Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Όλα έτοιμα για το υδατοδρόμιο Μεσολογγίου

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής επιλογής του Δήμου Μεσολογγίου, για τόνωση της επισκεψιμότητας αλλά και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό, παραδόθηκε αυτή την εβδομάδα, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευαγγελία Τσέλιου η μελέτη για την ίδρυση του Υδατοδρόμιου της  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ενταγμένη στον ευρύτερο σχεδιασμό του λιμένα (Master Plan). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η ύπαρξη υδατοδρόμιου θέτει τις βάσεις για την ιδιωτική χρήση υδροπλάνων από εταιρείες, αλλά και από δημόσιους φορείς, είτε με επένδυση σε υδροπλάνα ή με την μίσθωση υπηρεσιών υδροπλάνων εάν απαιτηθεί.
Η συνεργατικότητα με την κρουαζιέρα η οποία έχει αποδειχθεί ως σημαντικό στοιχείο, διασφαλίζεται πλέον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από τον σχεδιασμό, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα για την ασφάλεια των επιβατών και των δύο δραστηριοτήτων. Παράλληλα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη αδειοδότηση μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε πολλές κατευθύνσεις, καθόσον αποτελεί μια νέα συγκοινωνιακή υποδομή στην περιοχή, αναβαθμίζει τις ποιοτικές παροχές της Πόλης, βελτιώνει τις κοινωνικές παροχές σε θέματα πολιτικής προστασίας, δημιουργεί νέους κύκλους εργασιών και θέσεις εργασίας και αναδεικνύει τον λιμένα της Ιερής Πόλης  του Μεσολογγίου, που μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό σημείο του Ιονίου δικτύου υδροπλάνων, αλλά και σαν συνδετικός συγκοινωνιακός κρίκος του Ιονίου με την βόρεια Πελοπόννησο και την Αττική.
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, που το αναδεικνύουν είναι:
– Λειτουργεί στη χερσαία ζώνη λιμένα, δίπλα στις υποδομές της πόλης.
– Βρίσκεται στο κέντρο περίπου της ηπειρωτικής πλευράς του Ιονίου και μπορεί να εξυπηρετήσει όλους του προορισμούς με οικονομικότερο τρόπο.
– Υπάρχουν σημεία (χώροι) διαχείμασης και επισκευής των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, που ενδείκνυνται επενδυτικά.
– Το υδάτινο πεδίο (υδατοδιάδρομοι και περιοχή ελιγμών) είναι απόλυτα ασφαλές και δεν εμπλέκεται με άλλες δραστηριότητες του λιμένα.
– Δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες (κυματισμό)
– Μπορεί να λειτουργήσει συνεργατικά με το χερσαίο οδικό δίκτυο και να αναδείξει την κρουαζιέρα.
– Ενισχύει τις κοινωνικές παροχές και ειδικά τις δυνατότητες πολιτικής προστασίας.
– Αναδεικνύει την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, μέσα από την δυνατότητα ιδιωτικών πτήσεων κατόπτευσης, και πολλά άλλα.
– Η συγκεκριμένη επένδυση, καταλήγει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου,  είναι βέβαιο πως θα συντελέσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και θα λειτουργήσει ως θετικός παράγοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
www.inewsgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο