Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Νέες αλλαγές προ των πυλών στις λαϊκές αγορές – Στάση αναμονής από τους τοπικούς παραγωγούς

Σε αναβρασμό βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, καθώς αλλάζει και πάλι ο νόμος, πριν προλάβει να εφαρμοστεί ο προηγούμενος! Ταυτόχρονα, ο εν λόγω νόμος είχε κατατεθεί από πέρσι και ακόμη και σήμερα δεν έχει έρθει στη Βουλή προς ψήφιση διογκώνοντας τον αναβρασμό και την αβεβαιότητα που επικρατεί στους κόλπους των παραγωγών.

Σχετικά με τις αλλαγές που αναμένονται, ο Πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Αγρινίου και Περιχώρων Ηλίας Δρακόπουλος επεσήμανε στη «Σ»: «σύμφωνα με το νόμο που αναμένουμε, αλλάζει ο επόπτης στις λαϊκές αγορές. Αυτό σημαίνει πως δεν θα είναι μόνιμος και αυτό γίνεται για λόγους αμεροληψίας, στις επιτροπές θεώρησης αδειών θα συμμετέχει υπάλληλος της Περιφέρειας, από τον εκάστοτε Δήμο καθώς και ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου Σωματείου της Λαϊκής Αγοράς, που στο Αγρίνιο είναι αυτή των Παραγωγών. Η αλλαγή δηλαδή που αναμένεται να ισχύσει θα είναι η εξαίρεση του εκάστοτε Αντιδημάρχου από την επιτροπή θεώρησης των αδειών». Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Δρακόπουλος: «ο κάθε δήμος πλέον θα έχει το δικαίωμα να ορίζει τα μέτρα που θα διαθέτουν οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές και αυτό θα συμβαίνει ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε γειτονιάς που φιλοξενεί λαϊκή αγορά. Ακόμη, οι επόπτες θα αναλάβουν, εκτός των ελέγχων για την τήρηση του χωροταξικού και τον έλεγχο των παραστατικών και κάθε είδους εγγράφων που σχετίζονται με την φορολογία».
Ωστόσο, απορίας άξιο είναι γιατί έχει τεθεί ζήτημα αλλαγής της νομοθεσίας για τις λαϊκές αγορές, πριν ακόμη εφαρμοστεί ο προηγούμενος νόμος, που κατά κοινή ομολογία δεν διέθετε τόσα ασαφή σημεία όσο ο σημερινός.
Κων/νος Χονδρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο