Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ιωάννης Τριανταφυλλάκης: παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς

Αστακός 31/05/2015
     Tο θέμα των παιδικών σταθμών θα πρέπει να τεθεί  στην αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις μας  και  να αγωνιζόμαστε για Κρατικούς, Δημόσιους, Δωρεάν, Σύγχρονους και Ασφαλείς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Καθώς τόσο η γυναίκα όσο και ο άντρας έχουν δικαίωμα στην εργασία, ο παιδικός σταθμός αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη για τη σύγχρονη οικογένεια. Παράλληλα όμως είναι αναγκαίοι και για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και την ομαλή κοινωνικοποίησή του.....

    Θα ήθελα να  εκφράσω την κάθετη αντίθεσή μου στις ελαστικές μορφές εργασίας, που εντείνουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ισοπεδώνουν μισθούς και δικαιώματα, ανακυκλώνουν την ανεργία και εγκλωβίζουν τον άνεργο-εργαζόμενο σε μια κατάσταση αναμονής. Υπάρχουν λοιπόν συνεχώς συμβάσεις που λήγουν, που δημιουργούν από τη μια την αγωνία στον εργαζόμενο και από την άλλη προβλήματα στο παιδί που έχει να αντιμετωπίσει εναλλαγή προσώπων με τα οποία χρειάζεται να έχει μια σταθερή σχέση. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και δυσχεραίνει τόσο τη διάθεση και την απόδοση του εργαζόμενου όσο και την ψυχική διάθεση και ισορροπία του παιδιού. Βέβαια ,το προσωπικό θα πρέπει να είναι σε μια διαρκή αξιολόγηση ,τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική (AUDIT),μέτρο που θα έπρεπε να υπάρχει και να χει επεκταθεί στον ευρύτερο δημόσιο εργασιακό τομέα.

    Παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ`αριθμόν 7057/25-2-2015 εγκύκλιο για προγραμματισμό προσλήψεων που εξέδωσε ,ζητούσε την υποβολή αιτημάτων για την ανανέωση ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΣΠΑ πχ. Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων των παιδικών σταθμών, όταν σε άλλους Δήμους της χώρας η ανανέωση θεωρείται και είναι δεδομένη.
     Από την άλλη ,συντάσσομαι με την άποψη του δημοτικού συμβούλου, φίλου και συνεργάτη κου Κολοβού «Δεν είναι παράνομη η απόφαση, αλλά είναι της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής. Μπορούσαν και θα έπρεπε να ανανεωθούν όπως με τη’ ’Βοήθεια στο σπίτι’’.»Ισονομία και Δικαιοσύνη θα το έλεγα.
Γινόμαστε δέκτες ενός αντιλόγου του τύπου ¨να δουλέψουν και άλλα άτομα¨…Προσωπική μου άποψη είναι οτι αυτό είναι εργασιακός κανιβαλισμός και δεν οδηγεί πουθενά .Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι και αυτό είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας με αισθητήρια .Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ¨κυκλική ¨ανεργία. Αντιμετωπίζεται με σχεδιασμό ,ανάπτυξη, προοπτική και όχι σπασμωδικά (θα φύγουν 13 για να μπούνε 13).Αίτημα των πολιτών έπρεπε και πρέπει να είναι η συνολική αντιμετώπιση του θέματος της ανεργίας και όχι τα μεμονωμένα προσωπικά μικροσυμφέροντα. Όταν έχουμε μετατρέψει την εκάστοτε εκλογή ,σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο ,εμπορική συναλλαγή και ρουσφέτι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε και τις συνέπειες. Όταν μέλημά μας είναι η προώθηση των ατομικών  μας συμφερόντων και δεν υπάρχει όραμα για την επόμενη μέρα ,τότε μην αναζητάμε ευθύνες μόνο στους ΄΄πολιτικούς΄΄ , γιατί και η βάση έχει στοιχεία σαθρά.
Επειδή το θέμα θεωρώ είναι σοβαρό με κοινωνικές ,αλλά και πολιτικές διαστάσεις ,θα ήθελα να επανεξεταστεί και να τεθεί στη σωστή του βάση. Καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους  που έχουν παρόμοια ή ίδια άποψη να συντονίσουμε τις δράσεις μας και να προγραμματίσουμε τις ενέργειες μας, ανεξάρτητα παραταξιακής γραμμής ,σε σύμπραξη με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας.

Με εκτίμηση
Τριανταφυλλάκης Λ Ιωάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ξηρομέρου
Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός
Επιμελητής Β΄ ΚΥ Αστακού-ΠΙ Μαχαιρά

Επιστημονικός συνεργάτης ΠΓΝ Πατρών –Washington University

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαννη καλα τα πας και με αριστερες αποψεις!
    σε χαιρομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατρέ δεν έχεις δουλειά μαυτούς.παραιτήσου και φθγε μακρια.να σωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο