Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Καταβολή στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές

Διέξοδος διαφαίνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο θέμα της μη καταβολής του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, το οποίου εκκρεμεί η καταβολή από το έτος 2015-2016 και αφορά 2.300 αιτήσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς δεν έχει γίνει η εκκαθάριση από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη επί των Οικονομικών Θεμάτων του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης που ανήκε μέχρι τις 17-02-2017, στο Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μόλις τον περασμένο Μάϊο, με την εκκρεμότητα των 15.00 αιτήσεων πανελλαδικά!
Το Δημοκρίτειο μέχρι αυτήν την ώρα μη έχοντας την τεχνογνωσία, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό, έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση περίπου 200 αιτήσεων των φοιτητών του. Ωστόσο από το υπουργείο Παιδείας, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα διατεθεί και το κατάλληλο προσωπικό.
Ο κ. Μάρης υπογράμμισε, «Μαζί με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που θα κάνουμε την εκκαθάριση των υπόλοιπων αιτήσεων, συν το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση και εκ νέου έγκριση του προϋπολογισμού του πανεπιστημίου, πιστεύουμε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε έναν ικανό αριθμό αιτήσεων των φοιτητών για το στεγαστικό επίδομα, που φτάνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, οπότε πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 2.300.000 ευρώ-2εκ και 300 χιλιάδες ευρώ».

Ηλεκτρονική πλατφόρμα

Επί πλέον πρόσθεσε πως πρόκειται να ψηφισθεί από το υπουργείο Παιδείας η ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται πλέον τις αιτήσεις για το έτος 2016-2017, γεγονός που θα εγγυάται την πιο γρήγορη και άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο