Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η ΒΟΝΙΤΣΑ γιόρτασε τον Άγιο Παντελεήμονα (ΦΩΤΟ)        Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Βόνιτσα και στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.
      Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και το πρωί της Πέμπτης τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος υπό ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.
  Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, όπου τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά..........   Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ι. Εικόνας και των Ι. Λειψάνων στην κεντρική οδό της πόλεως, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Βόνιτσας και στην συνέχεια στο λιμάνι και σε ειδική εξέδρα, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία.
        Αμέσως μετά το πέρας της Λιτανεύσεως ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς κήρυξε τον θείο λόγο προς τους συγκεντρωμένους πιστούς και αναφέρθηκε σε ένα βασικό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Αγίου Παντελεήμονος, την αγάπη του προς τον Χριστό και προς τον συνανθρώπους του.  Η αγάπη προς τον Θεό τον έκανε να αρνείται την αμαρτία και να μαρτυρήσει, να προσφέρει το μαρτυρικό του αίμα για την αγάπη του Χριστού και η αγάπη του προς τον συνάνθρωπο τον έκανε να γίνει ανάργυρος ιατρός, να προσφέρει υγεία και θεραπεία στους συνανθρώπους  όσο ζούσε, αλλά και μετά τον μαρτυρικό του θάνατο με τα θαύματά του και τις πρεσβείες του, να στηρίζει και να προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία στους πιστούς χριστιανούς. 

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος ΒονίτσηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο