Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση σε Σταρακά για κόμβο Χαλαζιά & οδικό δίκτυο Μεσολογγίου

Την άμεση υλοποίηση κόμβου στην θέση «Χαλαζιάς» της Ιόνιας Οδού αλλά και βελτίωση του οδοστρώματος στην παλιά, πλέον, εθνική οδό, ζητούν με επιστολή τους προς την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, ο εμπορικός σύλλογος και το εργατικό κέντρο Μεσολογγίου.
Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:
Αξιότιμη κα Αντιπεριφερειάρχη,


Η ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας Οδού, μετά την αρχική ανακοίνωση τον Νοέμβριο του 2012 αποτελεί μια χαρμόσυνη είδηση για όλους τους οδηγούς που διέρχονταν καθημερινά ή σε συχνό χρονικό διάστημα από την έως τώρα εθνική Οδό.
Η σύνδεση των Νομών Αιτωλοακαρνανίας - Άρτας - Πρέβεζας - Ιωαννίνων με τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης προσφέρει πλέον ταχύτητα στους διερχόμενους οδηγούς με την εκμηδένιση των αποστάσεων και την άνεση της ασφάλειας του δικτύου.
Αν και η δημιουργία του νέου αυτοκινητοδρόμου αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για όσους θέλουν να προσπεράσουν την περιοχή μας για να φθάσουν στον προορισμό τους, σε τοπικό όμως επίπεδο τι γίνεται;;; 
Κατ’ αρχάς, για τη κατασκευή ενός νέου αυτοκινητοδρόμου θα πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις όσον αφορά τους κόμβους εισόδου – εξόδου προς κάθε πόλη. 
Μείζον πρόβλημα για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου... η κατασκευή είναι ημιτελής. 
Συγκεκριμένα, η έξοδος από την Ιόνια Οδό προς τη πόλη, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί γίνεται μόνο από τη μία πλευρά, στη θέση Ζεστή που βρίσκεται περίπου 5 χλμ. έξω από τη πόλη. Κι όμως, υπάρχει κι άλλη έξοδος προς τη περιοχή η οποία μάλλον παρακάμφθηκε και πρόκειται για τον κόμβο Χαλαζιά.
Πριν τη κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου, ο κόμβος Χαλαζιά αποτελούσε την είσοδο προς την πόλη και ήταν πόλος έλξης για τους διερχόμενους οδηγούς να εισέλθουν σ’ αυτή. Πλέον, αποτελεί θέμα αμφισβήτησης, αν θα κάνουν έστω μια ολιγόωρη στάση λόγω δυσκολίας εύρεσης εισόδου προς τη πόλη ιδιαίτερα για όσους διέρχονται από το δυτικό τμήμα του Νομού. Στο σημείο αυτό ζητούμε να γίνει, έστω και τώρα παρέμβαση για τη δημιουργία Εξόδου από το Κόμβο Χαλαζιά προς τη πόλη για τη καλύτερη προσέλευση των οδηγών.
Επίσης, όπως χαρακτηρίζεται πλέον, η Παλαιά Εθνική Οδός συνεχίζει να χρησιμοποιείται κανονικά από τους εγχώριους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής για την διέλευση κοντινών περιοχών για επαγγελματικούς λόγους και κυρίως από την έναρξη μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η μεταφορά των μαθητών και μαθητριών σε σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου γίνεται σε καθημερινή βάση.
Εδώ έγκειται και το πρόβλημα, η χρήση των δρόμων αυτών από τα μεγάλα και βαρέα οχήματα που κυκλοφορούσαν τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια στην περιοχή, δημιούργησαν καθίζηση και μεγάλα ανοίγματα – λακκούβες σε κάποια κομμάτια του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα η διέλευση οχημάτων, δίτροχων και αυτοκινήτων να έχει καταστεί δύσκολη με το φόβο των οδηγών για την ασφάλεια της ζωής τους αλλά και για τις υλικές ζημιές και οικονομικά επιζήμιες που μπορεί να υποστεί το όχημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε την παρέμβασή σας για ένα πρόγραμμα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Παλαιάς Εθνικής Οδού σε κομμάτια όπου έχει καταστραφεί το οδόστρωμα.
Τέλος, ζητούμε την μεσολάβησή σας προς την Εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ώστε να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή και την βελτίωση του επαρχιακού δικτύου, προτού αποχωρήσει από την περιοχή μας μετά την ολοκλήρωση του έργου Ιόνιας Οδού.
Αναμένουμε τις απαραίτητες ενέργειές σας.

Μετά τιμής,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΛΑΚΑΣ Ν. ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο