Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:Dolce vita από 22χρονη με πλαστά €

Τη μεγάλη ζωή με «πέτσινο» χρήμα κατηγορείται ότι έκανε μια νεαρή, η οποία ξόδευε χρήματα χωρίς φειδώ προκειμένου να το παίξει πλούσια στον σύντροφό της και τους φίλους της!
Μόνο για ένα διήμερο που βρέθηκαν όλοι μαζί στο Μεσολόγγι, η... φιγουρατζού 22χρονη είχε μαζί της 2.400 ευρώ σε χαρτονομίσματα-μαϊμού, τα οποία σκόπευε να διοχετεύσει στην τοπική αγορά. Φρένο στα παράνομα σχέδιά της έβαλαν ο περιπτεράς και ο βενζινοπώλης του οικισμού Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, τους οποίους προσπάθησε να εξαπατήσει....
Μάταια όμως, καθώς και οι δύο αναγνώρισαν ότι τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά, με αποτέλεσμα να καταγγείλουν τηλεφωνικά το περιστατικό στην Αστυνομία. Αμέσως σήμανε συναγερμός και το κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού όχι μόνο να καταφέρει να εντοπίσει το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαιναν η 22χρονη και οι τρεις φίλοι της, αλλά και να περισυλλέξει από τον δρόμο έναν χαρτοφύλακα με πλαστά χαρτονομίσματα που πέταξε εκείνη από το παράθυρο την ώρα της καταδίωξης!

Μέσα στην τσάντα υπήρχαν 1.150 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα, η ταυτότητα και το εκκαθαριστικό σημείωμα της νεαρής παραχαράκτριας. Τα υπόλοιπα πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας 1.250 ευρώ, βρέθηκαν κατά τις έρευνες των αστυνομικών μέσα στο σακβουαγιάζ με τα προσωπικά αντικείμενά της στο σπίτι του συντρόφου της 22χρονης, όπου φιλοξενήθηκαν. Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στο σπίτι της «πλούσιας» νεαρής στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον 5.050 πλαστά ευρώ μέσα σε έναν φάκελο καλά κρυμμένο στο δωμάτιό της. Στην απολογία της, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε, η 22χρoνη προσπάθησε να εξηγήσει πώς βρέθηκε στα χέρια της το συνολικό ποσό των 7.500 ευρώ σε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.
«Εργάζομαι εδώ και δύο μήνες σε κατάστημα με ηλεκτρικά και οικοσυσκευές στον Κολωνό. Με προσέλαβε κάποιος (αναφέρει ονοματεπώνυμο). Αυτός με πλήρωνε. Μου έδινε 700 ευρώ τον μήνα. Αυτόν ήξερα για αφεντικό. Ξέρω ότι έχει άλλο ένα μαγαζί, στα Καμίνια».
«Ζήτησε δανεικά»
Τώρα έχει προσλάβει και άλλη μια κοπέλα, η οποία ανοίγει και το μαγαζί. Επειδή είχα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, γιατί έχω δύο μικρά παιδιά και δεν "έβγαινα" και χρωστούσα σε διάφορους και επειδή αυτός ήταν πολύ ευκατάστατος, του ζήτησα δανεικά, μια και είχε απορριφθεί η αίτηση δανείου που είχα κάνει στην τράπεζα. Αυτός μου έδωσε 7.500 ευρώ ως δάνειο, με τη συμφωνία να του τα δίνω λίγα λίγα άτοκα» ισχυρίστηκε η 22χρονη και πρόσθεσε: «Από τα χρήματα αυτά, τα 5.000 ευρώ τα είχα αφήσει στο σπίτι μου και τα υπόλοιπα τα πήρα μαζί μου για το Σαββατοκύριακο. Μου τα έδωσε μέσα σε έναν φάκελο. Τα χρήματα που μου έδωσε ήταν κολλαριστά, σαν να ήταν από τράπεζα! Ούτε εγώ ήθελα να μπλέξω ούτε και την παρέα μου».
Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί τόσο στη διεύθυνση εργασίας της 22χρονης όσο και σε ολόκληρη την περιοχή του Κολωνού, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ιδιοκτήτη καταστήματος ή άλλον επιχειρηματία με το όνομα που εκείνη έδωσε στις Αρχές! Τα χρήματα στο σύνολό τους, όπως αποδείχτηκε, είχαν αναπαραχθεί με τη μέθοδο του offset, από το ίδιο εκτυπωτικό μέσο.
«Η εντολέας μου είχε άγνοια για τα χρήματα»
«Η κατηγορούμενη είναι μια αξιοπρεπής γυναίκα, μητέρα του μόχθου, η οποία ουδέποτε στο παρελθόν έχει απασχολήσει την ποινική Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου συνάγεται ότι το προφίλ της δεν προσιδιάζει σε καμία περίπτωση σε τόσο σοβαρές κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνη κατηγορείται» αναφέρει στην «Espresso» η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου και προσθέτει: «Το ποινικό αδίκημα της κυκλοφορίας και παραχάραξης πλαστών χαρτονομισμάτων απαιτεί δόλο για τη στοιχειοθέτησή του, ήτοι γνώση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η εντολέας μας δεν γνώριζε ότι τα χαρτονομίσματα τα οποία έφερε πάνω της ήταν όντως πλαστά. Η ίδια ισχυρίζεται ότι είχε πλήρη άγνοια και, αν πράγματι γνώριζε την πλαστότητα των εν λόγω χαρτονομισμάτων, σε καμία περίπτωση δεν θα τα έθετε σε κυκλοφορία ούτως ώστε να διασαλέψει την τιμή, την υπόληψή της και κυρίως την προσωπική της ελευθερία, καθόσον είναι γνωστό σε όλους ότι τέτοιου είδους κακουργήματα επισύρουν σοβαρότατες ποινές όπως είναι η πρόσκαιρη κάθειρξη».
espressonews


cityvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο