Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η γνωστή Συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου

   

         Η συγγραφέας κα Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου επισκέφθηκε χθες το σχολείο Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, ο οποίος είναι εικονογράφος. 

      Οι μικρές τάξεις ασχολήθηκαν με το βιβλίο "Το κάστρο της κυρα - Ρήνης" και οι μεγάλες τάξεις με το "Καλοκαιρινό μπουρίνι". 
    Αρχικά την υποδέχτηκε το Νηπιαγωγείο και έπειτα την καλωσορίσαμε κι εμείς  στο σχολείο μας.
      Στη Βιβλιοθήκη μας η κ. Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου συνομίλησε με τα παιδιά. Τους μίλησε αρχικά για το πόσο σημαντική είναι η φιλαναγνωσία και για το ποια είναι η σημασία της λογοτεχνίας μέσα από δύο  τρία παραδείγματα τα οποία άπτονταν των ενδιαφερόντων των παιδιών. 
      Έπειτα τα παιδιά ως μικροί δημοσιογράφοι της έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το έργο της αλλά για τη ζωή της, τον τρόπο που γράφει, που εμπνέεται, που επιλέγει τα θέματα, τους ήρωες κτλ. Ακολούθησαν συγκεκριμένες ερωτήσεις και συζήτηση σχετικά με τα βιβλία της που ασχοληθήκαμε.....



     Έπειτα από πρόταση των μαθητών, μας διάβασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ένα απόσπασμα από το βιβλίο της "Καλοκαιρινό μπουρίνι", μία αστυνομική περιπέτεια χωρίς βία.
     Ευχαριστούμε την κυρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου για την παρουσία της στο σχολείο μας, για τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε μαζί της και για τα βιβλία που μας δώρισε. 
      Η κα. Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου κατάγεται από το Ξηρόμερο και ζει στο Αγρίνιο. Στα βιβλία της προβάλλονται τα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας μέσα από γλαφυρές περιγραφές. Έχει τιμηθεί με βραβεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος "Α. Σαμαράκης" και από άλλους φορείς. 
       Πέρσυ παρακολουθήσαμε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου το έργο της "ΝΙΝΙΑΝ: Οι περιπέτειες ενός ευτυχισμένου Νάνου που έγινε δυστυχισμένος Γίγαντας" το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά. 
      Στόχος της είναι να παρουσιάσει σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αφού πρώτα όμως τα ανακατέψει, σαν τον καλό μάγειρα, με τις σωστές δόσεις, χιούμορ και περιπέτειας. Αν διαπιστώσει πως από την ανάγνωση της ιστορίας της οι μικροί της φίλοι αντλούν αισιοδοξία και πίστη στη ζωή, θεωρεί πως έχει πετύχει το στόχο της, παίρνει θάρρος και ανασκουμπώνεται για να ξαναγράψει μια καινούρια ιστορία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο