Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Βανδαλισμοί στο 19ο και 5ο νηπιαγωγείο Αγρινίου

Αψυχολόγητες ενέργειες από αγνώστους σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο 19ο και 5ο νηπιαγωγείο που συστεγάζονται στην περιοχή του γηπέδου Παναιτωλικού.
Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των δύο  νηπιαγωγείων το πρωί της Δευτέρας αντίκρισαν χώρους πλημμυρισμένους, αποτέλεσμα ενέργειας αγνώστων που είχαν τη … φαεινή ιδέα, αφού πηδήξουν τα κάγκελα του σχολείου και εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του, να σφηνώσουν λάστιχο βρύσης κάτω από πόρτα του σχολείου επί της Βλαχερνών, να ανοίξουν τη βρύση και να αφήσουν το νερό να τρέχει για ώρα…...
Μέχρι που, πιθανότατα αφού έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, αναγκάστηκαν να κλείσουν τη βρύση και να φύγουν. Στο μεταξύ είχαν προλάβει να ξηλώσουν σωλήνα υδρορροής και να κάψουν μερικώς έναν κάδο, πιθανά από τσιγάρο που πέταξαν… Να σημειωθεί ότι η καθαρίστρια του σχολικού κτηρίου είχε ,νωρίτερα το απόγευμα, δει μεγάλες πέτρες και πλαστικά μπουκαλάκια πεταμένα στο προαύλιο, οι υπόλοιπες ενέργειες έγιναν ωστόσο αργότερα, αφού πλέον στο κτήριο  δεν ήταν κανείς.
Σύμφωνα με νηπιαγωγούς με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία το agriniopress.gr , το πρωί βρέθηκε πλημμυρισμένη μία αίθουσα του 5ου νηπιαγωγείου, στην οποία βέβαια δεν έγινε μάθημα, ενώ λιμνάζοντα νερά υπήρχαν και στο υπόλοιπο κτήριο. Στους χώρους των σχολείων έφτασε εκπρόσωπος της σχολικής επιτροπής, ενώ επρόκειτο από τη σχολική επιτροπή να ενημερωθεί για το συμβάν και η αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τα νηπιαγωγεία έχει εδώ και κάποιες ημέρες σταλεί έγγραφο προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, μέσω του οποίου αιτούνται στενότερης αστυνόμευσης της περιοχής, αφού, όπως αναφέρουν υπεύθυνοι των νηπιαγωγείων , οι χώροι πέριξ του γηπέδου, η πλατεία και κατ’ επέκταση το προαύλιο των σχολείων έχουν πλέον γίνει στέκι… διάφορων περιθωριακών ομάδων. 

 agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο