Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δυναμική κινητοποίηση στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)



      Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου και πορεία στους δρόμους της Λευκάδας πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 23 Μάη.
     Την κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Πρέβεζας, Λευκάδας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Άρτας, Κέρκυρας. Τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας, Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας. Οι γραμματείες του ΠΑΜΕ των Νομών Πρέβεζας, Λευκάδας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας. Οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων, Αγρινίου. Εργατικά Σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι και Σωματεία ΕΒΕ και εμπόρων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται σε αυτό, οι τοπικές γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ......



        Στην ομιλία του στη Λευκάδα ο Μάκης Βεροιώτης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας, σημείωσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια η ΕΕΔΥΕ έγινε αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού λαϊκού κινήματος, αποκάλυψε τον επικίνδυνο ρόλο της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας και των Αμρικανο-νατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική πολεμική δράση της ΕΕ και αντιπάλεψε τη συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».
Στηλίτευσε το γεγονός ότι οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας συμμετέχουν ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. «Η βάση του Ακτίου συντόνισε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Μ. Βεροιώτης τόνισε ότι «ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, νέα αντιλαϊκά μέτρα και επιβάλλεται να αντιδράσουμε αποφασιστικά. Να μη δείξει ο λαός καμία ανοχή. Να απορρίψει τους εκβιασμούς».

http://www.902.gr/




Δείτε εδώ βίντεο από την κινητοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο