Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΝΟΣ: Αναγκαία υποδομή η κατασκευή (ή βελτίωση) του δρόμου Μπαμπίνης – Αετού – Αρχοντοχωρίου – Μύτικα!

         Ο Δικηγόρος Γεώργιος Γρίνος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με παρέμβαση του, επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη μετά την ολοκλήρωση του έργου Κουβαρά – Μπαμπίνη (βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του), να κατασκευαστεί ή να βελτιωθεί ο δρόμος Μπαμπίνη, Αετός, Αρχοντοχώρι, Μύτικας.
Αναλυτικά: 

     Το έργο «Βελτίωση Οδού Κουβαρά –Φυτείες –Αστακός», παρά τις καθυστερήσεις (αδικαιολόγητες οι περισσότερες) βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του. 
      Πρόκειται για  ένα σημαντικό έργο, που κατασκευάζεται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές οδοποιίας και το οποίο θα συντομεύσει κατά πολύ τη διαδρομή προς τα δυτικά παράλια της Αιτωλ/νίας.
       Σκοπός κατασκευής του έργου είναι η άμεση, σύντομη και ασφαλής σύνδεση της ενδοχώρας της Αιτωλ/νίας και κυρίως του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της, το Αγρίνιο, με τα δυτικά παράλια και την Παραιόνια Οδό και η αντίστοιχη σύνδεση του κεντρικού Ξηρομέρου με  την Ιόνια  οδό και το Αγρίνιο. 
        Δυστυχώς όμως το έργο σταματά στο μέσο  της διαδρομής (2 χιλιόμετρα πριν τη Μπαμπίνη) και συνεπώς δεν επιτελείται ο σκοπός, για τον οποίο σχεδιάστηκε. Για να ολοκληρωθεί και να επιτευχθεί ο στόχος του, πρέπει να συνεχισθεί, είτε προς Αστακό, παρακάμπτοντας τα χωριά Μπαμπίνη, Μαχαιρά, Βασιλόπουλο και Καραισκάκης, είτε προς Μύτικα, παρακάμπτοντας τα χωριά Μπαμπίνη, Αετό, Αρχοντοχώρι και Βάρνακα.............


       Με δεδομένο, ότι ο Αστακός και η ευρύτερη περιοχή του θα  συνδεθεί με την Ιόνια Οδό μέσω Γουριάς, Σταμνάς κλπ. και η περιοχή της Βόνιτσας μέσω του  οδικού άξονα Αμβρακίας –Ακτίου, επιβάλλεται να ακολουθηθεί η δεύτερη παραπάνω επιλογή, δηλαδή η διαδρομή Μπαμπίνης –Αετού –Αρχοντοχωρίου –Μύτικα. 
     Με αυτόν τον τρόπο, αφενός μεν συντομεύεται η διαδρομή από Αγρίνιο –Μύτικα, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των δυτικών ακτών της Αιτωλ/νίας, μεταξύ Αστακού και Βόνιτσας- Παλαίρου, αφετέρου δε το κεντρικό Ξηρόμερο θα συνδεθεί με το Αγρίνιο και την Ιόνια Οδό, μέσω ενός σύγχρονου οδικού άξονα. 
     Σημειωτέον, ότι ο μόνος κεντρικός δρόμος που δεν έχει βελτιωθεί στη δυτική Αιτωλ/νία είναι ο δρόμος Μπαμπίνης - Αετού -Αρχοντοχωρίου, ο οποίος έχει χαραχθεί από την εποχή του Κονδύλη και ο οποίος στο τμήμα του από Αρχοντοχώρι-Βάρνακα έχει μείνει στην ιστορία «σαν ο δρόμος της Ζάβιτσας».
      Καιρός είναι λοιπόν, μετά από 100 σχεδόν χρόνια να βελτιωθεί. Και αν δεν υπάρχει οικονομική  δυνατότητα για νέα χάραξη και κατασκευή καινούργιου δρόμου, τουλάχιστον να βελτιωθεί ο υπάρχων, με ταυτόχρονη παράκαμψη των χωριών Μπαμπίνη, Αετός, Αρχοντοχώρι, Βάρνακας. 

       Η συνέχιση και ολοκλήρωση λοιπόν του παραπάνω έργου («Βελτίωση οδού Κουβαρά –Φυτείες») και μάλιστα μέσω της παραπάνω διαδρομής, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, για την οποία (ανάπτυξη) πολύς λόγος γίνεται, αλλά αποτέλεσμα δεν φαίνεται και θα βελτιώσει την εικόνα του οδικού  δικτύου της περιοχής.
       Καλώ λοιπόν την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, που τελευταία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βελτίωση γενικά του οδικού δικτύου της Αιτωλ/νίας, καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και ιδίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, να συμβάλουν από τη θέση τους την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου.

Αγρίνιο 31-7-2017

Γεώργιος Σπ. Γρίνος
Δικηγόρος

2 σχόλια:

  1. ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ31 Ιουλίου 2017 στις 11:13 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΙΟ.
    ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΕΤΟΣ -ΑΣΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΚΛΠ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΧΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ 1963-64 ΕΦΘΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΤΩΝ 32 ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΠΑ ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ.
    ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΚΤΙΟ -ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΧ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
    ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ
    ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΈΣ ΟΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΎΡΙΕ ΓΕ ΓΡΙΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΉ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΌΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΓΡΊΝΙΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑΣ ΠΑΛΕΡΟΣ ΒΌΝΙΤΣΑ ΛΕΥΚΆΔΑ ΚΑΙ ΠΡΈΒΕΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο