Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τα σκουπίδια που έρχονται στο ΧΥΤΑ Παλαίρου και ΤΑΚΤΙΚΟ της δημοτικής αρχής Ακτίου Βόνιτσας

        Μετά από αίτημα της Μείζονος Αντιπολίτευσης συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας για να συζητηθεί το θέμα: 
-Περί αποδοχής αστικών αποβλήτων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Δήμου Πύργου κατόπιν νέων δεδομένων. 
      Η συνεδρίαση θα γίνει στη Βόνιτσα, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, και ώρα 18:00. 
     Εύλογο προβληματισμό προκαλεί η σύγκληση του έκτακτου Συμβουλίου στην Βόνιτσα και όχι στην Πάλαιρο αφού είναι θέμα τοπικού ενδιαφέροντος, προφανώς φοβούμενη η δημοτική αρχή μεγάλες αντιδράσεις….

Οι προσκλήσεις των δύο συμβουλίων, είναι οι ακόλουθες:....



ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου 

       Σας καλούμε να προσέλθετε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, ύστερα από αίτηση του ενός (1/3) των μελών του Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα, στις 29 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

- Περί αποδοχής αστικών  αποβλήτων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Δήμου Πύργου κατόπιν νέων δεδομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10).

     Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα, στις 29 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης με μοναδικά θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.-Περί αποδοχής πίστωσης από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ- ΠΑΛΙΟΠΗΓΑΔΟ – ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΙΑ ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΟΣ», προϋπολογισμού 608.000,00 € - αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος)

2.-Κατανομή ποσού από Κ.Α.Π. στις Σχολικές Επιτροπές για Λειτουργικές δαπάνες σχολείων έτους 2015 (Β΄ κατανομή) (Εισηγητής κ. Σώζος)

3.-Περί μετονομασίας Δημοτικού γηπέδου Τ.Κ. Αγίου Νικολάου. 
(Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

4.-Έγκριση έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού 1ου τριμήνου 2015.
(Εισηγητής κ. Στούπας)

5.-Περί χορήγηση άδειας εγκατάστασης αλιευτικού εργαλείου «Νταλιάνη» στη θέση ΠΟΥΝΤΑ Ακτίου. (Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

6.-Περί απαγόρευσης στάθμευσης στο κόμβο της Πλατείας της Τ.Κ. Παλιαμπέλων. 
(Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

7.-Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και καταβολής εξόδων κίνησης.  (Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

8.-Κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Πογωνιάς Δ.Ε. Παλαίρου. (Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

9.-Καθορισμός θέσης άσκησης υπαίθριου εμπορίου (τοποθέτηση καντίνας σε ιδιωτικό χώρο). (Εισηγητής κ. Πάντας)

10.-Χορήγηση άδειας εμπορίας ύδατος για το 2015 από τις πηγές Κορπής. (Εισηγητής κ. Σώζος)

11.-Έγκριση ετήσιου Προγράμματος Δράσης, εισηγητικής έκθεσης και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας». (Εισηγητής κ. Προδρομίτης)

12.-Περί επιχορήγησης πολιτιστικών συλλόγων για το έτος 2015. (Εισηγητής κ. Σώζος)

13.-Απόφαση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας εκτός της έδρας του, στην Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου (άρθρο 67 παρ.10).  (Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

14.-Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015. (Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

15.-Έγκριση ασφαλτόστρωσης παραλίας Παλαίρου από θέση «Λιμάνι» έως «Καρνάγιο». (Εισηγητής κ. Πρόεδρος)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 

* Επιπλέον στοιχεία για τις εισηγήσεις (αποφάσεις Επιτροπών, έγγραφα κλπ.) παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ή στους αρμόδιους Υπαλλήλους. 

15 σχόλια:

  1. Θέλουν να γλυτώσουν την επίθεση του κόσμου Γιαυτο το κάνουν Βονιτσα το συμβούλιο ας τολμούσαν να το κάνουν Παλαιρο ...τακουλα σταχταρη σε δουλεύει ο καρυ ...θα σε προσβάλει ανελέητα αν δεχτείς τα σκουπίδια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ 1/3 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους από την Πάλαιρο που ανήκουν στην παράταξη του Αποστολάκη ,που δεν δέχθηκαν να γίνει το συμβούλιο στο χωριό τους.Φοβήθηκαν τι;αυτούς οι οποίοι τους ψήφισαν;Πόσο θράσος έχουν ακόμη να κυκλοφορούν χωρίς ντροπή στο χωριό τους;Θα γραφτείτε με μαύρα γράμματα που δεν νοιαστήκατε καθόλου για τον τόπο σας και για την υγεία των δημοτών σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδη τον τακολα δεν τον ξερετε καλα να ειστε σιγουροι οτι θα πει οχι στα σκουπιδια κ ας σημαινει αυτοματα παραιτηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑΚΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.ΚΑΝΕ ΤΟΠΙΚΟ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι μιλούν για Θάρρος και τόλμη.
    Θάρρος είναι να μπορείς να κλάσεις οταν έχεις ευκοίλια.
    Καλό. Συνοδεύει τα σκατά που θα μας φέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΟΥΛΑ;
    ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.Ο ΤΑΚΟΥΛΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.
    ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ....ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ.ΑΡΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΣΟΥ 300.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ...ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τακουλας ο σταχτιαρης μονο να φοράει το πουκαμισάκι του και να κανει βόλτες στην παραλια ξέρει.τωρα δεν χαιρετάει και κανεναν ΓΙΑΤΙ εχει αξίωμα.αλλα αν πει ναι για τα σκουπίδια θελω να δω τα μούτρα του οταν θα κανει βολτα στην παραλια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θεωρω πωσ ειναι μια μεγαλη ευκαιρια για τον χυτα παλαιρου να λειτουργησει σωστα .Αρκει ο δημαρχος να διαπραγματευτη σωστα την υποθεσει σκουπιδια θα ειναι πολλα τα ωφελει για την παλαιρο . αγαπητη φιλη που διαμαρτηρεστε αυτο πρεπει να δειτε , την σωστη λειτουργεια του χυτα και τα ανταποδοτικα ωφελει που θα εχει ο τοπο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί Φίλοι
    Το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από την Ηλεία στο τόπο μας είναι εκτροπή από τη λογική. Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες περιοχές που δεν έχουν ΧΥΤΑ.Ο τόπος μας είναι στολίδι της φύσης και ανήκει στις επόμενες γενιές. Δεν είναι δικός μας .
    Εμείς οφείλουμε να τον διαχειριστούμε με το καλύτερο τρόπο.
    Χωματερή πολυτελείας της Δυτικής Ελλάδας δεν θα τον κάνουμε.
    Δεν είναι θέμα του προέδρου της Παλαίρου μόνο. Είναι πρωτίστως θέμα όλου του Δήμου , είναι θέμα όλης της Αιτ/νιας.
    Πρέπει να συνεδριάσουν όλα τα τοπικά συμβούλια από όλα τα χωριά, να συνεδριάσει το συμβούλιο της Παλαίρου, της Βόνιτας , της Κατούνας και οι πρόεδροι να μεταφέρουν τις αποφάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.
    Εκεί ο κ Δήμαρχος να κάνει την εισήγηση του, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να πάρουν θέση, να μιλήσουν οι φορείς της περιοχής, να μιλήσουν οι Δημότες που επιθυμούν και στη συνέχεια με ονομαστική ψηφοφορία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να πάρουν θέση.
    Πάνω από όλα χρειάζεται αρραγές κοινωνικό μέτωπο και με μια φωνή να πούμε όλοι μαζί
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ πάνε να ξεχρεώσουν τις εκλογές από την μεταφορά των σκουπιδιών Πύργου στο Χυτα Παλαιρου !μιλαμε για μεγάλα ποσα που θα τα πάρει ένας άντρας κ μια γυναίκα ...κουίζ άραγε ποιοι ναναι κορόιδα ;;;;;το νου σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προεδρε μια χαρα τα πας. στα χυτα ομως προεδρος ειναι ο γιωργος ο κατσαμπιρης οχι ο τακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια πιστεύετε ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα ψηφίσουν κατά;φυσικά όχι.Θα κάνουν ότι τους πει ο Τσακαλης γιατί του χρωστάνε την εκλογή τους.Το ψηφοδέλτιο το έφτιαξε αυτός ώστε να βγει πρώτος και να εκλεγούν ανθρώπους που μπορεί να τους ελέγξει.Όσο αφορά τον Προέδρο το παιδί το βάλανε στα δύσκολα κατευθείαν ,καμια σχέση με τα κοινά και με τους ανθρώπους.Το τι θα αποφασίσει πιστεύω ότι θα το συζητήσει με ανθρώπους που ξςρει ότι θέλουν το καλό του και όχι αυτούς τους πολιτικά βρικόλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο