Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η αστυνομία για τις συλλήψεις στο Ματσούκι

    Κατασχέθηκαν (215,5) γραμμάρια ηρωίνης, (3) όπλα, (11) μαχαίρια και (3) κιλά περίπου καπνού
Οι δράστες καλλιεργούσαν σε φυτεία (17) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν
  Συνελήφθησαν, χθες (26-5-2015) το πρωί, στο Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός και η 48χρονη ημεδαπή σύζυγος τους, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 48χρονη ομοεθνής σύζυγος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.....

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες τους κατά το προανακριτικό έργο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Στράτου, κατά την οποία ενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία των δραστών όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
(205) γραμμάρια ηρωίνης,
(13,3) γραμμάρια κάνναβης,
 (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με όρια ζύγισης από 0,1 έως 500 γραμμάρια,
(2) πολεμικά τυφέκια,
(1) περίστροφο,
(1) φυσίγγιο ,
(11)  στιλέτα - μαχαίρια,
(2.732) γραμμάρια  καπνού
(1.335) ευρώ,
(5) κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους εξωτερικούς χώρους της οικίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου κατέσχεσαν και εκρίζωσαν (17) δενδρύλλια κάνναβης.
Οι δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια σε χώρο που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, ενώ είχαν τοποθετήσει κλαδιά και πλέγμα εσωτερικά του χώρου, που τους παρείχαν την απαραίτητη κάλυψη.
Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δράστες, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 52χρονου και του 47χρονου, από μια συσκευασία ηρωίνης που περιείχαν (5) και (5,5) γραμμάρια ηρωίνης αντίστοιχα.
Από την  προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το αντρόγυνο των ημεδαπών καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ τα όπλα και τα μαχαίρια- στιλέτα κατείχε ο 52χρονος.
Σημειώνεται ότι ο 47χρονος, με τη σύζυγο του, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ο 47χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενώ στις έρευνες συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.




cityvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο