Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Ο Δήμος Ξηρομέρου τοποθέτησε ξαπλώστρες σε δυο μικρες πλαζ στον Αστακό (ΦΩΤΟ)



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

Αστακός: Επειδή δεν είναι όλα γκρίζα!!
       Αξιέπαινη η ενέργεια του Δήμου Ξηρομέρου να τοποθετήσει ξαπλώστρες σε δυο μικρές πλαζ στον Αστακό (Eσχατο-λάγκαδο και Γουλια-χοβολιό) αξιοποιώντας έτσι πολύ περισσότερο τις δυο αυτές παραλίες δίνοντας την δυνατότητα στους λουόμενους να απολαύουν με καλύτερες συνθήκες το κολύμπι......



        Παράλληλα δε με τις ντουζιέρες και τις καμπίνες που έχουν τοποθετηθεί προσελκύουν πάρα πολλούς συντοπίτες μας που επιζητούν κάτι διαφορετικό απο την καθημερινότητα της κεντρικής πλαζ. 
         Το επόμενο στάδιο πρέπει να είναι και ο καθαρισμός του βυθού έστω και στα πρώτα μετρά από τις πέτρες Ας ελπίσουμε οτι θα είναι και αυτός ένας στόχος που θα επιτευχτεί….




3 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι να μην μείνει μόνο στους συντοπίτες αλλά να προσελκύσει και από άλλες περιοχές,και τουριστική ανάπτυξη να έρθουν και από ξένες χώρες!!!πώς θα γίνει ή ανάπτυξη στο ευρύτερο Ξηρόμερο με τις ιχθυοκαλλιέργειες; υπάρχουν τεράστιες παραλίες αναξιοποίητες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 12:00, το έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν για "την ανάπτυξη μέσω του τουρισμού και τις τεράστιες δυνατότητες που παραμένουν αναξιοποίητες".
    Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη δε μπορεί να είναι μονοσήμαντη. Δεν είμαστε ούτε Ρόδος ούτε Μύκονος που έχουν 6-7 μήνες σαιζόν. Για τον Αστακό και γενικά για το Ξηρόμερο σήμερα σαιζόν λογίζεται μια περίοδος 45 ημερών full (και αυτή πλέον σκοτωμένη από έσοδα), που μπορεί να γίνει το μέγιστο 3 μήνες υπό προϋποθέσεις.

    Αντίθετα το Ξηρόμερο έχει απεριόριστες δυνατότητες για απασχόληση και έσοδα όλο το χρόνο σε άλλους τομείς όπως η κτηνοτροφία (η οργανωμένη και σοβαρή όχι 10 γελάδια στο δρόμο) και εκεί πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία και να στρέψει το ΣΟΒΑΡΟ επενδυτικό ενδιαφέρον. Επίσης η ανάπτυξη ήπιων βιομηχανικών μονάδων που τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους στην ενδοχώρα θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενες ιδιαίτερα με την ανάπτυξη του οδικού δικτύου και την ύπαρξη του αναξιοποίητου πλατυγυαλίου. Αυτά κύριοι φέρνουν τη πραγματική ανάπτυξη εις το διηνεκές και όχι 10 ξαπλώστρες στη παραλία με ανασφάλιστους σερβιτόρους των 15€.

    Για παράδειγμα οι ιχθυοκαλλιέργειες που αναφέρεις είναι ένα δείγμα σοβαρής ανάπτυξης που ας μην είμαστε αχάριστοι, δίνουν δουλειά και φέρνουν έσοδα στον Αστακό 12 μήνες το χρόνο.

    Από έναν επαγγελματία του "τουρισμού" τρομάρα μου!

    Κ.Μ. και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ 12:00 π.μ.O ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο