Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Εκδήλωση για την μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων



ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Εκδήλωση για την μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων.
24 Μαΐου 2015, ώρα 8μμ

        Στη πλατεία του χωριού, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου και οι μαθητές του νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τον ποντιακό σύλλογο του χωριού, πραγματοποίησαν εκδήλωση, μετά το καθιερωμένο μνημόσυνο.
         Θέμα της εκδήλωσης ήταν «ήθη και έθιμα του Πόντου». Συντονίστρια και σεναριογράφος της εκδήλωσης, η Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου, Κα Ελένη Καρύδη.
     Με κορμό την καταγεγραμμένη διήγηση της υπέργηρης Κας Ελένης Μαυρίδη (project 2010 της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων), οι δάσκαλοι και οι  δασκάλες του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, ενσωμάτωσαν με ένα υπέροχο τρόπο, τα γεγονότα με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου.......

 
     Ο τρόπος εναλλαγής των θεμάτων, η συμμετοχή του χορευτικού, η ζωντάνια των μαθητών και η εργονομική σχέση της κάθε ενότητας, δημιούργησαν μια από τις καλλίτερες εκδηλώσεις των μικρών μαθητών. 
     Η εμφάνιση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, με τη δασκάλα τους Κα Μαρία Κολυβά, στο έθιμο του καλωσορίσματος των Χελιδονιών,  ενθουσίασε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.
     Το να βλέπεις ένα δάσκαλο ποντιακής μουσικής, πλαισιωμένο από 12 μικρούς μαθητές που ο καθένας είτε λιγότερο είτε περισσότερο, να συμμετέχουν με τις ποντιακές λύρες τους, αισθανόσουν ότι «Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ».
     Στο τέλος της εκδήλωσης γυναίκες του χωριού κέρασαν τους παρευρισκόμενους με ποντιακά εδέσματα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο