Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μέχρι 31/10 τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις αγροτών χωρίς πρόστιμο

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2016/881 και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Οικονομικών, επιχειρείται να διορθωθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την αναντιστοιχία στοιχείων μεταξύ του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τους κατ'επάγγελμα αγρότες. Θα παρέχεται, ουσιαστικά, η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων μέχρι και 31/10, χωρίς την επιβολή κυρώσεων.

 Όπως αναφέρεται στο εισηγητικό μέρος της τροπολογίας «προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, χωρίς υπαιτιότητα των φορολογούμενων, με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2016, λόγω του γεγονότος ότι για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία συμπλήρωσης και διασταύρωσης των ηλεκτρονικών αρχείων των κατ' επάγγελμα αγροτών, συμπεριλαμβανομένων και των νέων αγροτών που έκαναν έναρξη αγροτικής δραστηριότητας εντός του έτους 2016, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εν συνεχεία η προώθησή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ προκειμένου να προσυμπληρωθούν οι κωδικοί 037 και 038 της δήλωσης, δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων από 1.8.2017 μέχρι και 31.10.2017 χωρίς την επιβολή κυρώσεων εκπροθέσμου υποβολής.
Τυχόν οφειλόμενος φόρος καταβάλλεται μέχρι δύο δόσεις, δηλαδή μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αναλόγως του χρόνου υποβολής της δήλωσης». Δείτε αναλυτικά τι αναφέρεται στην τροπολογία ΕΔΩ.
Πηγή: e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο