“Έκοβα χορτάρια στο χωράφι μου και ξαφνικά ίσκιωσε ο τόπος ! Τρόμαξα !!! Ένα τεράστιο πουλί έκατσε δίπλα μου ! Έκανε μερικά βήματα…έσκυψε το κεφάλι του και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα . Ίσως αν ήξερα που να πάρω ένα τηλέφωνο ….να το σώζαμε !”. Λόγια του Ηλία Ντάλα από το Χρυσοβέργι που δεν ήξερε πως στην περιοχή μας υπάρχει αποικία γυπών. Βλέπετε τότε που τα παιδιά έπρεπε να ενημερώνονται για τον φυσικό κόσμο και το περιβάλλον που ζούσαν, δεν το φρόντισε κανείς !....
Και να σκεφτεί κανείς πως από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου Χρυσοβεργίου, άνετα θα μπορούσε να ύπαρξη μια υποτυπώδη θέση παρατηρήσεις αυτών των πουλιών τα οποία κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Απρίλιο κάνουν βόλτες σχεδόν πάνω από το σχολείο !
Τα παραπάνω περιγράφονται σε ανάρτηση του κ. Ακρίδα, κατοίκου της περιοχής, που το τελευταίο διάστημα έχει συλλέξει σημαντικό αριθμό από γύπες που έχουν πεθάνει δηλητηριασμένοι στην περιοχή του Χρυσοβεργίου Αιτωλικού. Οι φωτογραφίες του Ηλία Ντάλα είναι χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν τον αργό θάνατο ενός ακόμη σπάνιου όρνεου στην περιοχή, που πλέον κινδυνεύουν με αφανισμό, αφου φέτος έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα τέτοιες περιπτώσεις.
agriniopress
τι να πω ....... απο φολα και αυτος σιγουρα .. εδω θα πρεπει να υπαρξει ενημερωση στον κοσμο , για το τι ζημια κανουν τα δηλητιρια που ριχνουν για να αφανησουν την πανιδα του τοπου μας, εδω ο νομος θα πρεπει να αναθεωρηθει και να γινει ακραια αυστηρος . κριμα ... και παλι κριμα.. να χανουμε τον φυσικο μας πλουτο , διοτι καποιοι αμυαλοι , καποιοι που ειναι ακομα στην προιστορικη εποχη , δεν τους ενδιαφερει η κληρονομια των παιδιων τους και των εγγονων τους . αυτος ειναι πολιτισμος ..... αυτος ειναι ο σευασμος απεναντι στην φυση αλλα και παραλληλα στον εαυτο τους .και αν καποιος εστω γνωριζει για υσχηρα διλητιρια (φολες) κατι... μην διστασει , και να εποικινωνισει αμεσα με τους αρμοδιους . ειναι ενα εγγλημα και φερουμε ολοι ευθηνη .
ΑπάντησηΔιαγραφή