Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Τοποθέτηση δύο αγροτικών ιατρών στο Μεγανήσι

Αναφορά με το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Μεγανησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών και λοιπών φορέων του νησιού και τις υπογραφές 350 κατοίκων για την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης δύο αγροτικών ιατρών που προβλέπονται για το νησί, κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Στην αναφορά ο βουλευτής επισημαίνει  τις περιορισμένες παροχές δημόσιας υγείας στους κατοίκους του Μεγανησίου – στην πλειονότητά τους μεγάλης ηλικίας- οι οποίοι εξυπηρετούνται μόνο από ένα γιατρό, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες καλείται να εξυπηρετήσει πολλαπλάσια ιατρικά περιστατικά, λόγω των επισκεπτών και τουριστών στο νησί που ξεπερνούν τους 8.000.

Επιπλέον υπογραμμίζεται η χιλιομετρική απόσταση –περισσότερα από 4 μίλια από το Μεγανήσι έως το Νυδρί και 17 χιλιόμετρα από το Νυδρί έως τη Λευκάδα– που θα πρέπει να διανύσουν οι κάτοικοι του Μεγανησίου για να καταλήξουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να είναι δύσκολη η μετάβαση στο νησί της Λευκάδας.
Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίλυση του ζητήματος δεδομένου ότι, σύμφωνα με το νόμο 4238/2014, οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας παρέχονται ισότιμα στους πολίτες.
www.mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο