Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ιόνια Οδός: 100χλμ λειτουργικά μέχρι τα τέλη του έτους

Διόδια στην παράκαμψη Αγρινίου
Τρεις μεγάλες ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έγινε την περασμένη Πέμπτη στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού με τη συνοδεία του διευθυντή της Υπηρεσίας Εργων Παραχώρησης Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας, Ζήσιμο Καρβούνη.
Η πρώτη μεγάλη και ευχάριστη είδηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 100χλμ λειτουργικά μέσα στον άξονα. Όπως είπε ο κος Καρβούνης ένα τμήμα μήκους 34 χλμ. έξω από το Αγρίνιο και ένα ακόμα 50 χλμ. στην περιοχή της Αρτας είναι ήδη λειτουργικά, ενώ μέχρι το φθινόπωρο θα προστεθούν δύο ακόμα τμήματα.....

Η δεύτερη μεγάλη αλλά όχι ευχάριστη είδηση είναι η λειτουργία σταθμού δοδίων καθώς ο κος Καρβούνης εκτίμησε πως αυτό θα γίνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Αγρινίου.
Η τρίτη είδηση είναι πως 7 μήνες πριν το τέλος του 2015 βρισκόμαστε ακόμα στα μισά. Συγκεκριμένα στο 55% έφτασε η πρόοδος στο έργο της Ιόνιας Οδού (στον οδικό άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα).
Η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου φάνηκε να εντυπωσιάζεται από το μέγεθος του έργου και ζητώντας να μάθει για τα χρονοδιαγράμματα έλαβε την απάντηση πως αυτό θα γίνει περί τα τέλη του 2016 αλλά και πάλι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η Σήραγγα Κλόκοβας. Αρνητική εντύπωση στους Ευρωπαίους επισκέπτες έδωσε η ενημέρωση πως ακόμα υπάρχουν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις αλλά και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΛΟΚΟΒΑΣ
Εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκίνησε με κάθε επισημότητα η διάνοιξη της Σήραγγας που έχει μήκος 2,9χλμ. Το “τρύπημα” γίνεται με εκρηκτικά καθώς το σκληρό πέτρωμα αποτελεί εύκολο “μενού” για αυτή τη μέθοδο. Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος η διάνοιξη γίνεται και στη βόρεια και στη νότια είσοδο.
Άγνωστο είναι προς το παρόν πότε θα ολοκληρωθεί η διάνοιξη που είναι η πρώτη φάση καθώς μετά θα ακολουθήσει η μόνιμη επένδυση, τα Η/Μ, οδοστρωσία, σήμανση, κλπ.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο