να βλεπεις την Ελλαδα να προχωρα και να γινεται Κρατος απο μπ@#$^@λο που το ειχατε κανει, βολευοντας τεμπεληδες, γκομενες, γνωστους και φιλους, ανεπαγγελτους και τεμπεληδες.

      Ουστ

      Διαγραφή
    3. Δέν σε είπα, χαζέ ...ψηφοφόρε, με την κυριολεκτική έννοια της λεξης αυτής
      Αλλά σε είπα, χαζέ ... ψηφοφόρε , με την χαϊδευτική-συμπαθητική έννοια της λεξης αυτής.
      επειδή πίστευες πολιτικα και μάλλον άκριτα, νομίζω,
      σε προεκλογικές υποσχέσεις και ανέξοδα πολιτικά συνθήματα





      Διαγραφή
    4. Χαχαχα ελεος ρε σανοφαγε Συριζαιαε που εισαι οντως χαζος εσυ, εσυ πιστεψες στα προεκλογικα παραμυθια του εθνικου παραμυθα που θα εσκιζε τα μνημονια και οχι μονο τον ψηφιζες, Χαζε, ε χαζε, αλλα εξακολουθεις να τον υποστηριζεις αντι να ψαχνεις να βρεις τρυπα να κρυφτεις ή τουλαχιστον να ριχνεις φασκελα στον εαυτο σου μπροστα ατον καθρεφτη...αντε ρε που θα μας δουλεψει κιολας οτι δεν με είπες, χαζό....αλλα ετσι ειστε τα ανωνυνα τρολακια του συριζα, ας ειχες τα κοτσια να μου το πεις μπροστα μου αυτο, οχι σε μενα αλλα σε οποιονδηποτε αλλον δεν ψηφισε το κομμα που προδοσε τη Μακεδονια και γεμισε με ψεματα τον ελληνικο λαο...αλλα ετσι ειστε οι συριζαιοι...ρουφιανιά μόνο ξέρετε να κάνετε...ουστ απο δω, ουστ ρε

      Διαγραφή
    5. Δέν σε είπα έτσι, κακοπροαίρετα
      αν ήξερα ότι σε υποτιμά τόσο πολύ μια συνηθισμένη λέξη
      που συχνά λέγεται και ακουγεται σε διάφορες παρεες φιλων,
      δέν θα σε έλεγα έτσι, ακόμα και αν ίσως, που δεν νομίζω, ήσουνα.
      εν πάση περίπτωση πολλά συγνώμη Φίλε.



      Διαγραφή
    6. Προς 10.55
      Συγνώμη να πεις ατον ελληνικο λαο που εδωσες με την ψηφο σου την προηγουμενη τετραετια, το δικαιωμα στο παρεακι του Συριζα να κανει τα τοσα αισχρά στην Πατρίδα μας. Απο αυτους να ζητησεις συγνώμη

      Διαγραφή
    7. Προς 7,18 μ.μ.
      Το συγγνώμη είναι μόνο για εσένα και για συγκεκριμένη λέξη
      που είπα για εσένα, ως ισότιμοι συνομιλητές που είμαστε εδώ στο φιλόξενο blogs
      και πάλι συγγνώμη Φίλε

      Διαγραφή
    8. εαυτό θέλεις δηλαδή
      να με βάλεις να κάνω διάγγελμα ?
      ας σοβαρευτούμε λίγο επιτέλους.

      Διαγραφή
  17. Αυτές οι δημοτικές εκλογές είχαν <> (ίσως) μόνο για τους δημοτικούς συμβούλους. Για τους Δημάρχους είχαν το σύστημα όποιος κερδίσει. Αυτός ο δήμαρχος στη Λευκάδα που την πρώτη Κυριακή είχε πάρει 17% και βγήκε πρώτος την δεύτερη τι θα κάνει που είναι μειοψηφία. Ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τριαντακωνσταντή ως ενεργός πολίτης τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άρα στο θυριο θα είναι ο μπρουμος πρόεδρος και όχι ο νηδσς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεσα σε ολα ο Δημοτικος Συμβουλος Βαρβατος που ελεγε μεχρι προχθες οτι αυτος θα εξουσιαζει στην Κατουνα ειτε ως Αντιδημαρχος ειτε σε καποια θεση Προεδρου Νομικου προσωπου...Εδω και μερκες ημερες αφησε την εξουσια κ επιασε τα νερα τρυφου και τα λιγα κυβικα που θα πηγαιναν για μερικες ωρες την ημερα στην Κατουνα .......για αντιδημαρχια τωρς σιωπη . μαλλον σιωπη των αμνων .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάρτε θέση για τα θέματα του άρθρου. Τα υπόλοιπα περισσεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν είπε ο άνθρωπος χαζό το ψηφοφόρο της δεξιάς. Διαβάστε καλύτερα, να δείτε τι έγραψε. Για τα υπόλοιπα 4:32 μμ πήγαινε να κοιτ…...ς , το έχεις ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουμε ανάγκη και τις ίδιες βασικές ανάγκες
      βασικά για επιβίωση ως άτομα, τροφή, νερό και στέγη.



      Διαγραφή
  22. Ενεργέ...σε πήραν φαλάγγι ο Κάρυ και η παρέα του; Τραγικός. Πήξαμε στις έρευνες από εισαγγελείς και οικονομικούς επιθεωρητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ζήτω ο κάρυ ο άνθρωπος του λαού κανένας να μην ξαναβάλει για δήμαρχος. Συνέχεια συνέχεια θα βγαίνει ο κάρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kώστα είναι αλήθεια ότι 22 άτομα έχουν πάρει 5.500.000 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι είναι αν ειναι ετσι , τα εκατομμύρια ?
      στραγάλια η πασατέμπο ?
      ξυπνήστε επιτέλους ξυπνήστε

      Διαγραφή
  25. Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι αλήθεια που είναι το πρόβλημα ρε συριζακι κουτοπονηρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βρε είκοσι χρόνια κατηγορείτε κατηγορείτε το κάρυ και ο κάρυ όταν έρχονται οι εκλογές βγαίνει πιο δυνατός. Αντί πηγενετε για ύπνο και να ξυπνάτε μετά από τέσσερα χρόνια βλέποντας τον κάρυ πάλι δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η διαπλοκή και η διαφθορά είναι μία αλυσίδα. Οι κρίκοι της αλυσίδας ξεκινούν από τα γνωστά στέκια των πολιτικών της κεντρικής σκηνής στο Κολωνάκι και στα γραφεία τους , προχωράνε στις περιφέρειες, συνεχίζουν στους Δήμους. Ανάλογα μοιράζεται και η πίτα. Για αυτό το λόγο θέλουν πανίσχυρο το Περιφερειάρχη και πανίσχυρο το Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 1,57 μ.μ. μπορεί ένα οποιοδηποτε πολιτικό κόμμα , να έχει τις πιο καλύτερες πολιτικές ιδέες και πολιτικές αποψεις,
    για την κοινωνία που απευθύνεται ένα πολιτικό κόμμα.
    απο κοινωνιολογική και όχι από πολιτική άποψη, μπορεί αυτό το πολιτικό κόμμα να μην έχει την ανάλογη ποσοστιαία σε ψήφους, απήχηση σε μια κοινωνία.
    Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι ένα πολιτικο κόμμα δέν εχει σωστες ιδεες.
    απλο παραδειγμα : κάποιοι επιστήμονες εκείνης της εποχης έλεγαν,
    ότι η γή κινείται γύρω από τον ήλιο , ενώ η τότε κοινωνια ελεγε το αντίθετο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 9.40
      Εσυ για να διαλεγεις να απαντησεις στο συγκεκριμένο σχόλιο, μάλλον εισαι συριζαιος και.σε τσουζει ακομη το αποτελεσμα των εκλογών....δεν την.χωνεψες.την πιτσα ακομη..δεν πειραζει, εδω ετρωγες τεσσερα χρονια τσιπροσανο θα σε πειραξει η πιτσα και οι φαπες στη Βουλή; απο τον τροπο που απαντας παντως, ευκολα μπορω να βγαλω συμπεράσματα για την ικανοτητα αντιληψης του μεσου ψηφοφορου Συριζα. Ολα εχουν μια εξηγηση τελικα. Προσπαθεις να δειξεις οτι εχεις γνωσεις κοινωνιολογικες, πολιτικες, ιστορικες και ουσιαστικα στο μυαλο σου εχεις μια θολουρα, γι'αυτο και η απαντηση που δινεις, που ειναι οτι να'ναι...και αυτα που λες μισα, κουτσουρεμενα και μπερδεμενα.ειναι...μου λες εμένα μετά πως να μην βγει ο Συριζα καο το χειρότερο πως να μην ειχαν βγει αυτοι που εκπροσωπουσαν τον Συριζα μεσα στη Βουλη και εκαναν αυτα τα τεσσερα χρονια ολα αυτα τα εκτρώματα; πιασε την ακρη σου καλυτερα και απολαυσε ουσιατικη διακυβερνηση και οχι του κ#@$λου που ειχαμε και αυτα τα τεσσερα χρόνια

      Διαγραφή
    2. είς 12,09 π.μ.
      σε οτιδήποτε νομίζουμε, να μήν είμαστε άκαμπτοι και ξεροκέφαλοι
      (σαν εσένα με το σχολιο σου, για παράδειγμα ας πούμε το λεω)
      γιατί σε ότι νομίζουμε, μπορεί να είναι και διαφορετική η πραγματικότητα.
      άντε γειά και δές και λίγο τι λέει η αριστερά

      Διαγραφή
    3. Το οτι οι συριζαλιοι ζείτε σε άλλη πραγματικότητα ή μαλλον εκτος πραγματικότητας ειναι γνωστό, δεν χρειαζεται να μου το λες, χαχαχαχαχαχαχα
      Σε ποια αριστερά αναφέρεσαι; Στου Τσίπρα; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Μηπως εννοεις την φασιστερά; χαχαχαχα με εκανες και γελασα μεσημεριάτικα...αν δεν ήσασταν επικίνδυνοι λογω ιδεοληψιών θα ήσασταν τρομεροί διασκεδαστές πραγματικά...υπομονη και κουραγιο συριζάκο μου...καλή χώνεψη με την πίτσα

      Διαγραφή
    4. είς 2,27 μ.μ.
      κι εγώ σ' ευχαριστώ για την συζητηση που είχαμε και ας μή συμφωνούμε σε τιποτα και δεν είναι υποχρεωτικο και τοσο απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας, άλλωστε στα προοδευτικά κόμματα οι διαφωνίες είναι συνηθισμένες και αποδέκτες μεταξύ των προοδευτικών ανθρώπων.

      Διαγραφή
    5. είς 2,27 μ.μ.
      κι εγώ σ' ευχαριστώ για την συζητηση που είχαμε και ας μή συμφωνούμε σε τιποτα και δεν είναι υποχρεωτικο και τοσο απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας, άλλωστε στα προοδευτικά κόμματα οι διαφωνίες είναι συνηθισμένες και αποδέκτες μεταξύ των προοδευτικών ανθρώπων.

      Διαγραφή
  30. Επισης 12 ,09 π.μ.
    διόρθωση στο 9,40 μ.μ. σχόλιο : πιό καλές ή καλύτερες
    Η βιασύνη πάντα βλάπτει και στο γράψιμο και στα συμπεράσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο