Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

   
   Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από Θεσσαλονίκη και Αθήνα προς την επαρχία.

Η κίνηση είναι αυξημένη και στους δύο κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός Αθηνών (Αθηνών – Λαμίας, Αθηνών - Κορίνθου).....


Μεγάλη είναι η πληρότητα και στα λεωφορεία για όσους έχουν επιλέξει να αφήσουν την πρωτεύουσα με ΚΤΕΛ. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια καθώς αρκετοί είναι αυτοί που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

Επίσης, μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και στα αεροδρόμια καθώς οι εργαζόμενοι -προς ανακούφιση αυτών που είχαν κλείσει εισιτήρια-, ανέβαλαν την 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για τις 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου.

Αυξημένη είναι και η κίνηση από Θεσσαλονίκη τόσο προς τη Χαλκιδική, όσο και προς την Ηγουμενίτσα και τους Κήπους.

Από τα διόδια των Μαλγάρων, από τις 14:00 και μέχρι τις 18:00 πέρασαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα προς τους Κήπους και άλλα 3.000 προς την Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την Τροχαία Χαλκιδικής, περισσότερα από 6.000 οχήματα έχουν κατευθυνθεί προς τη Χαλκιδική από το πρωί.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας για τον εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Τα αυξημένα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας ώστε να μετακινηθούν με ασφάλεια οι πολίτες και να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

Σάββατο 30 Μαΐου 2015: 08.00-13.00

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015: 16.00-23.00

O σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους ( ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο