Αναζήτηση ΞηρόμεροNews. -Παρακαλώ συμπληρώστε αυτό το πεδίο!

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι Στρατού και Οινιάδων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

 Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Οι χώροι στην Αιτωλοακαρνανία:
Ο αρχαιολογικός χώρος Οινιάδων (Νεώσοικοι), όπου  θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 21.00 έως 24.00
Στον αρχαιολογικό χώρο Στράτου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον καλλιτέχνη Ευάγγελο Ζούλα (συνδιοργάνωση με Δήμο Αγρινίου)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Ξηρόμερο αγαπημένο... Τι λες για όλα αυτά λοιπόν;
  1. Συνεχίζοντας την παράδοση χρόνων, το πρώτο μουσείο στην Ακαρνανία, μένει κλειστό. Η υποβάθμιση είναι το πρώτο βήμα για να μεταφερθεί ότι έχει απομείνει από την πολιτιστική μας κληρονομιά σε άλλα μουσεία.
    Την ευθύνη για όλα αυτά την έχουμε εμείς και κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή