Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σύσκεψη για τον καθορισμό των διαδικασιών κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων

Ευρεία σύσκεψη για τις διαδικασίες κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Πλατανιά, του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε Σταύρου Βέρρα, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε Χαράς Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου –Βόνιτσας, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και της Ε.Α.Σ Μεσολογγίου.....

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ε.Α.Σ  Αγρινίου Θωμά Κουτσουπιά και σκοπός της ήταν η ενημέρωση για την υπογραφή από το ΥΠΑΠΕΝ νέας ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) σχετικής με τον «καθορισμό των διαδικασιών κατανομής επιλέξιμων βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών», αλλά και η αναζήτηση τρόπων αποφυγής δυσμενών συνεπειών  με την εφαρμογή της.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά τόσο από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου και αρμόδιο υπάλληλο της Ένωσης, όσο και από την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, η οποία τόνισε την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια, ασκώντας πιέσεις στο Υπουργείο προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, αναγνώρισε το πρόβλημα που δημιουργεί η ΚΥΑ, επισημαίνοντας πως έχει ήδη τεθεί το θέμα προς τους αρμοδίους. Με μία αναδρομή στη διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων  ξεκίνησε την εισήγηση του ο Γενικός Διευθυντής Σταύρος Βέρρας, ενώ στη συνέχεια επισήμανε τα νέα δεδομένα, που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς συμφώνησαν με την άποψη, ότι άμεσα πρέπει να εκπονηθεί διαχειριστικό σχέδιο, την σύνταξη του οποίου είναι πρόθυμες να αναλάβουν οι Ενώσεις Αγρινίου και Μεσολογγίου – Ναυπακτίας με την συνδρομή της Περιφέρειας και των Δήμων μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο