Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Κι όμως, οι εικόνες αυτές είναι στον Αχελώο

 Κι όμως, οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι από κάποια ξακουστή νησιώτικη παραλία αλλά από ποτάμι.
Στις  γαλάζιες όχθες της κοιλάδας του Αχελώου , στη Γρέβια Πηγών Άρτας,  έλαβε χώρα χθες ένα ακόμη ρίβερ πάρτι.
Το σημείο αυτό του Αχελώου βούλιαξε από κόσμο που σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα απόλαυσε μπάνιο και μουσική.
Η κοιλάδα του Αχελώου αποτελεί και το φυσικό όριο των Νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

Ανάμεσα στις πλαγιές των βουνών με το ιστορικό φορτίο, ο ποταμός σχηματίζει «μικρές παραλίες» ,που πάντα χαρίζουν ανάσες δροσιάς στους κατοίκους των χωριών και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια αποτελούν, το σημείο συνάντησης των ξενιτεμένων, που κάθε καλοκαίρι επιστρέφουν με τις οικογένειες τους.
Ψάρεμα και κολύμπι στο ποτάμι σε 700 μέτρα υψόμετρο, οικισμοί που ξεφυτρώνουν μέσα από τα έλατα, θρησκευτικά μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες, συμπληρώνουν έναν οδηγό περιήγησης, που αξίζει να ακολουθήσει ο επισκέπτης.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι νέοι της κοιλάδας του Αχελώου συμμετέχουν στις εναλλακτικές  δραστηριότητες στο μεγάλο αυτό φυσικό πάρκο της Δυτικής Ελλάδας.
Οι χθεσινές εικόνες στο ποτάμι, θυμίζουν κάποια τροπική ακτή.  Στην κοιλάδα του Αχελώου άλλωστε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλα  ρίβερ πάρτι.
 Ο Αντώνης Κοσσυβάκης που πρωτοστατεί αποτελεσματικά στην ανάδειξη της Κοιλάδας του Αχελώου με τους νεοεκλεγμένους Δημάρχους Αργιθέας και Αγράφων, Ανδρέα Στεργίου και Αλέξη Καρδαμπίκη.



https://www.agrinionews.gr/k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο