Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στις ΦΥΤΕΙΕΣ | ΒΙΝΤΕΟ

           Τελέστηκε στις Φυτείες Ξηρομέρου, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας καθώς και λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου στους δρόμους του Χωριού. 
Η εξαίρετη σελίδα "Αναμνήσεις έθιμα Φυτειωτών" γράφει: 

    Δεύτερη μέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και τελείωσε με την λιτανεία της εικόνας της Παναγίας στις Φυτείες.
      -Ένα μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φυτειών για την συνέχιση των εθίμων.Επίσης ένα μπράβο σε όλα τα μέλη του Συλλόγου χορευτές και μή για την βοήθεια τους.
    -Μπράβο και στην Γιώτα Κουτσομπίνα για την λήψη του video.
          Nα έχουμε όλοι της ευλογία της Παναγίας....

18 σχόλια:

  1. Οι λιτανείες των εικόνων δεν αποτελούν μέρος πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλα θρησκευτικών . Οι Φυτείες έχουν την τιμή να ανήκει στα γεωγραφικά τους όρια η Ι.Μ. Λιγοβιτσίου πλούσια σε θρησκευτική , ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά .Οπότε του χρόνου οι όποιες πολιτιστικές πρωτοβουλίες ας κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση , αλλιως δυστυχώς θα χαρακτηριστούν ως προσωπικές ματαιοδοξίες κάποιων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ποιά δηλαδή κατεύθυνση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθε χωριο γιορταζει την εκλησσια του,εαν επιθυμεί καποιος πιστος μπορει να παει και στο λιγοβιτσι,ωπου εκφραζεται η πιστη του καθενος παιδια,δεν ειναι καμ για θεμα αναλυσης αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παπαγιωργης που τραβηξε νεα παιδια διπλα ΤΟΥ, ο παπαγιωργης που ειναι πανταχου παρων στο χωριο ,ο παπαγιωργης που εκανε μεταααα απο χρονια προσπαθεια να φτιαξει τον ΑΗ ΓΙΆΝΝΗ αξιζει την στήριξη μας αξιζει να στηριζουμε οτιδηποτε κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΜΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ Ν ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ,ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΑΥΤΑ ΟΛΆ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες μου ρε 5.17 αληθεια πες μου,για πιο λογο κανεις ενα τετοιο σχολιο χρονιαρα μερα,επειδη δειχνεις ενας σοβαρος χριστιανος ,δεν σεβεσαι καν την μερα?η εισαι απο τους χριστιανους του φαινεσθαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιος θελει παει και αναβει κερακι ωπου θελει...η πιστη ειναι παντου κ παντα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5.17 ποιος σεβαλε να κανεις σχολιο ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ 'Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ, ΕΣΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ 'Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΑΝΤΑ!, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ; ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ. ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ ΠΟΥ' ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ! ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ 'Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΟΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ; ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"; ΕΣΥ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ 'Η ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ; Η ΛΕΞΗ "ΝΤΟΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΟΥΤΗ ΜΕΡΑ! Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
    Υ.Γ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ 'Η ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Λιγοβίτσι έχει υπολογιστή και σχολιάζει ή το κάνουν οι παρατρεχάμενοί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΣΥ ΤΟΝ 5:17 ΜΑΘΕ ΠΩΣ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ. Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ, ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ; (ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 2-3 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ) ΨΑΞΕ 'Η ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΦΥΤΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε ποιον κοιτας να κανεις πολεμο ρε φιλε που το παιζεις και ευσεβης χριατιανος;; στον παπα Γιωργη; γιατι δεν σου αρεσει; σε εμας αρεσει ομως! αλλα σχολιαζεις σαν ανωμυμος. Ρωτα στη Μαχαλά να σου που τι γνωμη εχουν για τον παπα τους. αυτα που καταφερε ο παπα Γιωργης τα λιγα χρονια που υπηρετει την ενορια του χωριου μας δεν τα καταφεραν αλλοι και αλλοι! ντροπή σου. δεν σεβαστηκες ουτε την σημεριμη ΑΓΙΑ μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ερωτηση προς τον πρωτο ανωνυμο σχολιαστη: δηλαδη αν ο συλλογος του χωριου, του χρονου παει στο Λιγοβιτσι και συμμετασχει στη λιτανεια, εκει θα ειναι θρησκευτικη εκδηλωση ενω αν ξαναπαραυρεθει στο χωριο του θα ειναι πολιτιστικη εκδηλωση και θα εξυπηρετει προσωπικες ματαιοδοξιες καποιων; εχεις καταλαβει τι γιορταζουμε σημερα; εχεις καταλαβει πως τετοιες δρασεις και συνεργασιες οπως αυτη του εκκλησιαστικου συμβουλιου με τον τοπικο πολιτιστικο συλλογο ειναι παραδειγμα προς μιμηση και οχι αξιο κακοβουλου σχολιασμου; τι ακριβως θελεις να μας πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή δράση και συνεργασία του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου ήταν η περιφορά;

      Διαγραφή
    2. Εννοείται. Δείγμα της ενότητας της ενορίας.

      Διαγραφή
  14. Φίλε είτε σ αρέσει είτε όχι, στηριζαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τον παπά μας. Μην ακούς τίποτα Παπαγιώργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο στον πατήρ Γεώργιο που τόσο πολύ αγωνίζεται και αγαπάει το χωριό μας και την εκκλησία μας...και κάτι τελευταίο για όλα τα κακεντρεχη σχόλια που γράφονται και ακουγονται:"όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είστε όλοι για κλάματα κακομοίρηδες και κατινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο