Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πώς θα πληρωθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, σε πέντε μηνιαίες δόσεις θα καταβληθεί τελικά ο φετινός ΕΝΦΙΑ.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη δόση του φόρου ακίνητης περιουσίας πρέπει να πληρωθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Η τροπολογία αποτυπώνει, επίσης, την εξαγγελία για άμεση επιστροφή ΦΠΑ έως το ποσό των 10. 000 ευρώ, την απαλλαγή από τον φόρο των κερδών που θα μοιράζονται στους φορολογούμενους με τη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών καθώς και τη δυνατότητα των αγροτών να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιανουαρίου 2018.
Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:
- Απαλλάσσονται από το φόρο κερδών από τυχερά παίγνια, τα χρηματικά ποσά ή κάθε είδους έπαθλα που προσφέρονται μέσω προγράμματος δημοσίων κληρώσεων στους τυχερούς που πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.
- Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ θα επιστρέφονται άμεσα στους δικαιούχους.
- Παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, εξαιτίας των λανθασμένων στοιχείων που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη φορολογική διοίκησης, χωρίς πρόστιμα και κυρώσεις. Οι τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν από 1η Αυγούστου μέχρι 31/10/2017.
- Ειδικά για το 2017 η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2018.
- Παύουν να φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα τα κέρδη από μεταβίβαση τίτλων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε μη οργανωμένη αγορά και τα οποία αποκτούν φυσικά πρόσωπα και εφεξής το προκύπτον εισόδημα από τις πράξεις αυτές φορολογείται με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013), ήτοι φορολογείται η υπεραξία από τη μεταβίβαση των τίτλων αυτών.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο