Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Στη φυλακή μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Πατρών οι «γονείς» που κακοποιούσαν το βρέφος τους! – Δηλώνουν αθώοι

Ένταση επικράτησε χθες έξω από Δικαστήρια όταν καποιοι συγγενείς κυρίως του πατέρα, έμαθαν πως τελικά θα προφυλακιστεί. Άρχισαν να φωνάζουν πως είναι αθώος, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν, ενώ πήγαν και έξω από το Τμήμα Μεταγωγών στη Γούναρη και Ιωαν. Βλάχου, όπου κρατούνται οι δυο.


Αθώοι δηλώνουν οι δύο νεαροί «γονείς» οι οποίοι κατηγορούνται για την κακοποίηση του παιδιού τους. Πληροφορίες από το περιβάλλον τους αναφέρουν ότι πιθανόν να εμπλέκουν τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο προς το παρόν δεν ασκείται μήνυση εναντίον του για κακοποίηση.
Πρώτη ενημέρωση 
Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι «γονείς» οι οποίοι κατηγορούνται πως κακοποίησαν βάναυσα το μόλις 7 μηνών κοριτσάκι τους. Το ζευγάρι οδηγήθηκε εκ νέου χθες στα δικαστήρια μετά την προθεσμία που είχαν ζητήσει και έλαβαν. Πριν από λιγο βγήκε η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα που τους έκρινε προφυλακιστέους.
Το παιδάκι μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία βοήθεια» από τους γονείς του, όπου διαπιστώθηκε πως έφερε μώλωπες και καψίματα τα οποία είχαν προκαλέσει στο κορμάκι του, οι ίδιοι. Στη συνέχεια το μωρό διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο, ενώ οι γονείς του ηλικίας 19 και 27 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, από Αστυνομικούς του Β΄Α.Τ Πάτρας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία. Το περιστατικό βίας σημειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Συνελήφθησαν,  στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 19 και 27 ετών αντίστοιχα, διότι προχθές το απόγευμα, σε ισόγεια οικία, που διαμένουν στην Πάτρα,  προκάλεσαν καψίματα και μώλωπες στο ανήλικο τέκνο τους, ηλικίας επτά μηνών, το οποίο προχθές το βράδυ, οι ίδιοι μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ενώ στη συνέχεια διεκομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών – Καραμανδάνειο, όπου παραμένει νοσηλευόμενο»
Το κοριτσάκι παραμένει νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο νοσοκομειο Παίδων της Πάτρας.
«Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το  βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το  σώμα, τόσο εκχυμώσεις, όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα και στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σωματάκι του μωρού. Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σωματάκι και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού» λέει στο protothema.gr η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.
«Δυστυχώς είναι ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αρκετά σοβαρό. Και όσο για τους γονείς που λένε ότι ευθύνεται το δίχρονο αδερφάκι του, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ενα δίχρονο παιδί δεν μπορεί να γίνει ο βασανιστής ενός μωρού και εξάλλου οι γονείς είναι εκεί για να αποτρέψουν το κακό. Όμως με τόσες πολλές κακώσεις που έχει το μωρό, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι ένα παιδάκι που της προκαλεί και αυτό είναι πολύ σίγουρο.  Ευτυχώς που το μωράκι γλίτωσε και είναι ζωντανό, γιατί μιλάμε για ένα πλασματάκι μόλις εφτά μηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο